Reklama

Reklama

Ve filmu „Zpátky do ringu", hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodů svého rozhodnutí a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala. O třicet let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou pro vždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány a propukne bezděky legrační pranice, do které se okamžitě zapojí i ostatní. Okamžité šílenství na sociálních sítích promění místní zápas z nevraživosti na hlavní událost kanálu HBO, kterou si nikdo nesmí nechat ujít. A tak když dokáží přežít trénink, možná se nového zápasu skutečně dožijí. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (676)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Je to jednoduchoučký film s primitivním dějem, u kterého od samého počátku přesně víte co bude kdy následovat a přesto vás to potěší. Všech přibližně 5 hlavních postav nemá chybu a necelé dvě hodinky utečou skutečně velmi rychle. Klidně bych si nechal přidat. Rivalita dvou gerontů je skutečně moc pěkná a mnohokrát jsem se zasmál. Doplňující černoušek je správně otravný. Trenér Rockyho je správně senilní. Očekával jsem ve filmu více boxu a méně legrace kolem. Dopadlo to přesně naopak a já jsem velmi potěšen. Vše je v každém ohledu záměrně přehnané. Režisér Peter Segal mě po 8 letech opět přesvědčil, že není žádný kokot. Kdo má rád Stalloneho, De Nira, nebo jen prostě příjemné pohodové snímky, tak pro toho je Grudge Match ideální volba. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že tu hrajú dvaja schopní herci, ktorí odkazujú na svoje slávne filmové postavy a aj režisér má s komediálnym žánrom bohaté skúsenosti a dve z jeho komédií ma dokonca veľmi bavili, tak som Grugge match moc neveril a dlho sa mu vyhýbal, no predsa len raz prišla tá správna nálada, ale len som sa presvedčil, že som mal pravdu, nič výnimočné sa nekoná. Najviac som sa tešil na úvodnú fázu, sledovať prakticky dedkov, ktorí majú to najlepšie dávno za sebou, ale sebavedomie im nechýba a vzájomná rivalita je stále silná, ale na moje prekvapenie práve táto časť je jasne najslabšia, vôbec ma to nebavilo, postavy mi boli skôr nesympatické a nielen, že mi to neprišlo ani trochu vtipné, ale dokonca som sa cítil aj trápne. Ale, keď sa už začne riešiť samotný zápas a postavy začnú trénovať, už ma to našťastie začalo aj trochu baviť, konečne aj humor je celkom slušný, pár situácií sa mi páčilo, napríklad zosmiešňovanie MMA alebo zoskok padákom a pár hlášok bolo výborných. A síce potom ide humor očakávane do úzadia a začnú sa riešiť rôzne vzťahové problémy, už sa na to dalo pozerať, aj keď tu ma teda podstatne viac zaujímala De Nirova línia so synom a vnukom, než tá Stallonova so životnou láskou. A finále je v očakávanom štýle, takže tu nemá čo sklamať a aj ten boxerský zápas je v rámci možností celkom obstojný. Na obsadenie sa tu nedá moc sťažovať, Sylvester Stallone a Robert De Niro tu odkazujú na svoje slávne postavy, aj keď v tomto u mňa nie sú ani zďaleka vyrovnaní, ešte k Rockymu mám trochu vzťah, aj keď som sa nikdy nepovažoval za fanúšika tejto postavy a série, ale Raging bull je na tom o dosť horšie, hlavne táto postava mi bola poriadne nesympatická. Ale tu sa ten rozdiel neprejavil, Stallone tu hrá svojho typického skromného samotára a De Niro zase pohodového zábavného dedka a v tomto sa dobre dopĺňali, takže ma bavili asi rovnako. Ale určite musím pochváliť vedľajšie postavy, jedine Kim Basinger nestojí za nič, jej postavu by som najradšej vystrihol, ale páčili sa mi tréneri Alan Arkin a Jon Bernthal a dokonca ani Kevin Hart nie je vôbec zlý. Na réžii ma sklamalo jedine to, že film sa snaží tváriť áčkovejšie, než skutočne je a potom si musia pomáhať trápnymi zadnými projekciami, ako pri spievaní národnej hymny, ale inak je to v rámci žánru slušne zvládnuté. Takže až na tú úvodnú fázu som dostal presne to, čo som čakal a vlastne sa aj obával, hviezdne obsadenú komédiu s veľkými ambíciami, ktorá nakoniec aj tak ponúkne len pár vtipných scén a štandardnú jemnú drámu. Ale vďaka postavám sa na to raz dalo bez problémov pozrieť. 55% ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit snůšky patosu a klišé podobnou rétorikou, kterou jsem zaregistroval v dialozích zde slyšených, pak bych musel prohlásit, že mám dokonale sladkobolně nakopanou prdel. Ehm, tedy jasně, i já překvapivě vím, že většina zvedaných pneumatik, tahaných trucků, švihadel s kloboučkem a naslouchadly byly nakonec jen vzpomínky na doby, kdy inkriminovaným borcům ještě vše drželo na svém místě, a že šlo o to, udělat si ze sebe hřbitovní hlínu... to já všechno vím, soudruzi, ale je vám snad jasný, že pokud nám budou druhej den po takovým výcviku padat na huby, že plnění plánu pude kam??? No, pude do prdele!!! Takže je třeba myslet trochu politicky a netlačit tak vehementně na pilu, protože pak už není jisté, kdy se ještě mám De Nirovým kozám smát, a kdy je právě vyráběno morální poselství napříč čtyřmi degeneracemi. Ty degenerace myslím doslova, neboť pokud by nebyl mladej, přemoudřelej harant členem blicího trojbobu, pak bych urval hvězdu dolů i za těch jeho pár nablblých replik... tyhle Mekkulky a Denisy postrachy okolí, ty, my u nás žerem! U svaté Sylvestrovy prostaty, je to tak. Ovšem jinak je to zábava veliká a já přemýšlím, zda bych neměl začít s terapií za pomoci koňských chcanek, neboť trenérský geront vypadal ve finále mnohem lépe, než krvavé transky v ringu... nic proti vám, hoši. Tak trochu se bojím, co bude za pár let, takové frajery nemůžou nahradit v současnosti protěžované homoklony... ach ta prokletá nostalgie, už zase brečím jak macarát. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pozornější divák už v prvních minutách filmu pozná, co pro fanoušky Alienů a Predátorů znamenalo natočení filmu Alien vs. Predator - spojení dvou samostatných filmových legend. Zde v rámci boxerských příběhů sblížili své fanoušky Rocky a ten zuřící býk DeNiro. U toho se jeden hned zaraduje, že jsou zpátky a umí si ze sebe udělat srandu a to podotýkám, že vkusně. Snimek je úplnou fantazií pro ty, kteří tyhle dva staříky mají skutečně rádi, ne jen je, ale i jejich filmy. Pro ně se tu vše zrcadlí v jeden pěkný obraz a je to taková tečka za jejich kariérou, i když víme, že zdaleka neskončila. Zvláštní, jak to vše do sebe zapadlo a nebylo to trapné. Ačkoliv se víc zasměju u jedné epizody Californication, nezdráhám se doporučit pro zábavnost. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Popravdě ? Ve chvíli, kdy jsem poprvé zahlédl obsazení a námět, v duchu jsem se tvůrcům od srdce vysmál.. Nakonec to ovšem není takové utrpení, ba naopak. Kýčovitých momentů se sice najde vícero, ale tomu se asi vyhnout ani nešlo a nutno říct, že chlapci na stará kolena vytřískali z potencionálního p*ůseru maximum. Když jsme mohli "přehnané moralizování" odpustit Rockymu, nevidím důvod, proč bychom nemohli z nostalgie přimhouřit oči i tentokrát a užít si tuhle odpočinkovou jednohubku - 70%. PS: Hart svého černocha trošku přehrával ;) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (29)

  • V jedné z filmových scén se Razor (Sylvester Stallone) při tréninku prochází mezi zmrzlými kusy masa a do jednoho se chystá udeřit. Jedná se o narážku na film Rocky (1976), kde Rocky (Sylvester Stallone) na zmrzlých kusech masa trénoval. Další připomínkou boxerského filmu je i pití syrových vajec. (Punisher)
  • Po filme Krajina policajtov (1997) sa jedná o druhú snímku, v ktorej si spoločne zahrali Sylvester Stallone a Robert De Niro. (chochi18)
  • Robert De Niro potřeboval shodit nadbytečných 18 kg. Ujal se ho dlouholetý osobní trenér Stalloneho a tvrdým tréninkem se jim vytyčený cíl podařilo splnit. (jenik71)

Související novinky

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

06.11.2012

Expendables 2 už v tržbách o několik milionů překonali jedničku a diváci jsou většinou spokojení. Že bude trojka, o tom se mluví už několik měsíců, ale až teď to Sylvester Stallone oficiálně potvrdil… (více)

Reklama

Reklama