Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (664)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této skvělé krvavě hororové série. Celkově film nebyl špatnej, zakončen byl dobře, ale bohužel, já bych si zakončení této série představoval trochu jinak. Pasti byly dost krvavé, byly dobré, ikdyž mi někdy připadalo, že příběhově je to nedořešené. Některé oběti umírali zcela zbytečně. 3D efekty byl celkem slušné. Mandylor hrál opět dobře. Hudba dobrá. Ke konci filmu to bylo nejlepší, kdy se ukázal sestřih flashbacků a většina věcí se vysvětlila. Nad mým velkým překvapením zde hrál herec Jigsawa jen ke konci filmu nepočítaje krátký flashback uprostřed filmu. Původně tvůrci zvažovali udělat díl 7 a 8. Měli to tak udělat, tohle nejlepší finále rozhodně nebylo. A ta krev ? Jak je možné, že byla tak debilně narůžovělá? Potěší návrat herce Caryho Elwese. Celkově film kritizovat nechci, bavil jsem se dost, ale je to ze všech dílů, díl nejslabší. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Hodnotím na 70% = **** ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

„V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy“ slibuje producent filmu (v souvislosti se Saw jsem si nikdy otázky týkající se ne/příběhu neklad). Producent (zjevně idiot), scénárista (zřejmě bez mozku), skladatel (možná dítě), herci (evidentně z ulice), kameraman (možná taky z Ulice), střihač (neměl nůžky) a režisér (pro něj neni žádná nadávka dost sprostá) by se měli do konce života (alespoň toho mýho) zavřít do sklepa a zahodit klíč, možná se vzájemně pobavit vlastní medicínou, aby na vlastní kůži prožili ten nesmysl. A s nima by se tam možná měli zavřít i skalní fandové! Tenhle rádoby film jsem viděl až od 70 minuty a bohatě mi to stačilo. Tak špatně zkurvený cosi jsem letos fakt neviděl (Poslední vládce větru je oproti tomuhle oscarovej nářez. To je ale asi každej film). Směju se všem co dali pět hvězd (vlastně všem co dali víc, než dvě :D) týhle stupidně morbidní telenovele, kde krev má barvu jak jahodovej Polar (ten tou svojí červeností ve tmě skoro i svítí). Tož tak :D ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Já už to prostě musel dokoukat......A zase vše špatně, opět se zde jede bez nějakého zajímavého děje a vše se odehrává pouze na efekt. V dnešních filmech již brutalita nedokáže tolik šokovat, nějaké to vypadlé střívko už nezaskočí snad ani předškolního caparta. Vygradovaná pointa je v tomhle "opravdu posledním" díle snad i nezajímavá. Dodnes mi zatrne co svého času provedl na závěr prvního dílu James Wan. Takovýto závěr film vylepší minimálně o 1/4. Tady se nic podobného nekonalo ani omylem. Prostě vše skončilo tam, kde to začlo. PS: Tobin Bell má ve filmu docela příjemnou minutku, kterou stráví na autogramiádě. 45% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konec hry! Ale to snad ne...nemyslím si, že slavná série je u konce. Divácký zájem si jistě časem vynutí další pokračování a ani s tím zodpovězením všech otázek, jak proklamovali tvůrci, to není tak žhavé. Tentokrát stojí v popředí příběhu podvodník Bobby Deggan bohatnoucí na lživém tvrzení, že se kdysi vyprostil z Jigsawovi důmyslné pasti a za své lži, na kterých si vybudoval mediální kariéru, bude vystaven množstvím pastí, přes které si bude muset v časovém limitu proklestit cestu až ke své uvězněné manželce. V bludišti pastí bude muset obětovat životy svých přátel, aby nakonec zachránil (nebo nezachránil) ten svůj. Kevin Greutert v roli režijního dirigenta tuhle ultrakrvavou symfonii zakončil ve velkém stylu (nepovedenou Saw 4 mu tímto odpouštím) a opravdu hororově. V rámci 3D počítejme s tím, že nám v klíně přistanou střeva, ohodí nás mohutný cákanec krve a vzduchem na nás poletí hozená pila a to je asi tak všechno. Tvůrci nám dovolí setkat se s postavami z předešlých dílů, jako je temný detektiv Hoffman i nadále vykonávající špinavou práci po Jigsawovi a tentokrát ji (málem) dotáhne až k dokonalosti, s vdovou po Jigsawovi Jill Tuckovou i se samotným Johnem Tuckem. i když už jen prostřednictvím flashbacku a neminou nás ani postavy z řad přeživších, kteří měli to štěstí a z pastí se kdysi včas vyprostili. Je zajímavé sledovat, kam se série od prvního poměrně "myšlenkově" posazeného dílu posunula v pokračování sedmém. Tento díl začíná jako jakýsi sled krvavých scének a žádné vymýšlení komplikovaného děje, který by ve své složitosti trumfl všechna předešlá pokračování se nekoná a složité zůstaly hlavně pasti, a spolu s nimi děj svižně odsýpá. Greutert přesně ví, na čem celá série staví a servíruje to bez skrupulí. Vždyť je to jen horor. Ačkoliv tvůrci ho mohli víc doladit v drobných detailech a nuancích. Například, dívka z úvodní scény na veletrhu, o kterou se přetahují dva její nápadníci, mohla být hezčí a kdo by se taky nechal řezat pro takovou ochechuli cirkulárkou. Přihlížející diváci tohoto krvavého divadla byl výborný nápad a jen se divím, že někoho z davu nenapadlo to jako debil začít natáčet na mobil, jak tomu bývá v reálu zvykem, když se na ulici stane nějaké neštěstí, tak to hned nějaký dementní jedinec v rámci moderního trendu současnosti natočí, hodí to na net a pak se u toho asi i uspokojí. A právě o lidských nectnostech, jako je zvědavost, sobeckost, lhaní, podvádění a další, je celá série Saw založena a Jigsaw tyto prohřešky nemilosrdně trestá i v Saw 3D. Tímto jsme se dostali i k nějaké myšlenkové podstatě, která má něco do sebe. A to nás ještě čeká závěrečná vysvětlující povinná pointa...a pak už jen...konec hry... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Saw 7 alebo Saw: Final Chapter mi ako finále moc nepríde. Príbeh moc nestrhne aj keď flashbacky sú znova zaujímavé. Tak isto poteší aj návrat starých postav, obzvlášť Dr. Gordon (Carry Elves). Pasce sú pôsobivé a ako celok to pekne ladí zo sériou, ale finále a celkové rozuzlenie ma až toľko neuzemnilo ako predošlé diely. 55% - 3* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se objevil i Chester Bennington, zpěvák skupiny Linkin Park. Ten kvůli své roli Evana absolvoval několik konzultací s učitelem herectví. (JayZak)
  • Rating R - tedy přístupno pod 17 let jen s rodičovským doprovodem, byl získán až na 6. pokus. Filmaři se tak úspěšně vyhli nejtvrdšímu ratingu NC-17, tedy pod 17 nepovolen vstup nikomu. (JayZak)
  • Vzhledem ke komplikované 3D výrobě byl sedmý díl natočen za 9 týdnů, zatímco předchozím vždy stačilo týdnů 6. (darek kartac)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama