Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (128)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tu pózu drsňačky Maggie Q bezvýhradně žeru a Keaton, i když už trochu pomalejší, je prostě pořád Batman. Když se to začne řezat, tak se je na co dívat a i ta zápletka, byť je béčkově blbá, nijak neuráží. Horší je, že se film snaží o tu cool polohu odlehčené akčňárny, která mu moc nejde. Zbytečně moc se kecá, pokus o zabijáckou romatniku nevychází i proto, že Maggie se na to moc nehodí a rádoby vtípky končí ve stádiu chabýchpokusů. Bavil jsem se, né že né, ale mohl jsem se bavit víc. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Už se rozhodněte, zabte mě, nebo ojeďte.- Tedy Maggie Q zraje jako víno a k tomu má pohyby lovící kočky. Snad i proto a nejen mně jedna scéna evokovala střet Batmana s Catwoman. Svižný akční thriller s pěkným vizuálem a herci, na něž je radost pohledět. Tedy R. Patrick se poněkud spravil, ale stejně jsem měl na mysli hlavně M. Keatona. Samozřejmě S. L. Jackson nikdy nezklame a jeho rozhovor na téma zlo je nenucený a při tom lehce mrazivý. Já se nebudu dohadovat, že v rámci žánru nepřináší film nic nového a převratného, protože už jeho název napovídá, o čem bude. Některé scény jsou skvělé a není jich málo. Hned úvodní u bazénu navnadí, scéna s malou Aničkou, které předchází masakr, to dorazí. Závěr beru jako poškádlení diváka - opravdu vše skončilo tak, jak se zdá v letmém posledním záběru? ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodné akčné B-éčko, ktoré sa až príliš zaseklo v dobe thrillerov/akčných filmov 90. rokov. A to bohužiaľ tentoraz nemyslím ako pochvalu. Jasne, Maggie Q je stále bohyňa a rád ju vidím opäť v podobnej akčnej úlohe, i keď tu nepredvádza nič nové (=> Nikita) a herecky za ostatným hereckým ansámblom (Keaton, L. Jackson) zaostáva minimálne o dva kroky. Martin Campbell nie je žiaden nováčik, ale ostrieľaný režisér bondoviek (=> Golden Eye), takže film má vysoké produkčné kvality a prekvapivo na neho dostal slušný budget, takže aj akcia je výborné nasnímaná, s dobrou choreografiou, neustále strieda lokácie a minimálne prvú polovicu nestihne nijako nudiť. Problémom je, že celý dej pôsobí akoby sa zasekol o 30 rokov dozadu. U podobného filmu síce nečakám scenár oscarových kvalít, ale ani po tisíc krát servírovanie tých najobohranejších klišé ktoré existujú, s nezaujímavými postavami. The Protégé tak miestami pôsobí ako Campbellom nikdy nezrealizovaná bondovka z 90. rokov, kde sa dve postavy väčšinu filmu naháňajú a nevedia rozhodnúť, či sa milujú alebo chcú zabiť. Prvú hodinu to ešte bolo zábavné sledovať, druhú po scéne kde sa Maggie Q a Michael Keaton v asi dvoch strihoch stihnú brutálne vymlátiť a hneď na to aj vášnivo pomilovať, to už začalo pôsobiť ako nechcená paródia na staršie bondovky. Navyše takéto niečo môže fungovať iba so správnou chémiou medzi postavami, no bohužiaľ medzi Maggie Q a Keatnom je chémia na bode mrazu, aj keď sa to Maggie Q snaží zachraňovať svojim sexapellom. Následne film dospeje k záveru, ktorý je skôr sklamaním, než zadosťučinením, keďže po predošlých vynikajúcich akčných scenách v závere nikam nevygraduje a namiesto fajn akčnej záverečnej pol hodinky (alebo aspoň desaťminútovky) vygraduje do takého sentimentálneho ničoho, kde je namiesto 20 záverečnej akčnej scény radšej jeden dlhý flashback, wtf?! CELKOVO: 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dvě akční sekvence se správně odvázaným Michaelem Keatonem, který kope za bad guys, se náramně podařily. A když se pak pokouší dostat nájemnou vražedkyni Maggie Q do postele, získává další body navíc. Celé to ve zkušených otěžích drží Martin Campbell, který několikrát solidně vtáhne do děje. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, platí ale zároveň i to, co jsem psal u jeho nejnovějšího kousku Memory: tempo místy zoufale kolísá. Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Holt i dámy potřebují své hrdinky. Jenže docela často to byl průšvih. S Maggie Q není (navíc je k nakousnutí). Campbell totiž netlačí na pilu a nepředkládá nám za každou cenu barevnou přestylizovanou divočinu, ve které by dělala psí kusy. Jeho akce je poměrně nápaditá a přehledná. Jen škoda vlažného finále. Tady bych body ubral. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Akční vypalovačka jak ze staré školy. Vzpomněl jsem si na Campbellovo Casino Royle, mělo to hodně podobný wibe. Nicméně kdo mě překvapil nejvíce byl Michael Keaton, který se nikdy do akce extra nehrnul a tady celkem solidně držel krok s Maggie Q i s klasickými hláškami Samuela L. Jacksona. Žádný extra šlágr, ale pro fanoušky starosvětské akce bez cgi jako dělané. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama