Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený (první) vánoční film s lesbickou dvojicí v hlavní roli. Funguje dobře jako romantika, ale coby komedie je dost cringy a těžko se vtípky bavit, takže zůstane mezi průměrem daného žánru. Ústřední dvojice (Kristen Stewart a Mackenzie Davis) je v pohodě, ale scény si pro sebe kradou hlavně vedlejší postavy v čele s Danem Levym a Aubrey Plazou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Kristen tak se na to ani nekouknu, vánoce nesnáším a americké vánoce už tuplem. Docela mě přišlo komické, že v USA v týhle době se někdo bojí říct rodině že je lesba. V realu bych se bál spíš říct že jsem heterák. No nic. film se snažil tuhle storku pojmout lidsky především postavama lesbiček, ale nějak mě to nechytlo. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Človek si zapne film a zas je účelovo polovica postáv homosexuálna, ja už neviem kam to smeruje. Veď ok, žite si, ale prečo každý druhý a prečo sa scenár vždy zaoberá homosexuálnymi „problémami“, dokonca aj vo vianočnom filme? Čakal som príjemný film a od začiatku na mňa pod rúškom Jingle Bells vybalili dve hádajúce sa lesby, ktoré akože majú problémy vo vzťahu a dobré rady im dáva ďalší teploš. Nechápem, že sa sneh neroztopil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu je to uťahané až hrôza. DuVall má dobrý úmysel, ale skrátka nevie pracovať s tempom. Na to, koľko sa v tomto príbehu mihne známych mien a hercov, stojí celý film na bedrách Kirsten Stewart, ktorá po nejakom čase očividne nevládze. Skutočné emócie a vyostrenia - hoci v rámci žánru očakávateľné - prichádzajú v Peripetií a Katastrofe a dodávajú tomu síce cheezy, ale zároveň potrebný koniec. Ten je podľa mňa slušný. Má presne také chute, aké som od takéhoto mixu čakal a v zásade som bol s tým spokojný. Veľká poklona patrí Kirsten. Tá baba je úplne super. Všetko okolo je buď nutné zlo, alebo zbytočné klišé. Dosť závisí aj od nálady, kedy sa film pozrie. Nie je to veľdielo ani dôležitý film. Je len dobrý. Ok. V pohode. Možno vhodný práve na ten vianočný čas. Originálnejší prístup, by ale dokázal vydláždiť lepšiu cestu pre filmy s podobnou tématikou - hoci sú žánrovo nezameniteľné s tými tradičnými, ktoré nás živili celé storočie. (Men/Women). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nenápadná, ve finále o to víc sympatičtější pohodovka. Už před zhlédnutím jsem tak nějak tušil, že se mi to bude líbit a můj vnitřní kompas mě zase nezklamal. Lehce nadhodnocuju vzhledem k faktu, že tak kromě Kristen hraje i Alison Brie, no a pak, zítra jsou Vánoce! Pokud hledáte něco netradičního, je pro vás Happiest Season  určitě dobrá volba. Bez ohledu na vaši sexuální orientaci. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama