Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (11)

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Vyřadit celou zápletku s Rusákama v obchoďáku a dát větší prostor armádě Mozkožrouta (debilní název, ale co), výsledek by stál za víc. Situace, kdy se blíží nepřítel, ale postavy si ještě musí sdělit niterný existenciální problémy a vrhat na sebe vilný pohledy, ... děs. Ale pořád jeden z nejkoukatelnějších seriálů - ***.

plakát

Tajemný let (2005) 

*SPOILER* Z počátku mě film skutečně oslovil. Téma zoufalé matky, u které se neví, jestli bojuje proti náhodným byrokratickým chybám, kvůli kterým zmizela její dcera ze všech evidencí, nebo proti své vlastní psychice, mi přišlo zajímavé a nevšední. Čekala jsem závěr, kdy se dítě náhodou najde v zapadlé kuchyňce, celé letadlo se jí omluví a přijde nutné americké shledání a happy end, bez kterého by americký film zřejmě ani nešlo natočit. To, co však přišlo, bylo utrpení v podobě přeměny z dramatu na slabý akční snímek plný honiček, bomb a zbraní. Nedomyšlený příběh vykonstruovaný do naprosto praštěných scén. Začátek filmu ****, konec filmu odpad!. Dá se z toho vůbec vytvořit rozumný kompromis? I když je snímek naprosto nevyrovnaný, dávám mu jako celku **.

plakát

Sama doma (1998) (pořad) 

Nechápu tak nízké hodnocení pořadu. Uznávám, není to zrovna odvaz, ale cílová skupina - ženy na mateřské, si myslím, můžou být spokojeny. Občas se zde ukážou i poměrně známé zdravotnické kapacity a odborníci napříč mnoha obory, že i já, člověk, co kouká na podobný druh pořadu jen proto, že nemůže najít ovladač, s napětím poslouchám. Normálně bych to viděla tak na 2,5*, ale mám pocit, že je potřeba "přitlačit" a za Sama doma trochu postavit.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Čtvrtým Pirátům nejvíce uškodilo, že jsou čtvrtí a tudíž má člověk možnost srovnání. Děj je utahanější, všichni působí unaveněji. Kapitán Jack Sparrow si není skoro podobný, jeho postava pomalu ztrácí náboj a absurditu. Nedokážu posoudit, jestli je chyba v Deppovi či ve scénáři. Radši bych viděla opici a papouška než Penelope, která po „příplavu“ mořské panny pro mě přestala být hlaví ženskou postavou. Anglický král a císař Svaté říše římské v jedné osobě mi přišel tak nějak zbytečný… stejně jako celá španělská delegace. Prostě to je nějak všechno špatně. Na druhou stranu uznávám, že kdybych neviděla předchozí díly, byla bych nadšená. Není to propadák v měřítku kinematografie, ale v měřítku Pirátů z Karibiku. Za mořské panny, rum v dřevěné noze a celkové přízni k Pirátům z Karibiku dávám 3*.

plakát

Sůl nad zlato (1982) 

Ne, neměla jsem jí vůbec ráda. Vždycky jsem se u ní bála, a to dokonce i kladných postav. Až nedávno jsem ji začala brát jako drama, a ne jako pohádku. A ejhle - ono to není tak hrozné.

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Po shlédnutí "špenátu" jsem nečekala nic moc. Ale Janžurčina dvojrole - Kellettiová x kus telecího, mě prostě dostala. Úvodní píseň si navíc pobrukuji ještě teď. Nejde nedat plný počet.

plakát

Rain Man (1988) 

Příběh nedokážu pochválit, protože si myslím, že bez kvalitních herců by se stal propadákem. Výkon Dustina Hoffmana si však zaslouží tolik hvězdiček, že i kdyby člověk hltal jen jeho postavu, naprosto by si vystačil i bez příběhu. Těch 5* je pro pana Hoffmana, krále tohoto snímku.

plakát

Norské dřevo (2010) 

Nepřišlo mi, že by se děj nějak výrazně táhnul, během sledování jsem si bez problému zvykla na režisérovo poněkud vlažnější tempo, o to více šokující mi přišel závěr, kdy u konce příběhu se zdálo, že události jsou „napráskány“ tak rychle za sebou, že divák naladěný na atmosféru pomalých myšlenek, nálad a dojmů, které z filmu získával, byl naprosto vytržen ze své melancholie. Pan režisér si nejspíš uvědomil, že se mu děj už moc táhne a rozhodl se ho krapet pospíšit. Původně jsem byla připravená dát i čtyři hvězdičky, které jsem nakonec přehodnotila. Ale kdo ví.. Třeba už kvůli užasné hudbě se časem vrátím ke svému původnímu záměru.

plakát

Marley a já (2008) 

Možná je to tím, že jsem sama „pejskař“ a naše chlupatá láska není zrovna dokonale poslušná a vycvičená, ale reálný příběh o útrapách se psími mazlíčky se mi zkrátka prokousal tak hluboko do duše, že ho nedokážu vytrousit. Film měl malou nevýhodu, že jsem již předem byla seznámena s knižní předlohou, která i po shlédnutí filmu zůstala o kategorii výš než „živé“ zpracování, to však není nedokonalostí filmu, ale věrností knihy, kterou mimochodem vřele doporučuji. Pokud vás tedy snímek chytne za srdce a budete si chtít rozšířit představu o neposlušném psu a páníčcích, kteří ho proklínali natolik, až bez něj nedokázali žít, přečtěte si knihu. Za film samotný dávám 4*.

plakát

Počátek (2010) 

Počátek je asi jediný film, který spojil všechny diváky v kině, nikdy jsem na konci filmu nezažila tak hromadný šok a hlavně pocit, že chceme vědět, jak to s hlavním hrdinou vlastně dopadlo. U každého dobrého filmu čekám až do konce titulků, ale tady jsem nečekala jen kvůli tomu. Příběh mě zkrátka tak dostal, že jsem nebyla schopna vstát. Chtěla jsem vědět, jestli náhodou není pan Nolan šprýmař a neschoval konec příběhu mezi titulky. Příběh o hromadném snu, o velké lásce a o to větších výčitcích svědomí mě prostě dostal. V duchu se omlouvám, že jsem si nedokázala představit, jak Leonardo DiCaprio může být součástí nejlepšího filmu za posledních deset let. Vždycky jsem se ráda u filmů zasmála, u Počátku jsem se zasmála asi pětkrát, a to pořádně, protože i když tam bylo fórů, že by se daly spočítat na prstech jedné ruky, každý stál za to. Od shlédnutí filmu pokaždé, když si pustím svou oblíbenou Edith Piaf, nevybaví se mi jen geniální šansoniérka, ale i geniální filmový snímek.