Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (13)

Zlato

Zlato (2022)

Film se natáčel v oblasti Flindersova pohoří v jihovýchodní části státu Jižní Austrálie.

Tajemství staré bambitky 2

Tajemství staré bambitky 2 (2022)

Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 2021 12 natáčecích dnů. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy.

Kukačky

Kukačky (2021) (seriál)

Autor scénáře Jan Coufal o scénáři: „Inspirací mi byla vlastní zkušenost. Mé mamince přinesli po porodu místo mě cizího kluka. Všimla si toho po pár minutách a zjednala nápravu.“

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Pro celou Evropskou unii a i některé další státy nebyla schválena práva na používání originálního názvu filmu Ford v Ferrari. Název odpovídající charakteru filmu nejprve český distributor změnil na „Na plný plyn“, aby se na základě tlaku fanoušků posléze přiklonil k druhému alternativnímu názvu Le Mans '66. Distributor mimořádně k fanouškům vyslal i oficiální vysvětlení, aby se vyjádřil k poměrně vášnivé diskuzi pod českými trailery. Informace o souboji mezi automobilkami Ford a Ferrari se objevuje ve sloganu filmu, kde ji z právního hlediska smí distributor použít.

Přes prsty

Přes prsty (2019)

Natáčení probíhalo v beach areálu v Ládví, ale také například v TJ Sokol Nusle, v Klánovicích nebo u Hostivařské přehrady. [Zdroj: Totalfilm.cz]

Cesta za králem trollů

Cesta za králem trollů (2017)

9 natáčecích dnů strávili norští filmaři v České republice, kde se na natáčení podílela česká produkční společnost Sirena FIlm. Točilo se na Křivoklátě, v bývalém vojenském újezdě v Brdech, v lomu Amerika, na Děčínském Sněžníku, u Dolského mlýna (u soutěsek v Hřensku), v Barrandovských atelierech a Prachovských skalách. Ve filmu si zahráli i čeští herci. [Zdroj: Totalfilm.cz]

Králova zahradnice

Králova zahradnice (2014)

Herec a režisér Alan Rickman představil film Králova zahradnice osobně 19. března 2015 v Praze - na Febiofestu 2015, kde zároveň převzal cenu Kristián za přínos světové kinematografii.

Focus

Focus (2015)

Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny.

Saint Laurent

Saint Laurent (2014)

Gaspard Ulliel cvičil specifickou návrhářovu mluvu podle záznamů z Národního francouzského archivu. Musel také výrazně zhubnout.

Saint Laurent

Saint Laurent (2014)

Film o slavném návrháři chtěl dříve  točit i Gus Van Sant. Shodou okolností hlavní roli nabízel také Gaspardu Ullielovi, protože si všiml, že je herec Saint Laurentovi extrémně podobný. Z filmování ale sešlo a později dostal Ulliel stejnou šanci od Bertranda Bonella.

Osmy

Osmy (2014) (TV film)

Film byl z původního data premiéry 16. 11. 2014, symbolicky den před výročím 17. listopadu, přesunut na 14. prosinec 2014. Důvodem bylo fotbalové utkání Česko-Island, které by z pohledu ČT sebralo výjimečnému filmu diváky. (Zdroj: totalfilm.cz)

Osmy

Osmy (2014) (TV film)

Film si v roce 2014 odnesl cenu za nejlepší TV drama z berlínského festivalu televizních a rozhlasových pořadů Prix Europa. Prix Europa je největší festival tohoto druhu v Evropě. Porota ocenila dobrý scénář a silnou atmosféru. Film má podle ní černý, ale dobrosrdečný, absurdní humor. Mnoho televizních dramat zobrazuje hrdiny, bojující s nepřátelským okolím, ale film považuje porota Prix Europy za výjimečný. (Zdroj: totalfilm.cz)

Běž, chlapče, běž

Běž, chlapče, běž (2013)

Ve filmu Srulik jí v lese hlemýždě. Nejdřív byli plži vyrobeni z marcipánu nebo liči, nakonec režisér rozhodl, že budou kluci jíst opravdové. (Zdroj: totalfilm.cz)

Reklama