Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to jasná slabota, ale tvorcovia jednotky (Wan a Whannell) sú späť, aby dohliadli na príbeh, a mňa opäť zaujal. Na jednej strane sledujeme partičku ľudí, ktorý sa snažia zachrániť a na druhej strane keci Tobina Bella a Donnieho Wahlberga v hre o prežitie vlastnej rodiny. Takže je to celkom zaujímavé. Atmosféra nie je tak napumpovaná ako v jednotke, ale stále je to pokračovanie, na ktoré sa dá pozrieť. 70% - 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je pokračování, tak je to hodně dobrý, ale v porovnání s prvním dílem to je přece jen o něco horší a hlavně se to trochu opakuje a ještě k tomu mi to občas připomínalo kostku, ale úkoly byly slušný a bylo to i docela krvavý a hlavně má film několik kvalitních zvratů, jenže půlku závěrečného rozuzlení jsem bohužel čekal a tak mě to moc nepřekvapilo a pointa proč to všechno, taky nic moc, ale na pokračování je to výsledek výbornej ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Explicitia, kopec svetla a krvi. Tatam je dark atmosféra a prekvapenie jedničky. Playground sa z jednej miestnosi presťahoval na celý dom (klaustrofóbia je fuč), kde nehrajú prim dômyselné pacse, ale vzťahy v skupine. Čiže vzniká rádoby psychologické fluidum, ktoré spolu s kriminálnou linkou pochováva všetko dobré z jedničky a ostane nám tuctová detektívka s pastičkami ako bonus. Škoda preškoda. 60% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu čehokoliv už člověk ví, co zhruba očekávat a pokud i téma zůstane stejné, z čeho pak těžít v případě, že točíte pokračování filmu, který si zakládal na originalitě, šokování a brutalitě? Ano, potoky krve snad nikdy nepřestanou být divácky atraktivní, jenže nepředvídatelnost a mrazivá strnulost u obrazovky už není co bývalo, jen závěr zůstal stále prvotřídně šokující. Saw II je opět ta známá hra - ne o přežití, ale na divácký efekt. Atmosféru si drží slušnou, emoce znechucení a tísně vyvolává zdařile a jako béčkový thriller slouží poměrně dobře. Škoda, že herci jsou jen líné, nezajímavé figurky, jejichž smrt nevyvolá tak silné prožitky, jak by mohla. 6/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už tomu citelně schází ten efekt překvapení, se kterým James Wan úspěšně vyrukoval v napínavé a psychicky našponované jedničce. Mnohem více se vše zaměřuje na samotné pasti, příběh je svižnější a odvážnější a daleko více sleduje i osudy lidí uvězněných v smrtícím labyryntu. Když se na to podíváme jako na samotný film, tak to není vůbec špatné, Bousman sice staví příběh trochu do ústraní a zaměřuje se hlavně na to, co chce hororový divák vidět nejvíce, ale přesto se mu podařilo natočit hodně slušné béčko, kterému to detailnější znázornění lidského utrpení vůbec neškodí. Pokud ale bereme v úvahu celou sérii, tak je jasné, že druhý díl byl stejně jako všechny následující natočen výhradně za účelem výdělku, že příběh skoro vůbec nerozvíjí a že s jedničkou má společnou pouze postavu vraha a její principy. Je docela škoda, že z celého fenoménu Saw se tímto dílem počínaje stala spíše brutální zábava pro dorůstající teenagery, a na skvělý příběh a atmosféru prvního dílu už můžeme jen smutně vzpomínat. Dvojka sice stále jde, stále má poměrně co nabídnout a pořád má tu výhodu, že navazuje na svého slavného předchůdce, ale dalším dílům se již preventivně raději vyhnu.. 65% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy Amanda (Shawnee Smith) vylézá u jámy plné stříkaček, je vidět na její kůži krev a pobodání. Nicméně v závěru filmu, kdy utíká s chlapcem, nemá na sobě ani škrábanec. (Pepy)
  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama