Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (510)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože dlouhodobě upadá i Marvel, DC se stále drží spodní hranice zábavy a vkusu a nehodlá na tom nic měnit. Po "temném" Black Adamovi a Snyderovkách přichází jedna z nejméně zajímavých postav filmového DC vesmíru Flash s filmem, který snad nemůže bavit nikoho nad 8 let. Flash je neskutečně odporně vypadající komiksovka s otravným, nesympatickým a vyloženě debilním (nejspíše autistickým) hrdinou, který jednoho dne zjistí, že dokáže cestovat v čase, kde potká nejen sám sebe v ještě otravnější podobě ale dokonce i jiného Batmana. Flash se pokouší o něco podobného jako poslední filmový Spider-Man, ale dělá to výrazně horší, nudnou a hnusnou formou. Už úvodní záchrana novorozeňat je asi nejhnusnější a nejtrapnější scénou, jakou jsem viděl ve vysokorozpočtovém filmu a celou dobu jsem očekával, kdy se ukáže, že to je pouze ulítlá, snová sekvence. Těch prvních 10 minut přesně ukáže, jak bude probíhat celý zbytek filmu, a pokud už zde bude divákovi blivno, měl by film okamžitě vypnout. Celý příběh je ohranou báchorkou o tom, že se minulost se prostě nemá měnit a několikrát se cíleně odkazuje na Návrat do budoucnosti, aby bylo všem jasno, kde se čerpá inspirace. To, že se zde ukáže Keaton jako Batman je jedinou světlou a příjemnou chvilkou, která potěší každého nad 30 let stejně jako hnusně vypadající ale úsměv vyvolávající scéna s multivesmíry a odkazem na zrušeného Supermana z konce 90. let. Flash je odporně vypadající film, který bohužel nefunguje příběhem a vše špatné podtrhuje Ezra Miller, který se k herectví dostal omylem a už nikdy by neměl hrát. Jeho hrdina by chtěl být roztomilým, nesmělým panicem, kterému by divák fandil při záchraně světa a přál mu i zásun, ale v Millerově podání ho bude divák jednoduše nesnášet už jen kvůli tomu, jak se tváří a nedej bože, když se pokusí o vtip, což bohužel dělá dost často. Flash opět ukazuje bezradnost Warnerů a jejich pokusů posunout svůj DC vesmír někam dál a minimálně poslední 3 filmy ukazují, že i ten nenáviděný Snyder, měl jasnou tvůrčí vizi, která nebyla ideální, ale pořád byla snesitelnou. 30% protože to je pořád lepší než Morbius, druhý Venom a o fous než Black Adam. P.S. Flashe jsem viděl den po Oppenheimerovi a je to jako srovnávat luxusní restauraci s bistrem, který právě zavírá hygiena. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je totální šílenost. On už to ve svém komentáři velmi barvitě nakousl i Wade, ale musím se opakovat. Tohle jsem nečekal ani v těch nejšílenějších snech. Hodně dlouho jsem počítal s tím, že ten film nedopadne dobře, ale první reakce ve mně vzbuzovaly alespoň nějakou naději. No... Z výsledku jsem reálně v šoku. Muschietti totiž do kin poslal neřízenou střelu, která je po většinu času absolutní, ale absolutní bizár. Ezra řádí jako utržený z řetězu (což z nějakého záhadného důvodu funguje), Keaton je prostě "cool", a někde na pozadí toho všeho se odehrává příběh, který vás vlastně vůbec nezajímá. Protože v té záplavě gagů, pitvoření, digitálního bordelu a epických "batscén" prostě není podstatný. Supergirl v podání Sashy Calle je skvělá, ale líbilo se mi to? Já vlastně ani nevím. Mám totiž pocit, že někdo vzal můj mozek, a se smíchem s ním flákl do zdi. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $108,133,313Tržby Celosvetovo $270,633,313▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Riadne elektrizujúci nášup. No veru po veľkom komerčnom prepade, som čakal maximálne jemne nadpriemernú "tuctovú" komiksovku. Aké sa chrlia ako na bežiacom páse posledné roky. A čuduj sa svete, je to veľmi svižné podané, z dôvtipom, má to príjemnú komiksovú patinu, no ono to proste šľape na plné obrátky po celý čas. Nuž ten nešťastný psycho zmetok Ezra Miller je pán vo svojej úlohe a náramne ju ovláda v dvojúlohe a každý jeho úlet baví. Má to veľa silných priam ikonických momentov a každý cameo návrat akejkoľvek postavy poteší. Akčná stránka skvelá, vizuál vycibrený, triková stránka nie je zrovna najlepšia ale zas tam nebolo nič strašné čo by nejak náramne bilo do očí. Potešia aj hudobné motívy každého zúčastneného hrdinu. Záver riadne zamáva s pocitmi, je nabitý emóciami. Nečakal som ale neskutočne ma to dostalo a je mi ľúto že toto zoskupenie z Justice League končí. Poklona pre režiséra Andy Muschietti, zvládol to pri všetkých úskaliach viac než zo cťou. Rád by som ho uvidel pri nejakom ďalšom projekte. /videl v kine: 90%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nečkal som, že ma to bude až tak baviť. Mám veľmi rád Snyderovú trilógiu (MoS, BvS, ZSJL), prvú Wonder Woman, Ayerov Suicide Squad a aj Aquamana, no zvyšne filmy zo série za opakované pozretie moc nestoja. Obzvlášť tie posledné a tak som čakal od Flasha podobne zlý výsledok. No prekvapivo som si niekedy pred koncom uvedomil, že sa vlastne ani na chvíľku nenudím. The Flash sa vlastne ani nerozbieha, ale začína už rozbehnutý a behá až do konca. Hneď na úvod dostaneme lahôdkovú dvojitú porciu akcie v Gothame. Potom sa už rozbehne príbeh, ktorý nás posunie do alternatívnej reality, kde Batman nie je Batman, Superman nie je Superman a kde Flash nie je Flash. Príbeh je vynikajúci a veľmi ma bavila každá kapitola (dve porcie Barryho, hľadanie cesty von, pomoc od Batmana, záchrana matky) a aj to ako to skončilo. No najväčším plusom je réžia Andyho Muschiettiho, ktorý ma na hranie obrovsky arzenál a vôbec sa ho nebál využiť (úvodná akcia s Batfleckom, absolútne štýlový návrat Keatonovho Batmana, drsná Supergirl, štýlová akcia, ktorej nechýbajú dobre nápady a aj ten humor je výborne načasovaní a nie trápny). Tak isto potešilo zapojenie do širšieho sveta DC a tak odkazy na predošlé filmy, či cameo roličky nechýbajú. S predošlých filmov nebolo úplne jasné ako Flash získal svoje schopnosti (jasné fanúšikovia to vedia), no aj nedotknutý divák komiksovou predlohou na tuto otázku tento krát dostane odpoveď. Veľké plus sú aj zvukové efekty a hudba Benjamina Wallfischa, ktorý do vlastnej hudby ešte aj kombinuje prvky s predošlých dielov. Spomenul som, že film funguje bezchybne v akcii, v príbehu a aj v tých vtipných scénach, no Muschietti (okrem vlastnej cameo roličky) zvládne aj emócie (Ezra Miller podáva asi najlepší výkon v jeho kariére!) a celý film funguje hlavne vďaka príbehu, ktorý je postavený na záchrane rodičov. Najväčšie mínus je nevýrazný vzťah Iris a Barryho a hlavne vizuálne efekty, ktoré miestami nevyzerali najlepšie, ale to je pre mňa len drobný škrabanček na filmovom kotúči. Veľká spokojnosť, chcem dvojku od Andyho! P.S.: za titulkami vás čaká jedna vydarená scéna. 90% - 5* ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jediný film DCEU, během jehož sledování jsem si nechtěla vyškrábat oči a vyškubat vlasy. A dokonce jsem se bavila. Ale pořád je to dost pitomé, aby bylo jasno. A problematické skrz Ezrova civilní extempore. Ale mám ještě potřebu pár týdnů poté dojít a říct, že Muschiettimu se povedlo se dvěma Ezry vytvořit víc chemie mezi postavami než všem ostatním DCEU režisérům se všemi ostatními herci dohromady. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Cílem kostymérů pro Batmana (Michael Keaton) bylo zachovat původní oblek, jaký používal v prvních dvou filmech od Tima Burtona. Ovšem problém byl v jeho funkčnosti, kdy neumožňoval herci hýbat hlavou do stran ani nahoru a dolu, a proto se musel v kostýmu vždy otáčet celým tělem. Přišli tak s úpravami, které kostým učinili víc flexibilnější, pohodlnější a celkově použitelnější. Když s tím za Keatonem přišli a pověděli mu o těchto vylepšeních, odmítl s tím, že to tak prostě nemá být. (ScarFace_V8)
  • Keď sa nedokončený zostrih tohto filmu v roku 2022 ukázal testovaciemu publiku, údajne získal jedny z najvyšších hodnotení v testovacej projekcii akéhokoľvek filmu Warner Bros. od Temného rytiera (2008). Warner Bros. boli s touto reakciou tak spokojní, že takmer okamžite potvrdili dátum vydania. (Arsenal83)
  • Herec Ray Fisher si měl původně v tomto filmu zopakovat svou roli Cyborga, ale v lednu 2021 byl ze scénáře vymazán kvůli jeho neshodám s vedením Warner Bros. (wesi96)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama