Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (49)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Takže tahle konverzace je v podstatě vlastizrada. No, my tomu říkáme pondělí... Musím říct, že už se mi teda strašně dlouho nestalo, abych se u téměř 3 hodinového filmu nenudil snad ani vteřinu. Tady má snad každá akční scéna svojí akční scénu, která spolupracuje s akční scénou. Nejvíc mě asi bavila skutečnost, že to tady není Tomík vs "Ti špatní", ale všichni proti všem a k tomu proti Cruisovi.. Žádná spojenectví, žádné dohody o neutočení prostě klasický deathmatch, jak to máme rádi. A to, že tady vlastně hlavní záporák byl spíše marginální, mi z hlediska "typu záporáka" vůbec nevadilo.. Tohohle se možná trošku v druhém díle bojím, že to bude trochu moc "lidé vs všemocná AI". Nechám se překvapit, ale jako vábnička na to, abych se kvůli druhému dilu dost možná po dlouhé době ukázal v kině tohle fungovalo naprosto dokonale...

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Nebudeme si nalhávat, série Transformers měla začít a skončit prvním dílem, na který nemám problém se kouknout kdykoliv. Ovšem tenhle druh filmů je prostě moje krevní skupina a tak jsem je zvládl všechny a nutno říct, že jsem pocítil někde z dálky za kopcem svěží vánek.. Abychom emoce trochu uklidnili, tak hlavní lidští představitelé jsou mega, ale MEGA nesympatičtí (jasně no, chápu, že dát tam "novou Megan Fox" v dnešní době to by zase bylo keců, ale proboha tohle?).. Autoboti se střídají snad s každým filmem a vždycky jde "o všechno" a vždycky jich přijede maximálně pět.. To je horší než u nás v práci když se něco fakt posere.. Největší "překvápko" pro mě bylo asi to, že Optimus nebyl takový ten mega upe super truper dobrák jak byl představován v minulých dílech, to bylo minimálně zajímavé. Jestli z toho bude co dál, to je těžko říct, každopádně kdyby tahle série měla skončit tímto dílem, bude to pravděpodobně uspokojivější konec než poslední díly (P.S. Samozřejmě nepočítám sólovou od Bee, ta byla jinde :-))

plakát

Flash (2023) 

Úvodních 20 minut jsem.. nebojím se to napsat.. protrpěl.. Kdo proboha dělal na těch CGI, ten už tam doufám nepracuje.. Pak se to sice o nic moc nezlepšilo ale dorazila na scénu pomoc ve formě.. Ok, říkejme tomu "děj". No a pak už to bylo koukatelné. Já mám filmy, seriály a všechno tohle se superhrdiny hrozně rád, ale existuje společnost, která to prostě prodat umí, a pak je jedna, která to prostě prodat neumí no.. Ke třetí hvězdě se to naklonilo v posledních 10 minutách, které bych označil za kvalitní.

plakát

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023) (epizoda) 

Musím tomu bohužel zatím dát jenom 3 hvězdy.. Začátek bylo čisté ufo porno, kdo hrál hru, musel slintat blahem (i když ano, my co jsme hráli hru, jsme byli ochuzeni o ten největší WTF moment v tomhle díle, ale to na efektu první části příběhu nic neubralo).. Ono i start "současnosti" byl fajn, atmosféru si troufám říct seriál zachytil.. Ovšem jakmile se začal "vyprávět příběh" tak to šlo od 10 k 5... Jako nehrát hru, tak jsem z nějakých "teroristů" co si říkali Světlonoši (či Světlušky jak jím říkali v seriálu) mírně řečeno zmaten.. Ale kašlat na ně, stejně.. Však my víme že jo :-)... Co mi ovšem nedovolí dát víc než 3 hvězdy je poslední scéna seriálu.. SPOILER: Jako sorry, ale to, že je Ellie nakažená, a že se z ní nestává houba je do prčic to, kolem čeho se celá hra (a předpokládám, že i seriál) točí a to zjištění trvalo.. 3 vteřiny? Možná 4? Jako kdybych nevěděl "co mám čekat", tak si toho snad ani nevšimnu :-( A to je hodně smutné...

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Zalykal jsem se zděšeným pláčem ze slz smíchu, které mi tekly v podstatě celým filmem :-D DÁMY A PÁNOVÉ, TO BYL TOTALNÍ MASAKR :-D :-D :-D :-D

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Africká země Wakanda pravděpodobně vymřela po meči (ok, zatím jenom téměř, v horách žije ještě 5 drevorubců). Ale paradoxně mi to nijak nevadilo. Stejně tak jako mi nevadilo, že hlavní záporák byl (pochopitelně) bílý muž :-D Dabing klasicky katastrofální (ale tady si začínám myslet, že prostě české daberky nejsou tak dobří jako jejich mužství kolegové.. UKAMENOVAT!!!), na sílu (Ale vyloženě na sílu) vtlačená tři vteřinová "lesbická" scéna, naprosto zbytečná linka Freemana a skutečnost, že jsem při "minutě ticha" za Chadwicka zjistil, že jsem v kině asi jediný, kdo nemá popcorn nebo chipsy (ale za to samozřejmě film nemůže :-)) . Globálně jsem však po Thorovi 4, She-Hulk apod. "experimentech" byl po delší době spokojen s Marvel filmem! Mikro-spoiler: Po titulcích následuje jenom jedna scéna (taková ta "mezititulková", takže úplně na konec není třeba čekat

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Dva večery = 2x Top gun.... Dva večery = 2 naprosto odlišné filmy.... Z jakéhosi respektu z toho, co se povedlo tvůrcům v tomto filmu, jsem se rozhodl, že původní snímek nebudu raději komentovat a pod "značkou Top gun" budu mít v paměti uložené tohle arcidílo.. Neboť tohle je arcidílo..

plakát

Tarbíci (2011) (seriál) 

Přemýšlím jestli jsme s dcerkou někdy koukali na chytlavější večerníček. "Hlavní hrdinové" tady hrajou druhé housle, všichni milujou hlavně našeho malého Marabu (s dcerkou sebe pravidelně oslovujeme slovy Baf! Budeme si hrát? :-D) Písnička excelentní, závěrečné potitulkové BAF jakbysmet, ale zkušení hráči jasně poznají, že hlavním bossem je tady táta tarbík :-)) Ten se přesouvá podle všeho jenom z postele do kuchyně a zase zpátky, ovšem přehled o strašlivém Marabu má naprosto vynikající :-))

plakát

Případy 1. oddělení - Podnájemníci (2022) (epizoda) 

Na konci jsem neměl husí kůži, jak tomu občas u tohoto seriálu mívám, a proto tam ta pátá hvězda přijít nemůže, počkám si na další díly :-) Každopádně to i tak było výborné, ale nebudeme si nalhávat.. Díl má hodinu a všichni si budeme pamatovat jenom tu legendární minutu s Vařím čočku a Pečenej, vařenej :-))))

plakát

Sandman - Zvuk jejích křídel (2022) (epizoda) 

Tohle bylo... Nemám slov... Část se Smrtí byla na 6 hvězd z pěti.. Ale teprve když tahle část skončila, tak tenhle díl začal.. Mazec..