Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Cival 

všechny recenze uživatele

Yeah, yeah, yeah. Film, který tu letos chyběl, a proto se měl dostat do regulérní distribuce! Nekompromisní, nasrané, krvavé. Co víc si v dnešní politicky korektní době přát. Kramer zvládá konstruovat nádherně vyhrocené situace, vyhledávat v nich ryzí emoce, které nepotřebují hollywoodské kašírování, a všechno to maniakální běsnění na hranici života, smrti a krvavých cákanců přímo do obličeje prosypávat ještě nestoudným množstvím režijních nápadů. Tolik funkčních vizuálních ines snad nepamatuju. Což platí i o postavě Paula Walkera, který představuje přesně ten typ odhodlaného, naštvaného a amorálního hrdiny, který post-McCkaneovská doba nezná. Jediné výraznější mezery vidím v krkolomnosti příběhu (oslí můstky) i v tom, jak jsou natočeny bitky (trochu nepřehledně, s hokejistou i nevěrohodně). Konec se mi zamlouval, i když chápu stesky ostatních. Přeci jen to trochu ztratilo na kulervoucnosti. :-) Kramere, Kramere, máš to dobře rozjeté... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Whoaaa. Na túto noc v New Jersey (alebo v Prahe? ;-) ) tak skoro nezabudnem. Už od úvodnej prestrelky až do samotného konca (s takmer "burtonovskými temne krásnymi" záverečnými titulkami) je film hlavne po formálnej stránke nabitý nápadmi a ľúbivými obrazovými vychytávkami v objeme, ktorý by kľudne postačoval aj na ďalšie tri filmy. Práca s filmovým priestorom a zvukom v akčných sekvenciách do vás pumpuje adrenalín každým frame-om. Nahustený scenár vám ponúkne kompletnú (logicky aj skratkovitú) jazdu temnou stránkou veľkomesta počas tmavej noci - od pasákov, cez gangy, slizkých policajtov až po perverznú pedofíliu, všetko zabalené v drsnom, hodne špinavom, verbálne dekadentnom a krvavom balení. Škoda záverečnej 15 minútovky, v ktorej scenárista Wayne Kramer podráža nohy výbornému režisérovi Wayne Kramerovi ;-) zbytočným prekombinovaním a "cuknutím" v samotnom závere, kde podobne ako v MI3, by som uvítal väčšiu "ázijskú nekorektnosť a odvážnosť" v zachádzaní s osudom hlavných postáv... . Veľmi slušné 4*. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rychle a zběsile bez aut, s nesmírně hot Verou Farmingou, miláčkem Karlem Rodenem a hrozně tupým a nesympatickým, malým a lehce obézním klučinou, který za jeden večer dokáže způsobit nebývalé množství prekérních situací, ze kterých by šla normálním lidem hlava kolem. V tomhle filmu se ale normální lidé nevyskytují. Absolutně nikde. Ani jeden. Film je natřískaný cool nápady a bezvadnou kamerou, akce je nápaditá a vizuálně to je nesmírná paráda, takže za mě ano, tohle já můžu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové kejkle, režisérské nápady, osobitá forma. Nikdy by neměli zastřít kupení nepravděpodobností a brutální konstrukt, v tomto je můj postoj pevný jak zadek Very Farmiga. Zase na druhou stranu, to pozadí nebude pevné věčně, cáká z toho animálnost a navíc tam padlo něco, za čím si stojím už dávno. John Wayne je bukvice.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Paul Walker konečně uhodil hřebíček na hlavičku, když si plácnul s Waynem Kramerem. Running Scared nabízí za málo peněz hodně nadávek, brutality a necenzurovaných dějových zvratů. Jestli máte chuť na stoprocentně politicky nekorektní a mírně old school zábavu, která umí být proklatě "eye-candy", pak byste se neměli nechat odradit českým názvem, ani ex-slušňákem z Rychle a zběsile a poctivě si stoupnout do fronty. A pokud nevěříte, stáhněte si třeba trailer a pak si to peklo představte v pečlivě dávkované dvouhodinové verzi. Tohle není bezkoncepční Domino. Wayne Kramer ví jak dojet do cíle se spokojenými cestujícími, i když je fakt, že tu poslední zkratku si odpustit mohl, ale na klopýtnutí má čas od času právo každý. (90%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • V jedné z posledních scén filmu nazve pasák Lester (David Warshofsky) Olega (Cameron Bright) malým Charlesem Bronsonem, čímž ho přirovnává ke slavnému herci Charlesovi Bronsonovi, který v 60. letech 20. století ztvárnil řadu drsných kovbojských postav a stal se symbolem tvrdého a neohroženého pistolníka. (LucasAbelle)
  • Na začátku filmu ve scéně s přepadením jsou všichni vyzváni, aby odhodili své zbraně pod postel, a to včetně hlavní postavy. V další scéně ji však Joey Gazelle (Paul Walker) opět drží v ruce. (Ignus.cz)
  • Thomas Jane odmítl roli Joeyho Gazella. Roli nakonec dostal Paul Walker, který byl druhým kandidátem na tuto roli. (ČSFD)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama