Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (266)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Saw nemám příliš nakoukané a desítka naštěstí zásadním způsobem nestojí na znalosti předchozích dílů, ačkoliv fanoušci určitě ocení hned několik pomrknutí. Příběh se točí okolo Johna Kramera a je překvapivě dost osobní. Úvodní expozice je delší, ale pěkně ukáže důvod toho, co se odehraje v následujících dvou třetinách. Efekt je až takový, že po celou stopáž působí Kramer svým způsobem jako sympaťák a tvůrci se ho až nuceně snaží vyobrazit jako někoho, s kým má divák soucítit. Film je paradoxně nejvíce napínavý a děsivý když se teprve schyluje k celé „hře“. Ta totiž nenabízí příliš zajímavých pastí a kromě občasného znechucení spíš nudí. Nepomáhají tomu ani postavy, které mě absolutně nezajímaly, protože scénář dává od začátku jasně najevo, že to jsou slušně řečeno parchanti. Přesto je závěrečné odhalení za zvuků známé hudby povedené a celkově bych novinku rozhodně neoznačil za vyloženě špatnou. Spíš si říkám, jestli může výrazněji zaujmout kohokoli, kdo není vyloženě milovníkem série. 5/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já jako fanoušek série jsem určitě spokojen. Nejedná o další zbytečný díl, který by se snažil ždímat dolary. Jigsaw je zpět, tentokrát v příběhu jen o něm. Saw X obsahuje všechny oblíbené propriety, které mají fanoušci rádi. Ať už vymazlené pasti, chutné gore, ikonickou loutku na koloběžce a charismatického Tobina Bella. Přidejte si k tomu návrat Amandy, pár překvapení a solidní revenge na odporných lidských bytostech, ačkoliv hodně jednoduchý. Pokud rádi vzpomínáte na první díly, rozhodně vyražte do kina. Má to k nim blíž než poslední dva chabé pokusy. Nečekejte žádnou pecku, spíše po dlouhé době povedený přírůstek do série. Po titulkách zůstaňte ještě v kině, mrk mrk. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouu Yasss!! Saw X je pro mne příjemným překvapením a série se vrací v plné síle. Já osobně mám hodně rád celou sérii, je to hezká přehlídka gore scén a mučení na vysoké řemeslné úrovni a v takové kvalitě to vídáme zřídkakdy, ale tady musím ocenit, že film opět dokáže fungovat i jako hutný Revenge psycho Thriller a návrat ikonického sériového vraha Jigsawa je to nejlepší, co sérii mohlo potkat. Tohle je totiž hodně osobní Revenge a John Kramer je tu vlastně vyobrazen jako dobrák, kterému i divák má chuť fandit ( protože jeho oběťi jsou taky pěkné svině, kterým divák přeje smrt) a tenhle příjemný kontrast se mi zamlouval. Bavil mne Jigsawův Background byť ten úvod je lehce pomalejší,ale, co si budem Jigsaw je tak cool postava, že zkrátka baví ikdyž nechystá pasti a nemučí. Od druhé poloviny je to ten starý dobrý Saw jaký máme rádi se vším, co k tomu patří. Pasti jsou opět skvěle promyšlené a vynalézavé ( je fakt šílené, co vše za těch 10 dílů tvůrci byli schopní vymyslet), gore je nádherný a hodně intenzivní ( musím říct, že i já jako milovník krve mi tentokrát bylo trošku nepříjemně a to jsem viděl ledacos), takové uříznutí nohy a špárání v mozku mi v hlavě utkví dlouho. Potěšil i návrat Amandy, která film příjemně nostalgicky okořenila a čím víc se film blížil ke konci ( začal hrát kultovní soundtrack a začly se tasit opět parádní zvraty), tak nešlo být nespokojen. Menší výtku k finále sice mám ( ta zákeřná sviňě si zasloužila rozhodně něco ultimátně morbidního, ale na jednu stranu je tu prostor pro další díl, kde se opět tvůrci mohou vyřádit). Já musím říct, že jsem se po delší době výborně bavil, žral jsem každou sekundu a klidně bych si to dal hned znova. Společně s Evil Dead jasní letošní vítězové v Gore sekci. 8.5/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Hodnotím verzi filmu viděnou ve 4DX kině. Pokud se chystáte, nebo jste viděli standardní verzi, tak si hvězdičku uberte. Úvod snímku byl až nechutně dlouhý. Návštěva idylické nemocnice a příliš navoňaný personál dával tušit důmyslně propracovanou zradu. Jen si tentokrát vybrali příliš špatnou oběť. Jakmile však začal lov obětí a hra samotná, tak jsem byl více než spokojený, protože se snímek vrací do doby svých kvalitních základů. Ve 4DX kině jsem byl poprvé, ale jistě ne naposledy. Hned jak se objeví další vhodný film, tak tam zamířím znovu. Čekal jsem, že se budou efekty odehrávat v podstatně mírnější míře. Velmi mě tedy potěšilo, že se sedačky třásly už při mírných záchvěvech scény. Při samotných mučeních si potom člověk připadal jako na horské dráze. Snad jen vodu bych si přál příště nahradit krví. Všechny tyto efekty měly ovšem za následek to, že jsem nejenom já celý snímek strávil s širokým úsměvem na rtech. Nějaká snaha o napětí či snad děsivý nádech tak vyšla zcela nazmar. Avšak bavil jsem se velmi slušně. Snad jen ta ústřední mrcha si zasloužila nějaký extrémně brutální osud, na to jsem se těšil celou dobu, tak mě to trochu zklamalo. Také ten jeden závěrečný pokus o twist byl extrémně prokouknutelný. [77 %] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený díl dneska už zase nekonečné série. Na scénu se vrací osmdesátiletý Tobin Bell se svou pomocnicí Amandou. Dlouhou dobu sledujeme prakticky normální příběh smrtelně nemocného člověka, který se touží vyléčit a chytí se posledního stébla. Pasti jsou tentokráte velmi nechutné a dělalo mě problém se koukat na když si člověk musí udělat díru v lebce. 70% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)
  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)
  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama