Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (315)

predators 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání dobré drama, které ze sebe chrlí jen to nejlepší. Asiaté jsou známí svými filmovými citovými výlevy v nekonečné stopáži. Toho jsem se obával i zde. Naštěstí, někdo se rozhodl namixovat všechno rovným dílem a vzešel z toho do poslední minuty vystupňovaný krimi thriller s dobrou zápletkou, charismatickými herci, vyváženou akcí a s kapkou slz. 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tajmný muž bez minulosti, stranící se společnosti, je "nešťastně" zatažen do obchodu mocné mafie, nevinným hrozí nepěkná smrt, a tak se náš hrdina vyklube ze skořápky, patřičně se nasere a přivede věci na správnou kolej. Je v tom trocha Bittersweet life, námětem možná i Muže v ohni, či 96 hodin, bohužel svou akční stránkou, ani chytlavostí, či atmosférou se tento snímek na své druhy nechytá. Film nemá konzistentní tempo, flashbacky jsou o něco delší, než by se slušelo, takže vytrhávají z akce, samotná akce je, až na poslední šarvátku, pouze průměrně natočena (střih), hraje se příliš na city - to, co scenárista vepsal do úst malé unešené holčičce zni nepřirozeně a taktéž proslovy hlavního hrdiny jsou přehnaně dramatické a místy až směšně odpauzované. Tenhle film se moc okatě snaží kopat první ligu, ale to očividně nejde, druhá musí stačit... 6/10 ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Takový mix Leona a Oldboye, který mě občas mátl svým vcelku velkým množstvím postav (chtě nechtě, asijské tváře se mi prostě hůře rozeznávají). Řemeslně je však film zvládnutý na výbornou, obzvlášť několik scén opravdu vyčnívá, a i když mě třeba takový Deiji zaujal víc, bavil jsem se slušně. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Komercia najhrubšieho zrna! Hlavný hrdina so záhadne tragickou minulosťou je charizmatický a krásny až z neho citlivejšie diváčky pošteklí v podbrušku + malá holčina dojímavý hajzlík, akého by ste si napriek všetkým rizikám sami privlastnili + záporáci zlí, škaredí a odporní, že byť to na vás, dožívajú v hrozitánskych mukách ešte mesiac po projekcii. Teda, možno až na jedného z nich, ktorého úlohu v celom filme je potom veľmi ľahké uhádnuť už polovici a v akože nervydrásajúcom finále nebolo miesta na vážnejšie obavy. K tomu si je ale potrebné prirátať prvotriedne súboje všetkého druhu, síce prelakovanú, ale stále postačujúcu explicitnosť a v neposlednom rade fakt, že napriek celkovej priehľadnosti, je Ajeossi vzrušujúcim a pútavým filmovým zážitkom. Super večerníček, spal som po ňom ako podrezaný. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Poctivý jihokorejský thriller, na který se na západě moc zvyklí nejsme, ale o to víc je třeba si ho vážit a dát mu příležitost. Ze začátku se film drží hodně při zemi a přibližuje nám postavy, aby nám následně ve druhé polovině vytřel zrak povedenou akční řežbou. Rozhodně stojí za shlédnutí. PS : ten anglickej dabing je příšernej...80% ()

Galerie (280)

Zajímavosti (8)

  • Bojové umění, které prezentuje Muž (Bin Won) je filipínská Escrima. Je to vojenský bojový styl, ve kterým jde o efektivní odzbrojování a práci s nožem. Také je určena k přizpůsobování prostředí a využití všeho, co je po ruce ( např. láhev, kniha, tužka atd.). (Ouwen)
  • originální název Ajeossi lze do českého jazyka přeložit jako "muž", (Ouwen)
  • Při posledním souboji proti Muži (Bin Won), vytasí zabiják nůž Karambit. (Ouwen)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno