Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (814)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné hľadania, bádania a honby za pokladom sa rozhodne nevypláca zasadiť do súčasnosti. Aj Sommers pochopil, že prvá polovica 20.storočia sú pre takéto filmy najlepšou devízou. Dokonca sa to celkom slušne ťahá aj na 'Indyho', k čomu prispievajú najmä novšie triky a horrorový nádych. A záporáci nemohli byť fajnovejší. 80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sommersovky (Múmia I,II, Van Helsing) ma vždy bavili. Ten zápal pre dobrodružstvo skrátka v jeho filmoch je a hlavne v tomto. Múmia je skvelý film, kde nechýba príjemná dávka humoru a akcie, ale taktiež aj veľa piesku, fajn efekty, výprava, kostýmy, hudba a predovšetkým dobrí herci. Pravdepodobne najlepší Sommersov film. 89% - 4* ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mumie v žádných žánrových vodách neplave. Navazuje na staré hollywoodské horory a oproti nim nabízí sebereflexi a to, co těm předchozím chybělo: humor. A toho je tam skutečně hodně a také v okamžicích, kdy by to nikdo nečekal (ZAMĚSTNEJ HO!) Je to spektákl a to pořádný, nicméně mě Stephen Sommers překvapil několika docela zdařilými režijními nápady. Já narozdíl od jiných si v tomhle dílku vždycky najdu něco, co mě potěší znovu. No a nesmíme zapomenout na Rachel Weisz, která je jak to turecký kafčo, když si ho jednou za rok dám ;-) Sladká. A to hooodně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U všech faraonů. Dívenko, snesu žáby, kobylky, brouky, cokoliv kromě vás." Tak to já bych na egyptoložku Evelyn určitě nebyl tak zlý. Ona je sice trošku nemehlo, ale poměrně sympatické. Přesto by mě k návštěvě faraonovy hrobky nepřesvědčila. Není to proto, že bych měl nějaký nepřekonatelný odpor k bohatství, ale nemám zájem o setkání se zafačovaným nájemníkem. Ono to setkání sice nebylo vyloženě špatné, přednosti ani zadnosti Anuk-Su Namun nejevily žádnou známku chyby, dokonce i nějaký ten vtípek jsem při něm zaslechl, ale z nějakého mimořádně záhadného důvodu jsem se při tom zběsilém pobíhání nijak zvlášť nebavil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně odpočinková popcornová jízda s příchutí zholywoodštělé egyptské mytologie. Slušné efekty, dobrá výprava a charismatický hrdina jsou hlavní klady. Poněkud infantilní styl humoru zase největší zápor. O nového Indyho nejde ani ve snu, stejně jako to není remake původní universalovské Mumie, ale pravda, že díru po nich se Fraserovým eskapádám zalepit daří. I když pouze částečně. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. května 1999 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Když se otevře rakev s Imothepem (Arnold Vosloo), jsou na víku stopy od nehtů a vzkaz, že smrt je teprve začátek. Ale Imothep něco takového nemohl napsat, protože když jej pohřbívali, měl svázané ruce. (Mr.Hudson)
  • Vybudování egyptského města Hamunaptra trvalo tvůrcům 16 týdnů. (franciscze)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama