Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film s naprosto geniální stop-motion. Škoda že tenhle film není tak rozšířen jako Souboj Titánů. Scénář je parádní, atmosféra zábavná, scény na lodi nenudí a postavy jsou příjemné. Co bych možná vytkl je role toho kamaráda Herkula, jeho seznámení bylo celkem dlouhé na to aby ve filmu střihl jen okrajovou roli. Nicméně scéna s titánem byla uchvatná. Jediné co mi vadí a nedovoluje dát plné hodnocení je konec, posledních 20 minut se celkme plouží, sice do zdárného finále s kostlivcema ale to předtím je spíše takový nudný výplněk. Harryhousen a jeho efekty v§bec nezestárly a byly luxusní. Pro mě zábavný velkofilm se sem tam nudnější scénou ale pozornost si zaslouží. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

,,Nejlépe slouží bohům ti, kteří je nejméně potřebují´´. Zeus. A pak (i když tím poněkud znehodnocuji vážnost citátu, ale nemůžu si pomoct) se mi ihned vybaví výkřik strýčka Skrblíka... ,,To je moje Rouno! Poctivě jsem si ho ukrad!´´ ;-))) Můj top jest samoz. Talos (není totožný s onou planetou z STTOS:) Poseidon, vynořující se z vody, na to nemají Titáni ani omylem a lodní socha Atheny (mrkací, což bylo poněkud horrorové) umístěná proti zvyklosti na zádi. Ta se výtvarníkům povedla. Na co jsem si ale zatím nezvykl (dosud jsem to znal jen v cz) jak angláni vyslovují Jásona/Iásóna jako Džejsna, což mi celý děj ewokovalo postavu zcela jiného žánru a jiných atributů.;-) P.s. ovšem ta absence pořádného zakončení je k vzteku. A pt. II by stejně nebyla, když se film ani nezaplatil. :( ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jáson a Argonauti se stal již třetí (Souboj titánů, Zlatá Sindibádova cesta) dubnovou zastávkou na nostalgické pouti po stopách Raye Harryhausena a musím říct, že to byl zatím nejslabší a nejnudnější kousek. Harryhausen se sice opět předvedl jako veliký frajer. Jeho monstra (Titán, harpyje) v první polovině filmu jsou sice super, ale neodehraje se s nimi žádný pořádný souboj. To nám je vynahrazeno až v druhé polovině, kdy na scénu přichází několika-hlavý had a armáda kostlivců. Kromě toho, že je tedy první polovina lehce nudná, filmu nepomáhá ani extrémní naivita příběhu i většiny postav (,,Jásone miluji tě, znám tě pět minut, ale miluji tě." a také fakt, že se režisér vůbec nesnažil nějak nás seznámit s ostatními Argonauty. Prakticky představil jen dva, které ovšem potřeboval jen chvilku. Přesto je to milá pohádka se super triky a příjemnou hudbou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak pre kazdeho cloveka je nejaky film zasadny. Uznavam, ze pre trendovych chudakov co ficia na Blbowoode su kulty vsetky 3 Tchory, pre dalsieho - a nie je ich malo - je kult Forrest Žump, pre dakoho skor The Great Escape 1963, kleopatra 1963. Jo a pozeram ze z rovnakeho roku su aj jason a Argonauti. Super su suboje s obludami, ktore pochadzaju z grecko - rimskej mykologie : 100 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl poukazovat na vypuštění 90% báje, na spoustu nesmyslů a odlišností (například brutálně zestárlý Herkules). Tohle je je prostě nesmrtelná a nestárnoucí heroic-fantasy, spolu se soubojem Titánů první z tohoto žánru, kterou jsem viděl. Když se na tenthle film koukám, zase je mi 12 a s vypoulenýma očima koukám na všechny ty kostlivce, harpyje, hydry a obří bronzové sochy, proti kterým hrdinové bojují. PS: Pro fandu Herkula a Xeny je dost zvláštní sledovat Héru jako hodnou bohyni :-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Interiérové scény sa nakrúcali v rímskych štúdiách Safa Palatino, zatiaľčo exteriéry väčšinou neďaleko prímorskej dediny Palinuro južne od Neapola. (curunir)
  • Hlasy obidvoch hlavných predstaviteľov boli predabované. Todda Armstronga (Jáson) nahovoril britský herec Tim Turner a Nancy Kovack (Médea) Eva Haddon, ktorá bola známa ako herečka rádia BBC. (curunir)
  • Film sa dostal do kín v júni 1963. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno