Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (315)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má tak sympatické postavy a takové kouzlo, že lehce a rádi přehlédnete trošku té korejské afektovanosti a sentimentu. Poctivý korejský akční thriller točící se kolem extrémně zajímavého gangsterského business plánu se zneužíváním dětské pracovní síly k distrubuci drog a jejich následné recyklaci na trhu s orgány. Tedy minimálně do doby, než si vyšlápli na špatného rákosníčka. Akční scény jsou vynikající a celý příběh je zajímavě vystavěn a prakticky ani chvíli nenudí. Moc dobrá práce. [80 %] ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že sa jedná o kombináciu filmov Leon, Muž v ohni a 96 hodin. K tomu je logicky prihodená dávka ázijského zmyslu pre akciu. Veľmi kvalitne urobená klasika (muž zachraňuje dieťa zo spárov podsvetia), ktorá má však problém vybudovať vzťah k postavám. A z toho dôvodu, aj keď sa jedná o chutný juhokórejský pokrm, sa k tomuto filmu už nebudem vracať a radšej nabudúce skúsim inú položku z orientálneho menu. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

I přes drobné nedostatky ve scénáři naprosto úchvatná podívaná. Moje oblíbené téma, kdy je osamělý mstitel "donucen" opustit svůj uzavřený svět, a nekompromisním stylem likviduje všechy, kteří se mu stojí v cestě, okořeněné mojí oblíbenou scénou - bitky na nože, navíc jak jednoho proti jednomu, tak jednoho proti mnoha. 90 %. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

No totální nářez!!!! Nemám ani jednu výtku k tomuto skvělému snímku. Hlavní hrdina je neskutečný sympaťák a frajer jako prase. Jeho rychlost, pohyby a hlášky mě posadily na zadek. Hezký příběh, který je určitě podobný filmu 96 Hodin, ale tady to měli lepší natočené i odvyprávěné. Bitky i akce hezky nasnímané a poslední bitka s noži mě dostala na plné čáře. Záporáci taky skvělí. Dokonalý snímek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když musí malé děvče krást, kradené věci prodávat do zastavárny, a ještě k tomu musí sledovat, jak její matka ztrácí kontrolu nad svou drogovou závislostí, nejsou to zrovna optimistické vyhlídky. Aby toho nebylo málo, matka v nočním klubu čmajzne balíček s bílým práškem. Málomluvný majitel zastavárny se nechtěně připlete do rodinných trablů a unesenou rodinku se pokusí najít, než se matka s dcerou stanou součástí nelegálního odebírání lidských orgánů a obchodování s nimi. Jen se u toho krapet ušpiní. Zkrátí účes, zavzpomíná na vlastní bolestivou minulost a předvede nám ostrou ruční práci. A tvůrci přihodí podivné asijské emoce a otravný patos. Jihokorejci každopádně těší zejména druhou (svižnou) polovinou, kdy vyčnívá solidní čistka s nožem, která je realisticky a choreograficky velmi slušně pojatá. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (8)

  • Bojové umění, které prezentuje Muž (Bin Won) je filipínská Escrima. Je to vojenský bojový styl, ve kterým jde o efektivní odzbrojování a práci s nožem. Také je určena k přizpůsobování prostředí a využití všeho, co je po ruce ( např. láhev, kniha, tužka atd.). (Ouwen)
  • V raných přípravách filmu kolovala mezi tvůrci představa o hlavní postavě jako o 60letém severokorejském agentovi. V souvislosti s rolí byl ale osloven také Bin Won a ten nadšeně souhlasil, takže z původních plánů sešlo. (Ouwen)
  • Při posledním souboji proti Muži (Bin Won), vytasí zabiják nůž Karambit. (Ouwen)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama