Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (570)

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na vizuální orgie Jaume Collet-Serra se spojil s Dwaynem Johnsonem, aby vdechli život rozporuplnému comicsovému hromotlukovi zvanému Black Adam (označení "Black" se mu dostane až v doplňkové scéně mezi titulky, do té doby je to Teth Adam). Ten se po letitém spánku, co trval pět tisíc let, vyhrabe z hrobky, a nyní se musí spojit v boji za spasení (svého) světa se čtyřlístkem členů Spolku spravedlnosti. Představitel hlavní role je už na podobnou roli superhrdiny poměrně stár, ta dříve mladistvá svěžest v obličeji se už docela vytratila, ovšem stále zřejmě cvičí za tři, takže výsledná muskulatura se hodila do krámu. Mnohem směšnější byl Pierce Brosnan v roli vůdce kvarteta spasitelů. Jeho družina čítala herce o generaci mladší, takže na mě jeho účast mezi nimi působila značně rušivě. A jeho jednotvárné herectví mě nikdy neuchvátilo. Erotický prvek v podobě exotické maminy Sarah Shahi působil blahodárným účinkem na vak se spermiemi. Herecké položky máme za sebou a je třeba tak nějak nastínit dějství. V úvodu celkem detailně podstoupíme shrnutí legendy o mocichtivém králi, který nosil prokletou korunu ovládanou démony. Zemi zotročil, takže ta tíha nevýslovné hrůzy dolehla i na našeho hrdinu, který měl rád rodinné hodnoty, ale moc si je neužil. A svoji pomstu teď může vykonat v našich časech. Režisér se rozhodl, že v rychlosti předloží divákovi hlavní zdroj konfliktu. A pak už se bude věnovat jen akčnosti. Většinou v průkazném CGI provedení a mnohdy až ve zběsilém podání. A tento přístup se ukázal být tím ideálním. Akční manévry se po dobu dvou hodin, co film trvá, v podstatě nezastaví. DC využil únavy svého věčného konkurenta Marvel. Dwayne Johnson a spol. vrhl do filmového prostoru temnější comicsovou báchorku, která je svižně a akčně natočená. A pokud se vám comiscové adaptace ještě nezačaly zajídat, máte kvalitní filmový zážitek zajištěn. 8/10 ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Malé a bezvýznamné plus lze po omalovánkovém kokotporátu Dyslektický Cigán homix s odporem hodit za to, že se až tolik nesnaží všechny ty vymatlané slabikovače bublin neomarxisticky demagogizovat a převychovávat, nebo alespoň ne až tolik urážlivě okatě, jako jeho konkurenční konglodementrád Mrvel. Ovšem v míře konstantní debilizace blahoslavených povrchními furtdokolovými pičočalamádami si oba mohou potřást leporely, akorát DC zjevně nemá dostatek fondů na slušně vypadající digitální mrdník, a tak to ve většině „akčních“ scén vypadá, že do pozadí někdo prostě mrdnul pár plechovek s pastelovými barvami, které pak při natáčení nějaká partička downů freneticky rozmazávala rukama, a že jim některé „digitální“ bubuanimáky pomáhala slepovat z vaty, sirek a ústřižků tepláků Hermína Týrlová. Patrně ti bystřejší z vás již z intonace úderů mých kláves vytušili, že je Černý Adam zase jen další repetiční, veskrze nudná, plytká, patetická, mimořádně přitroublá a škaredě natočená kokotina, složená z náhodně losovaných vykrádaček všeho možného, již natočeného, kterou navíc brutálně potápí na dno žumpy až děsivé neherecké výkony Dvejna „Ovarovéhokrku“ Steroidsna, zlatého homoptáka Aldise a zlotřilého cigánského krále Tahamsezapytla. Proto absolutně nechápu, co vedlo pana Brosnana nechat se jako sekndhendový Xavier nakrouhat do takového salátu z hoven, navíc plného nehezkých a necharizmatických prken. Tedy až na Sáru. Ta sice performančně taky zrovna dvakrát neoslňuje, ale určitě bych na ni klidně shahl, aniž by musela moc škemrat. Takže jen qůli ní trochu menší odpad. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jasně, nejsem cílovka. Tohle byla zase escort mission a sledování s omladinou. Komiks byl z toho cítit na sto honů, ale to už u filmů od DC prostě tak je. Opět jsem hned v úvodu s upokojením zarigistroval, že film je rasově vyvážený a je tomu tak dobře. Nikdo nebude muset nikde klekat. Nechápu účast P. Brosnana, musel se v tý sranda masce cítit asi fakt trapně. Irský gentleman by přeci jen mít nějakou thin red line přes kterou nepřekročí. No tady byl za ní celé stovky mil... Příběh naprosto jednoduchý až hloupý, zajímalo by mne jak by se takováhle věc točila v dobách kdy nebyly k dispozici digitální efekty. Bez nich by byl film o ničem. Těch je tam ale tolik, že osobám trpící epilepsií důrazně doporučuji zvážit sledování. Z těch všech blesků a výbuchů se dělaly mžitky před očima i mně a znovu opakuji, méně je někdy více. Dávám tedy za jeden blikající modrej šutr, kterej nalezl i létající Čestmír. * ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No, rozhodně se nejedná o revoluci v DC, jak proklamoval Rock. Je to plné nesmyslných zpomalovaček ala Snyder, plné digi výbuchů ala Snyder, plné drsných rádoby drsných hlášek ala Snyder, nabušené akce, co je tak to jediné, co udržuje pozornost a díky tomu film nenudí. Občas je tam ale humor, který film, který se tváří strašně vážně a drsně sráží. Rozhodně lepší než ty nesmysly, které DC vypotilo v minulosti, ale žádná sláva rozhodně. No a co se týká vizuálu, tady jsme se vrátili místy do Mumie s králem Škorpionem. ()

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

DCU se už prostě nesnaží odlišit od MCU či se vymanit ze škatulky stereotypních komiksových blockbusterů. DCU je už prostě jen MCU z LIDLu.... jo a Dwayne Johnson není herec, ale chodící meme. Extrémně nesympatickej film, kterej nepřipomíná nic jinýho než sračkoidní produktovej prefabrikát pásový výroby. Nuff said. #it'sblackadamintime ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Vo filme je možno zahliadnuť Škodu 100 "Embéčku" v bielej farbe. (pds)
  • V jednej scéne je možné vidieť obchod KFC (Kandaq Fried Chicken), čo je paródiou na sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken). (maramashi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama