Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní dubnový večer, počasí ponuré, výrazně deštivé. Navíc neměnící se v příštích 24 hodinách. Volba pro zvednutí nálady padla na sérii Rockyho. Navíc druhý díl je takový melancholicky smutný kousek, takže pěkně podkreslil tu náladu. Rocky Balboa tu působí jako hroznej pitomec. Dělá ze sebe strašnýho chudáka, život si s ním po prvním díle nemazlí, dělá co může, je skromný, pokorný – prostě náš frajer Rocky. A pak po úvodní nakládačce od Apolla přichází odveta, která je stejně tak brutální a vy víte, že tohle je prostě ten Rocky, kterého máte tak rádi. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Rockyho nemožno pokladať za nijak zlý, rozhodne nedosahuje úroveň jednotky, no film sa snaží byť vtipnejším a v zásade mu to aj celkom vychádza. Stallone je tu už tak akurát vymletý a častokrát zahráva lepšie partitúry ako v prvom filme. Osobne som sa celkom pobavil na scéne keď sa Rockyho niekto opýta či sa nechce stať členom ich kondomínia, pričom mu odpovedá, že ,,on ich nepoužíva". Film má pomerne príjemné tempo až do chvíle pokiaľ Andrian neupadne do kómy, kedy sa už všetko iba vlečie až do štandartne zvládnutého finálového zápasu. Uvažoval, že by som dal 3*, ale nakoniec prilepšujem, pretože nato, že som od dvojky toľko neočakával som sa ani veľmi nenudil. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +jakmile zazní hudba je to výborné, má to grády, opět velké finále -slabší a o něco nudnější pokračování, většina děje je bez hudby/// Rocky díky soboji s Apollo Creedem, získal jednak mírnou polularitu, ale hlavně jistej finanční obnos, který ho vytáhl nejen z nejhoršího, ale dokonce mu dovolil trošku si užívat života. Jenže nic netrvá věčně a tak i když si vzal Adrian a čeká s ní potomka, tak se stejně musí nějak uživit. Takže se snaží najít kdejakou práci. I když Rocky na dráhu boxera nepomýšlí (hlavně kvůli rodině), v té době Apollo už chystá odvetu. A tak se Rocky chytá své další šance, i když mu to bude ještě chvíli trvat. A to především kvůli rodiným problémům. No nevím do jaké míri to tehdy divákům přišlo zájímavé, ale dnes bych to považoval za tu nejslabší část druhého díli. Celkově cesta do finále je hodně dlouhá, snad i díky stopáži. Takže sem tam narazíte na nějaké to prázdné místo. Přezevšechno však finále stojí za to. Opět je nervydrásající, reálný a akční. Sem zvědavej na trojku./// Celkem 70%/// ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Když Sylvester Stallone (Rocky) při tréninku zvedal 100 kg na bench pressu, tak si natrhl prsní sval. Následkem byla čtyřhodinová operace a 156 stehů. (McLushi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama