Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (868)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl stylovej nářeeeeez! Já od Mimue nečekal velko-dobrodružné dílo ani zarytou podívanou. Dostal jsem přesně to, co jsem dostat očekával a vlastně chtěl! Smršť brilantního humoru, pár jednodušších akcí a úžasnou Marii Bello, která je sice úplně jiná než Eve v podání Weisz, ale přece nikdo není dokonalý. Její britský akcent mi připadal milý a černé vlasy roztomilé , tu ženskou prostě žeru!! :-) Brendan Fraser je stále ve skvělé formě, frčí na plný obrátky a po jeho boku syn, který je sice jen o pár let mladší než rodiče, což je obrovská nelogičnost, ale to nevadí, my jedeme dál. Michelle Yeoh vypadá na svůj věk opravdu skvěle a největšího maséra Johna Hannaha jsem si nechal na konec, ten sypal hlášky a vtípky z bezedného rukávu! Na odpočínek super! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nope. Tohle prostě nevyšlo. Námět je slibný a hodný blockbusteru a mohl v klídečku zajistit slušné pokračování velkolepé "The Mummy Saga". Jenže film selhává snad na všech frontách. Těžko říct, o jaké kvality by byl film navýšen, kdyby Rachel Weisz "vy si asi říkáte co taková poušť jako já, dělá na téhle holce" zůstala na své pozici. Možná by ani zdatná knihovnice Evelyn nedokázala pomoci snímku od jeho neduhů. Maria Bello je sympatická, ale nahradit Evelyn nedokáže ani náhodou. Tentokrát to není mocný Imhotep, který snášel na Egypt deset biblických ran, "kráčející" Král Škorpion, ani masožraví Skarabeové, s čím se musejí hrdinové vypořádat. Je to především scénář. A celkové zpracování. Nějak mně to prostě nebavilo. Chyběla tomu ta správná atmosféra, nálada a odlehčenost, kterou v sobě měly oba předchozí díly. A ten CGI drak, to mělo být jako co, prosím? No, škoda. Velká slabota, kterou nedokázali zachránit ani původní členové předešlých výprav, Rick a Jonathan. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Odkládal jsem trojku, bál se špatného hodnocení, hledal jsem ideální rozpoložení a moment, kdy by se mi vše mohlo snad líbit úplně nejvíce, ale nakonec nepomohlo ani to. Zbývá jen zvolat pořádně hlasité "ach jo" a dělat, že tohle pokračování mých dvou ohromně oblíbených filmů snad ani nikdy nevzniklo. Čtyřky bych se přesto nebál, ale pouze za předpokladu, že by jí nedostal packal kalibru Cohena ,a také za podmínky, že by se vrátila pravá Eve a ne její naprosto nevhodně zvolená náhradnice (jinak nic proti Marie, ale tady ji to nesedlo abnormálně). ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jet Li vstal z mrtvých a rozhodl se ovládnout svět. Naštěstí je tu Rick O`Connell a jeho rodina, která mu v tom zabrání. Mizerně natočené akční scény tlačí třetí Mumii dolů. I když se ve filmu pořád něco děje, málokdy v té záplavě průměrných triků a papírem šustících dialogů člověk narazí na skutečně zábavný moment. Rádoby dobrodružná podívaná, která se tváří jako ideální rodinná zábava, je ve skutečnosti prvotřídní ukázkou promarněného potenciálu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. A Call To Adventure (Them - Randy Edelman ,2. The Silently Yearning For Cen ,3. The Open Wound ,4. The Reign Of Terror ,5. The A Family Presses Close ,6. The Formation Of The Terra Co ,7. The Reading Of The Scrolls ,8. The Crash And Burn ,9. The Alex And Lin ,10. The A New Assignment ,11. The Yang Follows The O'Connel ,12. The Shanghai Chase ,13. The Mother And Daughter Reuni ,14. The Ancient China ,15. The Rick's Long Rod ,16. The Entering The Tomb ,17. The Visit From A 3-Headed Fri ,18. The Memories, Retirement And ,19. The New Year's Betrayal ,20. The Emperor Versus Zi Yua ,21. The Love In The Himalayas ,22. The 2nd Century B.C. ,23. The Museum Becomes Alive! ,24. The Rick And Evy In Battle ,25. The A Warm Rooftop ,26. The Heartbreak ,27. The Return Of The Dragon ,28. The Shielding A Son ,29. The Finale ,30. The My Sweet Eternal Love , ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Přibližně v 96. minutě Jonathan (John Hannah) shazuje z letadla bombu, která dopadá přímo na jedoucí džíp. V následujících plamenech po výbuchu se však vytvoří malý otvor, ve kterém lze zahlédnout nedotčenou čínskou zápornou postavu. (necisty)
  • V tých dobách sa čínsky cisári naozaj považovali za bohov a to ovplyvňovalo správanie jeho poddaných. Nikdy sa cisárovi nesmeli pozrieť do očí a ani sa mu otočiť chrbtom. Tvorcovia filmu sa snažili túto skutočnosť dodržiavať. (Greenpeacak)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 102,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 403,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama