Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kam až jsme ochotni zajít? Je pro nás 5 milionů lákavá sumička, pro kterou jsme ochotni třeba zabíjet? Filmů o zavření lidí do baráku a následném vyvražďování se mezi sebou bylo natočeno hodně. Téma je to vyzkoušené. Otevřený konec mě zrovna moc nepotěšil. Prostě je nemám ráda. Vzbuzují ve mě divné pocity. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Přesně toto je názorný příklad, kdy od sebe uživatelé csfd opisují (a filmu vyčítají neoriginalitu). Kdo si alespoň trochu potrpí na psychologické horrory a thrillery, musí se mu tento film líbit. Je třeba si položit několik otázek. Např. za jak dlouho člověk v takovémto prostředí ze sebe shodí morální zábrany a stane se z něj zvíře. Kdy si uvědomí, že druhá "náhodná" smrt přišla krátce po té první "náhodné" a krátce po ní přijde "třetí" náhodná. Toto je pravá reality show, po které volám od jejího zavedení v komerčních televizích. Jen kamery a žádný kontakt s pokusnými lidmi. Pak by se vidělo i ve vile Vyvolených nebo Big Brothera, jací lidé vlastně ve svém nejhlubším nitru jsou, když musí řešit extrémně zátěžovou situaci. Chápu, že někteří diváci tyto aspekty neřeší a řešit nechtějí. Já mám psychologické filmy rád a už se těším na někdy možné druhé kolo, které bych ale nesměroval cestou Saw, nýbrž ještě více psychologickým způsobem. Kdo by se na to potom ale díval, když podle celkového hodnocení tohoto filmu jsou většina diváků ignoranti? ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

No, žádná špička to teda není, ale když máte chřipku tak vám je vše jedno a zvládnete i filmy, které byste nikdy neokusily. Film má několik průšvihů jedním z nich je bezesporu špatný scénář, otřelý a neoriginální. Sakra proč se vždy musí natočit dobrý film a pak minimálně 5 špatných kopií. Vždyť toto téma už tu bylo a daleko lépe natočené (Battle Royale, Kostka) a každý z oněch filmů měl pokračování tak proč točit pořád to samé? Celý děj je vlastně špatná kopie svých daleko lepších předchůdců , a proto měl-li film být v něčem neotřelý zvolil alespoň trošinku originální konec , který jako jediný chválím. Jinak ale děj je přímočarý a již od začátku jsem věděl kdo zemře první a kdo zůstane, postavy jsou špatně zahrané a jedna hvězda (Hopper) film prostě nedělá a navíc se nechal strhnout ostatními herci a hraje stejně špatně. Nejvíc mě ale rozčilovala postava statečného poldy a jeho přiblblý dialogy : " Já ho uznal zločincem" stejně jako nesmírně debilní žvanění o ničem v podání Dennise Hoppera. O zpomalených záběrech ani nemluvím, ty vyplnili snad půlku filmu, bez nich by film trval s bídou 60 minut. Dabing byl otřesnej hlavně ta feťanda a polda to produkci fakt nevyšlo. Filmu chybí alespoň náznak napětí a jistě uznáte, že vymyslet si magora který má úchylku ve rtěnce je hodně slabý a laciný. Být v pohodě dávám 1 hvězda, ale že jsem nastydlej a líbil se mi konec tak jednu hvězdu přidám. Ale nečekejte opravdu zázraky, film je špatný! ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhleten film umírá na nudu. Totiž ani za půl hodiny se nic zvláštního nesemele. Do téhle nudy ještě přichází hudební vložka, a není nejkratší. Do toho modlení, a citáty z Bible. No, prostě nuda až na půdu. A já se přiznám, že jsem se skamarádil s knoflíkem rychloposunu. Podle názvu jsem soudil na trošku jiný „šmrnc“. Ten černoch měl být zastřelen hned, lezl mi na nervy. Ne pro barvu pleti, ale pro jeho chování. No, teprve ke konci se to dějově zlepší, ale to už je pozdě, divák už spí. Za ten konec bych něco dát mohl, ale nedám. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to zdálo jako solidní podívaná, ale postupem času to opadalo. Vždyť jen celá půlka filmu je o tom, že něvědí co mají dělat. Něž jim došlo, že se vlastně mají pozabíjet uběhlo snad milion let. Ale i přes toto všechno se to v druhé polovině slušně rozjelo a byla to i celkem napínvá podívaná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)

Reklama

Reklama