Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Revanx 

všechny recenze uživatele

Low cost nového tisícročia a niečo čo dáva výrazu "moderný brak" nový význam. Ak sa vám podarí úplne vypnúť mozog, môžete sa celkom slušne baviť. Ak ostane aspoň jeho časť zapnutá, tak budete mať takmer plné zuby stupídneho príbehu, neuveriteľne slabých trikov a prehrávajúcich hercov. Jednoducho- za tie peniaze to mohlo byť horšie, Noah Wyle v úlohe knihovníka je celkom fajn a Sonya Walger je celkom sexi kosť. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Parodie na Indyho? To doufám. Jinak je Flynn dílko s vypatlaným scénářem a naprosto odpornými triky. Digitální motýlci jsou úděsní. Pasáž s valčíkem mezi svištícími sekyrkami je tak trapná až je vtipná. Noah Wyle prostě není tak sympatický, jak si o sobě myslí. A Kyle MacLachlan? Jenom plesnivá třešnička na spáleném dortu. ()

Reklama

Her0.89 

všechny recenze uživatele

NO toto bylo otřesný. Jedna hvězda je pouze za stopaře v pralese :D. Tento film výrazně zaostával za Indianou. I když je oproti Indianovi o více než deset let mladší, některé vizualizace byly dokonce horší. Celkový nádech filmu také kazila pro mě velice nesympatická Sonya Walger. Scény kdy zmlátila tucet chlapů, kteří byli dvakrát tak větší jak ona, mě prostě urazily. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Je mu přes 30, většinu svýho života strávil ve škole, žije s matkou - což mu vyhovuje, páč je jedinej na světě, kdo může zpátky získat ukradený Kopí.... . Nejdřív jsem vážně přemejšlel, jestli je to parodie, nebo jestli to se mnou tvůrci myslí vážně. S vědeckým zápalem jsem zkoumal hranici mezi vtipem a trapností... Času bylo dost, protože TO předemnou byla neuvěřitelná kravina, plná parádního (v uvozovkách) natahování děje. To vedlo k dalšímu (logickýmu) zamyšlení, jestli se mám smát nebo brečet. Nakonec zvítězil vztek! Za promrhaných 46 minut svého života! Můj obdiv patří všem, kteří tomu dali víc. Nebo míň. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Od tohoto televizního snímku jsem příliš neočekával. S omezenými možnostmi se však tvůrcům podařilo natočit příjemnou pohádku. Škoda pár drobností stavějící logiku a fyzikální vlastnosti na hlavu, např. autoři pravděpodobně nikdy neslyšeli o dekompresi (viz. scéna v letadle). Film je však příjemným pokoukáním. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)

Reklama

Reklama