Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl jenom 3 díly pekelníků, které mi byly doporučeny a další ne, abych si nepokazil celou sérii, takže mi mohli nějaké návaznosti uniknout. Návrat špendlikáče a jeho pobočníků Cenobitů mě velice mile překvapil. Hlavně se mi tam líbilo nařízení rozsudků od soudce a následné soudní líčení, které bylo pořádně zvrácené. S Judgmentem jsem spokojený a sám špendlikáč ukázal, že své špendlíky na hlavě nemá jenom na okrasu. Dávám 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsou horší místa než v pekle...třeba na Zemi. Dle místního hodnocení jsem nečekal nic překvapivého, proto jsem byl nakonec potěšen. Standardní detektivka je okořeněna peklem. Roztomile surrealisticky zvrácené, kde především intro potěší příznivce špinavých filmů. Dávení, pouštění žilou a nezbytné stažení z kůže. Vrah se inspiruje Desaterem (což trochu připomíná Sedm....hříchů) a jeho kreace jsou zábavné - koneckonců, kdy člověk uvidí živého psa zašitého v lidském těle. A samozřejmě dojde i na kostku, řetězy, trhání a konfrontaci s Nebem. Ano, Doug Bradley chybí, jenže popravdě - je starý, takže co s tím? P.T.Taylor se s rolí popasoval obstojně. Je třeba se smířit s faktem, že C.Barker, tvůrce světa Cenobitů, je v tomhle ohledu jen jeden. Osobně se rád vždy na Hellraisera podívám i s vědomím, že kultovní pecka to už asi nebude. 3,5* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, že sa dá aj zaujímavý nápad a legendárna sága o pekelníkovi pokaziť a totálne divákovi otráviť. Chcel som sa ešte niekedy v budúcnosti ku starším veciam vrátiť, no po tomto hnuse ma prešla chuť. Prišlo mi to, ako keby sa niekto silou mocou snažil pozliepať do jednej guče čo najviac hororových scén, no pritom zabudol na zmysluplný dej, atmosféru a i ďalšie formálne prvky. Navyše väčšina krvavejších scén bola nechutne digitálne predimenzovaná. Vlastne ide len o útržky niečoho čo sa snažilo hrať na niečo, na čo nemá. Na hranici odpadu. 15/100 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dobré momenty sa tu striedajú s menej interesantným dianím, pričom Judgment nad vodou jednoznačne držia scény s Cenobitmi a nimi vykonávanom svojráznom osobnom audite, ktoré miestami skĺznu do celkom slušnej hnusárne. Nový predstaviteľ Pinheada Paul T. Taylor ma moc nenadchol a v závere vyzeral v civilnej podobe komicky. Douga Bradleyho mám s touto postavou spätého asi rovnako neoddeliteľne ako Roberta Englunda s Freddym Kruegerom a je pre mňa obtiažne v úlohe hlavného Cenobita akceptovať kohokoľvek iného. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hellraiser je pro mě mrtvý. Tohle bolelo. Tam kde Revelations u mě aspoň malinko šahal po atmosféře, tak tady ani náhodou. Film se snaží jen o gore které mu ale moc nešlo. Film je špinavý a nechutně natočený, a to nemyslím jako kompliment. Příběh je opět o zkorumpovanejch policajtech kteří vyšetřují, nechutné vraždy. Tentokrát tu ale nic nefunguje. Všechno od příběhu, přes herce(mimochodem ten zjizvenej hlavní padouch je trapnej). Všechno je špatně. 1* je aspoň za sem tam kvalitní gore, ale celkově jsem trpěl více než postavy ve filmu. Sbohem Pinheade. Edit: Tak jsem zjistil že Tunnicliffe(režisér) je tvůrcem stovek make up z různých hororů včetně Hellraiser 3. MAke up dělá velmi dobře ale jako režisér za nic nestojí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)

Reklama

Reklama