Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bol priam nadšený, dokonca som sa dvakrát nahlas zasmial. Lenže potom sa vydal Panter a Blake znova vo vyšlapaných stopách svojich ružových láb a od druhej tretiny ponúkajú iba jednu naháňačku za druhou, jeden pád a prevlek za druhým a mňa pomaly začala zmárať nuda z opakovaného. Clouseau síce stále mení bláznivé prevleky, lenže aké to má opodstatnenie, scenár nevysvetluje. Je to iba humor sám pre seba. Všetko ide ako po masle, čo je asi nakoniec dobre, sme predsa v bláznivej komédii. Len škoda, že s humorom to už tak slávne nie je. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov končí o niečo neskôr, ako by skončiť mala. A filmy s inšpektorom Couseauom trpia rovnakým nedostatkom. Pre mňa osobne ešte väčším, pretože som nepociťoval spokojnosť ani pri prvých častiach. A čo sa týka hviezdičiek, je to vlastne jedno, či má film jednu alebo dve. Podstatné je, že podľa môjho názoru nemal byť nakrútený, aby nekazil vkus filmových divákov v dobe, keď je ich vkus ešte tvárny. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

I pátý díl má kvalitou blíže trojce a čtyřce, než prvním dvěma ze série. Nepochybně i tady je moje hodnocení ovlivněno dabingem (Filmové studio Barrandov, Dabing pro ČST Praha, 1986), a přestože z těch původních dabingů poprvé Herberta Loma nenamluvil Rudolf Hrušínský ale Soběslav Sejk, také zásluhou skvělého Eduard Cupáka v záporné roli i tenhle film stojí za to. Začátek s blázincem a záměnou je ovšem lepší než blázinec v Hong Kongu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Pomsta Růžového pantera, je neoficiálně posledním dílem slavné série, protože další film už je jen jakýmsi střihovým experimentem, který vznikl po smrti Petera Sellerse. Tady vše ještě šlape, snímek sice nedosahuje kvalit těch předchozích, ale rozhodně je plnohodnotnou panterovskou komedií. Inspektorovi převleky tady dosahují vrcholu, nějaký ten výbuch či rvačka se také najde a co je hlavní, inteligentní jemný humor je stále přítomen (stejně jako pražský rodák Herbert Lom). Podařený kousek. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V 80. letech následovaly ještě dva díly bez Sellerse, ale upřímně, Růžový Panter stál a padal právě s tímhle hercem. Cato (Burt Kwouk) dostal v tomto pokračování mnohem víc prostoru, což není špatné, ale celý film je již pouhým stínem zábavy, kterou tato filmová série symbolizovala. Padne tam pár dobrých vtipů (nejlepší byl asi ten čínskej bordel u Clouseaua doma) a uvidíme pár debilně vtipných kostýmů (Clouseau mafián), celkově je to ale už slabší. Ani Dyan Cannon není bůhvíco - byly tam větší krasavice. Ale ta sedmdesátková diskotéka byla dobrá. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno