Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Plný počet nebo odpad! Záleží na úhlu pohledu, věku, momentálním rozpoložení, počasí a míře empatie k největšímu detektivovi (zde ten plný počet) a jeho otravnému side-kickovi (Holy FUCK!). Je to klasika, ale jak zmínil sám Adam West v nedávném rozhovoru s Kevinem Smithem, teď máme dobu Temného rytíře. Ten Světlý („Bright Knight“) nechť odpočívá v pokoji (pokud možno sám, bez té barevné poskakující zhovadilosti). ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Paródia na filmy o Batmanovi predtým ako akékoľvek filmy boli natočené? Čo to má byť? Tak na toto som bol naozaj veľmi zvedavý čo to bude zač a bol som nadšený. Všetky tie bat-veci ma dostali - Bat-repelent proti žralokom, bat-lano, bat-kotva, bat-loď, bat-kurz, bat-dĺžka... Plus scény, ktoré by mali vstúpiť do dejín kinematografie - Batmanove pobehovanie s bombou s nemožnosťou ju zahodiť, súboj Batmana s gumovým žralokom, banda super-zločinov letiaca na dáždnikoch, ktorá mi pripadala ako partička 4 ľudí omylom pustených z blázinca. Proste fakt dokonalá paródia. Dal by som 5 hviezd, ale predsa len uprednostňujem "seriózne" filmy s Batmanom, tak dám "len" 4. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Dnes, po Temném rytíři, je pro většinu lidí nepředstavitelné, že Batman byl kdysi divnej týpek v pyžamu s malým klukem vedle sebe, bojoval proti padouchům s inteligencí, že by neukradli ani rohlík v sámožce a vlastnil psychedelický nádech rozměrů, že by za něj Denis Hopper během Apokalypsy upsal život ďáblu... Já to viděl, a pořád je to pro mě nepředstavitelné. Holy drugs! ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má alespoň trochu cit pro parodie, musí tenhle film ocenit. Takové množství absurdních dialogů, prapodivných přístrojů, jenž všechny samozřejmě mají předponu "bat" nebo třeba Robinovo neustálé hláškování vykouzlí úsměv snad při každé scéně. Celý film je natáčený s velkým nadhledem a od toho se odvíjí také zápletka, zmíněné dialogy či akční scény. Vše se ale nese na velice svižné komiksové vlně a pro fanoušky Batmana je to povinnost. /75%/ ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle Starší Batman také není zase tak špatný. Ještě za použití těch starých filmových triků, kde Batman jede na svém rychločlunu a hází to sním a za ním je promítáno plátno:-D nebo, kde s Robinem v klidu šplhají po zdi a nai se neunaví. Pořád ve stejné poloze:-D Lehce přikrčeni a nakloněná kamera dává akční efekt:-D Laciné triky, ale na 60 léta dobré. Dnes se tomu směji, ale dříve jsem to do slova žral. No ale konec konců ten film je pro zábavu a mě pobavil. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Julie Newmar, která ztvárnila Catwoman ve stejnojmenném seriálu Batman (od r. 1966), ve filmu nemohla hrát, protože než se dozvěděla, že se bude Batman točit, podepsala smlouvu jinde. (Caelos)
  • The Joker (Cesar Romero) byl Americkým filmovým institutem AFI zařazen v žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu na 45. příčku. (TheDude)
  • Píseň "Plaisir D'Amour", kterou zpívá zpěvačka ve scéně v kabaretu, není uvedena v závěrečných titulcích. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama