Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (801)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chrám zkázy střídá geniální momenty s tragikomickými. Jones nemá k dispozici pořádnou femme fatale a zaměření na děti přes postavu Shorta taky není ideální. Naštěstí čaroděj Williams znovu kouzlí. Většina diváků označuje Chrám za nejslabší část klasické trilogie. Já naopak nepřeceňuji Dobyvatele ani Výpravu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Druhý Indy je docela slušná šílenost. Ve skoro dvou hodinách Indiana Jones, nabušený a charismatický archeolog, skáče z jedné akce do druhé a i příběh je spíše jako z počítačové hry. Především ale Chrám zkázy s sebou přináší mnoho nechutných, někdy až mírně hororových scén... což je zvláštní kombinace s jednodušším příběhem a tím, jak je to často stylizované do spíše dětského filmu - Indy má dokonce i dětského sidekicka. Nejen on s sebou pak přináší druhou výraznou ingredienci Chrámu zkázy: infantilní humor. Naštěstí je tu ale "love interest" Indyho, takže malý asiat není nejotravnější postavou filmu. Místní blocnka spíše vypadla ze špatného vtipu, takže je to povrchní zlatokopka, která není moc chytrá, je nafoukaná, hysterická a nadržená. Od Spielberga s Lucasem bych čekal víc než casting z Kameňáku. Každopádně akce bývá fajn, ty nechutnosti jsou zajímavou přísadou a hlavně je to všechno až neskutečně dobře natočený. Škoda jen občas hrozného scénáře. (7/10) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je člun? Ale my se nepotápíme. My padáme." Pokud se skáče z letadla, přesouvá se na slonech nebo prchá důlním vozíkem, tak je všechno super. Tady se však polovinu snímku provádějí rituály a ty mě spolehlivě uspávají. Taky Indy girl zaznamenala hlubokej propad od fantastický Marion k uječený pindě Willie a to neodpouštím. Druhý zapráskání doktorským bičem zkrátka nebylo špatný, ale pro mě je to zapomenutelný zakopnutí mezi dokonalou Archou a geniální Křížovou výpravou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když jsem se nedávno na tohle Indyho dobrodružství po dlouhé době znovu podíval, připadalo mi to ještě lepší než za nadšeneckých mladistvých let. Příběh jako celek sice není tak moc cool jako Dobyvatelé nebo Křížová výprava, ale v jednotlivostech Spielberg zase dokazuje svou vypravěčskou velikost a srší nápady, které pozvedají i tenhle díl na čestnou úroveň dvou zbývajících článků trilogie. Ta nenápadná komunikativnost směrem k divákovi, který je mazaně upozorňován na blížící se děje, vypointování zdánlivě bezvýznamných dějů, hravá práce s osvětlením či multižánrovými odkazy, sympatický humor a přímo kulervoucí akční náboj poslední půlhodiny dělají z tohodle díla dokonce jeden z nejčistších a nejzábavnějších dobrodružných filmů, jaké kdy v Hollywoodu vznikly... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Druhý diel tejto kultovej série sa až nebezpečne priblížil k béčkovej kategórií filmov, no našťastie duo Ford - Spielberg ho dokáže vždy v pravej chvíli vyzdvihnúť o pár kvalitatívnych stupienkov vyššie - a ak si k tomu pripočítame vynikajúcu výpravu, dostaneme veľmi slušný štvorhviezdičkový film, ktorý vás chladnými určite nenechá. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Když Indiana Jones (Harrison Ford) během rvačky leží na pásu s kameny v dolech, tak má těsně předtím, než je z jeho voodoo panenky vytáhnuta dýka, hlavu blízko válce na drcení kamene (jeho klobouk již vrhá stín na válec). Ale ve chvíli, kdy Short Round (Jonathan Ke Quan) vytáhne dýku z panenky, tak je Indy od válce mnohem dál. (johnnymay)
  • Lanový most v závěrečné akční scéně byl speciálně vytvořen pro film přes 100metrovou propast v Kandy na Srí Lance. Jeho konstrukci zajišťovala ocelová lana a na svědomí jej měli britští inženýři. (Xavi6)
  • Když jde Indy (Harrison Ford) navštívit do pokoje Willie (Kate Capshaw), tak má Willie na sobě řetízek a náušnice. O chvíli později, když se oba vrátí do svých pokojů a Indyho začne škrtit padouch, tak Willie opět vyjde ze svého pokoje, ale už na sobě žádné šperky nemá. (OndrejKW)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama