Reklama

Reklama

Poručík

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Za hlavní roli měl Harvey Keitel dostat cenu nejprestižnější. To, co ve filmu předvádí, bere dech. Postava dekadentního poručíka je napsána (a zahrána) báječně a do kontextu filmu se hodí jako prdel na hrnec, až mám pocit, že je to napsáno dle skutečnosti. A to už je fakt síla, jestli se někdo takto spustí v reálu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva riešenie zložitého prípadu a nejakú obligátnu korupciu na pracovisku, tak sa musí porozhliadnuť inde. Ferrara nám predstavuje profil človeka, ktorý to už dávno prestrelil a dopad na dno môže spomaliť snáď iba pokánie. Prípad tu samozrejme je, ale má úplne inú funkciu, ako by jeden očakával. Tu sa ani nerieši, čo na to všetko policajtova žena a deti, radšej tu máme dlhé scény, kde si Keitel ide kúpiť matroš a potom si ho užíva. Osobne som očakával, že film bude podobný ako jeho remake, ale mám dojem, že Herzog to uchopil trochu inak a mám chuť si jeho sotva nadpriemerný film pozrieť znova. Inak nič pre patologických stávkarov, ktorých sa poslednú dobu vyrojilo ako húb po daždi. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Profil jednoho z nejzkaženějších poldů v dějinách kinematografie. Skvělý Harvey Keitel. Dojem mírně kazí zkratkovitost vyprávění. Dojem hodně zlepšuje dynamika snímku a jeho finální gradace. Do mnohých otázek mě úváděla motivace hlavní postavy. Zatím 4*, po dalším shlédnutí budeme upravovat, a něco mi říká že o hvězdu nahoru... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Kietela, tak si přijde určitě na své, protože je to bezpochyby jedna z jeho velkých životních rolí. Co se mě týká, tak jsem dlouho neviděla tak sebedestrukční rozklad osobnosti, kterým byl poručík. Věčně zhulenej, opilej, slizkej a odpornej policajt, který zneužívá svého odznaku k získávání drog, sexu, chlastu a pod. Zkrátka hrůza a děs, nejhorší na tom byl fakt, že jsem mu to všechno do písmene věřila a například scéna v kostele neměla chybu. V tom je tenhle film po pocitové stránce (jak píše Rob Roy) geniální. Ale zřejmě mně uniklo něco důležitého, protože kromě těchto vjemů a konce, který jsem očekávala se nekonalo nic, co by ve mně vyvolalo nějakou hlubší otázku. Abel se tak ponořil do postavy samotného poručíka, že mu asi trochu proklouznul mezi prsty propracovanější scénář s alespoň nějakým dějem. Mně stačí málo k radosti, ale tohle bylo až moc málo. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Harvey Keitel se do své role vžil úžasně. Fetuje, chlastá a masturbuje seč mu síly stačí, přesto jsem se začal asi v polovině filmu nepříjemně nudit. Schází souvislejší děj, ony výše zmíněné one-man-show scény nestačí. Herzogův "remake" tohoto filmu s Nicolasem Cagem a Evou Mendes mi přišel schůdnější. Uvozovky píšu proto, že tyto dva filmy spolu zas tolik společného nemají. Cageův lieutenant je totiž mnohem kladnější postavou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama