Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

eeeee,průser prvního řádu,poslat harryho na vydlákov to se nedělá.film postráda napětí,atmosféru,no ty vole a ty zločinci to je tragédie,ta rasistická vidloňka,tak tý byste dali fakt pětikorunu.nejhorší drsný harry.jediný co je dobrý tak na začátku odprásknutí toho mafiána a ta honička při níž harry použije autobus plný nadšených důchodců. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

GO AHEAD, MAKE MY DAY. Harry konečně zase přitvrdil, hláškuje ostošest a dokazuje, že se do hedonistických osmdesátek naprosto ideálně hodí. Sudden Impact má díky změně velkoměstského prostředí za přímořské městečko pomalejší tempo, ale to nevadí, protože je tu Eastwood - režisér, který má působivou atmosféru v malíčku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry, drsňák jakého svět neviděl, postrach všech policejních šéfů a policajt kterému nedělá problém porušit jakýkoli zákon a ohrozit život jakéhokoli civilisty... a taky asi nejslavnější postava Clinta Eastwooda, která doslova vyrobyla archeotyp nekomromisního poldy s velkou bouchačkou. Co se ůbec dá napsat o čtvrtém dílu jeho miniseriálu? Detektivní příběh je v něm docela zajímavý a v rámci mezí snad i napínavý, herci hrají standartně, náčelníci nadávají s ještě větší intenzitou než minule a sledovat jak se hlavní postavě "neuvěřitelnou náhodou" plete do cesty jeden zločinec za druhým (aby okamžitě skončil s vysokokaliberní kulkou v hlavě) je pořád stejně zábavné, takže kdo se sérií zkušenosti má tady určitě neprohloupí a ten kdo nemá s ním klidně může začít. 7/10 ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama