Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 12 - Jedna z prvních bondovek, kterou jsem viděl a jedna z prvních, která mě tehdy jako malého diváka zaujala... For Your Eyes Only je spolu s Live and Let Die a Spy Who Loved Me nejlepší bondovka z éry Rogera Moorea. V těsném závěsu je pak The Man With The Golden Gun. Po rozpačitém a spíše parodickém a zábavném Moonrakerovi tu máme opět pořádný špionážní snímek s dávkou napětí a velikou porcí nadsázky, ovšem tentokrát působí trefně a nikoliv trapně. Roger Moore je tu sice již evidentně zestárlý, ale stále působí docela ve formě, dokonce i jeho rvačky jsou tu uvěřitelnější a syrovější. Za pochvalu stojí rozhodně také hudba a prostředí, přičemž bych pochválil honičku na lyžích (ovšem ta z OHMSS zůstává nepřekonána), scény pod vodou, ale také úsměvnou únikovku v "četníkovském" Citroënu korunovanou perfektní hláškou "Projíždíte se ráda přírodou, ne?" a dále pak horolezeckou pasáž, resp. celé finále. Závěrečná scéna je příjemná a pobaví. Rozhodně dávám 5* a říkám si, že je možná škoda, že Moore po této bondovce neskončil, protože by odešel na opravdovém vrcholu, a štafetu by po něm mohl vzít třeba Lewis Collins či pozdější 007 Timothy Dalton. (To už je ale pouze alternativní historie, kterou nemá smysl se zabývat.) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

For your eyes only! Zlatý vrchol bondovek s tváří Rogera Moora. Film skvěle střídá akci a napětí. Bond si opět mistrně zalyžuje, projede v Citroenu, proletí v helikoptéře a bude čelit drsnému pokusu o vlastní úmrtí. A to v podobně svázaných rukou a vlečení za člunem. James Bond by nebyl věčný, kdyby se mu ani tentokrát nepovedlo utéci. Hned v úvodu mu však bude zatápět jeho úhlavní nepřítel a páteř starých bondovek - Blofeld. Kterého jako bezejmenou postavu hodí nakonec Bond do komínu. Po tomto povedeném začátku čeká na Bonda v posledních minutách ještě horolezecký výstup a následné zachránění situace. Jen pro tvé oči. (87 procent) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Bondovka byla sci-fi, tak tohle je akční komedie - na sérii plnou silou uhodila osmdesátá léta a všechno je tak velmi cheesy¨a funky. 007 misto charismatu, chlapáctví a šarmu baví spíše jednoduchými vtípky a gagy, "vážná" zápletka tu prakticky neexistuje... a i ten její pohrobek je tak zmatený, nepřehledný a nelogický že stejně nikoho nezajímá. Smutné ovšem je že v této době a stylu už Moore působí jako pěst na oko... jak se potom nevysmívat příběhu ve kterém mladá krasobruslařka nadrženě startuje po Mooreovi, zatímco svého záporáckého chlebodárce kvůli stáří odmítá, přestože je skoro o deset let mladší. Ale když už ne celek, tak alespoň většina jednotlivých akčních scén je výborně natočená, nestojí zdaleka jen na hlavní postavě a má velmi slušný vizuál. 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po předtitulkové scéně s lehce sebeparodickým (ale vtipným) koncem je tu zase typická Mooreova Bondovka. Bond se spřáhne s pomstychtivou dívkou a jdou po krku... Kdekomu. Film je vtipný, akční scény velice povedené (dlouhá honička na lyžích, vláčení Bonda a Meliny za lodí nebo horolezecká scéna, která je doopravdy infarktová), záporák nic moc, ale stačí. Obrovským způsobem u mě zabodoval pašerák Columbo, který by mohl charizma rozdat třem čtvrtinám filmového štábu a ještě pořád by mu zbylo dost pro sebe. Hudbu místo Johna Barryho skládal Bill Conti, a to nebyla moc dobrá volba... Stejně ale čtyři čisté hvězdy. P.S. Kdyby mi pan Q namontoval do mého auta takové "zabezpečení", jako do Bondova bílého lotusu.... Zabil bych ho! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[62%] Tak a máme tu osmdesátá léta, Moorovi opět poskočil věk, a přesto je to i zde v cca 53 letech skvělý elegán a ikonická postava 007. Už kdysi mi tahle Bondovka moc k srdci nepřirostla a nyní se též nic extra nemění. Rozhodně to nebudu nijak moc kritizovat. Hlavním problémem je u mě děj, který není výrazný a k tomu záporné postavy, které byly neskutečně nudné. Ještě z úvodu to vypadalo, že bude v závěru nějaká pomsta a ono to celé vyšumělo. No, ještě zmíním úvod před titulní písní. Po klasickém Gun Barrelu tu máme kupodivu scénku s Blofeldem na vozíčku. Dějově to má jaksi navázat na Bondovku s Lazenbym, Ve službách jejího veličenstva. Nevím, jak se k tomu postavit. Přišlo mi to trochu nevhodné a nedůstojné, ale co už. Jak už jsem psal výše, následuje hlavní píseň a ta se mi líbila. I hudební skladatel Bill Conti ji krásně odrážel ve svých hudebních variacích. A krom toho složil super OST. I mi jeho soundtrack připomněl Rockyho, nemůžu si pomoci. ;) Moora jsem zde už psal, že mě bavil. M tu zde chybí, neboť jeho herec Bernard Lee zemřel, tak jeho postavu zde nechali plavat. Q a Moneypenny se zde aspoň objeví. Akční scény nejsou špatné, ale ne moc zapamatovatelné. Třeba v první půli mě ještě bavily. Pronásledování na lyžích bylo dobré, ale v té druhé půlce už to bylo akcí takové natahované. Samozřejmě výstup po hoře na laně byl dobrý a napínavý. Jen samotný závěr šel už mimo mě. Takže ve finále to není žádný brak, ale když to tak zpětně hodnotím, tak je toto pro mě nejslabší Bondovka. Za ní je Thunderball a Žít a nechat zemřít. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Scéna, ve které jsou Bond a Melina táhnuti lodí jako návnada pro žraloky, pochází ve skutečnosti z románu Žít a nechat zemřít. (Colonist)
  • V automobilové honičce Citroën 2CV s Bondem (Roger Moore) sjede ze silnice, poškodí se mu kapota a vypadnou přední světla. Na konci honičky má auto méně poškozenou kapotu a přední světla na svém místě. (Marek06)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama