Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Diamanty jsou věčné, coby poslední Bondovka se Seanem Connerym. Rozhodně nepočítám tu blbost z r. 1983, což je rádoby neoficilání část o Jamese Bondovi, jenže což o to a ještě mizerná. Ale dost o tom. Po nedávném díu z r. 1969, kde hrál Lazenby tu máme návrat Conneryho. Sean je stejně tak dobrý jako v jeho předcházejících filmech. Nechybí mu to pravé charisma, v jeho 40 vypadá pořád skvěle a zde navíc nešetří skvělými hlášky. Co se týče děje, tak tu máme opět Blofelda a to v jiné herecké podobě. Nějakou souvislost s předchozími částmi tu hledat nemůžeme. Nenavazuje to na předchozí OHMSS ani na You only live twice. Což nevadí, prostě další verze s naším oblíbeným bondovským padouchem. Neměl jsem s tím problém. Charles Grey už hrál v You only live twice, ale ne Ernesta B. Zde Blofelda zahrál solidně, jen mi přišlo mimo ty scény s jeho dvojníky, ale co už. Děj to má běžně prostý; hrozí tu další jaderná katastrofa. Takže víc si stěžovat nemohu. Sice jsou ještě o ždibec lepší Conneryho kousky, ale na tenhle díl se vždy rád podívám. Hlavní bondgirl zde působí trochu chladně, ale své charisma a krásu určitě má. Na poměry starých Bondovek tu nejsou moc hluchá místa. Větší dynamiku akce a spádu to á spíš asi až v té druhé polovině. Tam to má i jednu dobrou automobilovou honičku. Ale nudu zde rozhodně nenajdeme. Veškeré scény jsou rozmanité a zajímavé. Hudba od Barryho je skvělá jako vždy. Ostatní známé postavy včetně M, Q, Moneypenny apod tu máme. No, to je asi vše, lépe Connery skončit v téhle éře nemohl. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Connery jako James Bond končí a jeho Diamanty, které jsou věčné, plní přání důstojného odchodu. Již popáte svádí 007 boj s proradným Ernestem Blofeldem a tentokrát se náš tajný agent podívá do Holandska, následně bude zavřený v rakvi a nakonec vyhodí do vzduchu ropnou věž. Diamanty jsou věčné je dobrá Bondovka se vším všudy. Connery na konci své kariéry 007 nám předvedl Agenta v celé své kráse. (78 procent) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy Conneryho navrat k Bondovkam. Bohuzial medzitym sa Bondovky zmenili a z elegantnych filmov o spionoch sa stal blaznivy akcny blockbuster, cize styl, ktory je typicky pre väcsinu Mooreovych Bondoviek, ktore som mal sice rad ako maly chlapec, ale dnes ich uz nepovazujem za poriadne bondovky. Miestami nemaju daleko k parodiam. Zapletka tohto filmu nie je nejak prepracovana. Prilis dlho to vyzera ako nesurody sled komedialnych a akcnych scen. Nastastie väcsinou velmi zabavnych a akcne sceny su tiez vydarene. Za pozornost stoja hlavne bitky, ktore Connerymu isli vzdy velmi dobre. Tentoraz tu ma fantasticku bitku v obmedzenom priestore vytahu. Na svoju dobu je dostatocne drsna. Zato nahanacka s vesmirnym vozitkom alebo nahanacka s policajtami su natolko blaznive, ze mi uz pripadali, ze prekrocili hranicu serioznosti, ktora k Bondovkam patri. Az v poslednej tretine dôjde film konecne k nejakej pointe v ktorej prekvapivo ide Blofeldovi znova o prachy. Aspon ze ho v tomto diely Bond niekolkokrat zabije. V jednom pripade aj dost brutalne. Ale ako vieme z dalsich dielov, tak nie definitivne. Holt Blofeld je jak jeho hnusny kocur. Ma minimalne devät zivotov. Tentokrat si ho zahral Charles Gray, ktory sa sice na Savalasa nechyta ale je lepsi ako trapny Pleasence. Connery ako Bond je stale skvely. Sice uz evidentne starsi ale zvadzanie zien a bitky mu idu skvele. Len uz tento novy blaznivy styl nie je pre neho a je dobre, ze seriu opustil, kym mala uroven. Bondgirl je celkom pekna ale povahovo trochu otravna. Skvela je ale dvojka gay zabijakov, ktori dodavaju filmu obrovsku davku humoru. Az mi bolo luto, ze na konci chcipli a neobjavia sa uz v dalsich dieloch. Prvykrat sa mi pacila aj pesnicka z uvodnych titulkov, takze som ich vydrzal bez pretacania. Takze vysledkom je dobra akcna komedia ale slaba spionska Bondovka. 7/10. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Svižná vegaská bondovka, ale spíše z té spodní části Conneryho portfolia. Diamanty jsou sice opět maximálně neobjevné a scenáristicky recyklující, příběhovou nudu však vynahrazuje pár napínavých sekvencí (honička na poušti a v městě) a také velkolepě zábavné finále na vrtné plošině. Jen už jde trochu vidět, kam pak série s Moorem začne směřovat (viz komediální závěr). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Sean Connery měl údajně za svůj návrat k postavě Jamese Bonda dostat 1 250 000 amerických dolarů. (henrycruel)
  • Film byl natočen v Nizozemsku, Francii, USA, Německu a Velké Británii. Natáčelo se od 5. dubna do 7. září 1971. (henrycruel)

Reklama

Reklama