Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Colonist 

všechny recenze uživatele

V mém dětství to pro mě byl nejlepší filmový příběh Asterixe. Pamatuji si, že když jsem si jeho komiksy kupoval, tak jsem pořád nemohl přijít na to, podle kterého to bylo uděláno. Dnes už vím, že tento film není vůbec podle komiksu, tento příběh autoři napsali speciálně pro tento film. A výborně napsali! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe patří k tomu nejzábavnějšímu z populární animované filmové série. Plnění zadaných úkolů polobožských hrdinů je svižné a s hravou přirozeností si utahuje i z nešvarů současnosti. Reklamní podbízení konzumní společnosti dostává nejeden políček, ovšem těžko se hledá konkurence k bizarnímu střetu s nepřehledně nesrozumitelným a přesyceným aparátem zakleté říše byrokracie. Surrealismem se brodíme k příšerám, šibalská lest nenajde účinnou zbraň ani v závěrečném střetu uvnitř cirku a kocháme se absurditou všeho možného. Závěrečné karnevalové veselí může připomínat Felliniho a poražená strana nachází sladká odškodnění v náruči Kleopatry i na ostrově Rozkoši. Čeho více lze s nepřemožitelnými Galy dosáhnout? Zábava, smích, odreagování v důmyslné formě a podání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem se dopustila té chyby, že jsem se domnívala, že animáky s Asterixem lze zhlédnout i za "dospěla". Rozptyl kvality a úrovně humoru scének od těch, kterým se zasměje tak nanejvýš šestileté dítě, až po část, která je sarkastickým obrazem byrokratického, nebo ještě lépe burrocratického (burro je španělsky osel) řádění. To bylo do filmu vloženo patrně pro obveselení povinného doprovodu, tedy rodičů v kině, protože malé dítě (viz výše) z této sekvence nemůže pochopit vůbec nic. Já osobně jsem se nudila, ale osly dětem neberu, když už to jinak nejde ... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama