Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

MM11 

všechny recenze uživatele

Pátý díl znamenal ledovou sprchu nejen pro Rockyho Balbou, ale i pro diváky. Počáteční nápad není zas tak špatný, ale co z něho udělal scénář, nad tím zůstává rozum stát. Avildsen (nepochopitelná volba režiséra) zde předznamenal svůj pád, a bohužel sebou stáhl i svůj nejslavnější film, za který si kdysi odnášel Oscara.... Celkově to není zas tak špatný snímek, bohužel jako součást slavné série opravdu neustojí. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rocky se konečně smířil s tím, že už mu zdraví neslouží, a měl by jít do boxerského důchodu. Ujme se mladého boxera, který mu připomene sebe samého na počátku kariéry. Jenže chlapci jde hlavně o slávu, takže Rockyho trenérskou stáj opustí. Veřejnost ho ale nepřijme, takže zpruzený mladík zajde za Rockym, a utká se s ním přímo na ulici. Filmu na zábavnosti trochu ubírá absence klasického schématu předchozích dílů, kdy se Rocky dostal na dno, potom trénoval (běh do schodů!) a nakonec dal na budku záhorákovi. Jinak moc nechápu výtky, že se jedná o nejhorší díl. Mě mnohem víc nudila trojka, která se nenápaditě snažila napodobit díly předchozí, a ještě k tomu byla tupá. Takže, žádná sláva to není, ale bitka na konci docela ujde (strohá, tvrdástreetfight:-). A závěrečná hláška, v níž se Rocky přizná, že do teď netušil, že na těch tolikrát vyběhnutých schodech (a to tam má i sochu!) se skrývá galerie, je perfektní. („Budeš mít rád Piccassa.“ „Ale jo, já mám rád skoro každýho.“) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stallonův návrat k původnímu konceptu jedničky,který zhýčkaní diváci předešlých popcornových hitů nepřijali a odsoudili...typické chování.I když sám Sly tvrdí že tenhle díl nemá rád,je to podle mě jen zástěrka kvůli fanouškům.Osobně si myslim že přesně takhle si Sly konec představoval a taky ho tak kdysi natočil.Pro mě je pětka sice druhá nejméně oblíbená,ale o proti příšerné dvojce je to naprosto artová pecka.Ovšem díky bohu za Rockyho Balbou. 70% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Začátek i závěr jsou přímo super, návrat na stará známá místa také, Stalloneho nevzdávající se bojovník nemá chybu a potěšil mě i návrat Billa Contiho. Jenže ta hrozná zápletka s mladým boxerem a synem... Bylo to nutné? Rocky se až do tohoto dílu klišé buď úplně vyhýbal, nebo je podával bez problémů stravitelně. Tentokrát mi ale uvízlo mezi zuby. Jsem rád, že sága neskončila tímhle ne moc povedeným příspěvkem, ale že ji završil víc než důstojný následující díl. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jediný díl ze série, kterému byl udělen rating PG-13. Nepočítáme-li režisérský sestřih Rockyho IV (1985). (Karlos80)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. listopadu 1990 v Západním Hollywoodu. (Varan)
  • Role Uniona Cana (Michael Anthony Williams) byla původně nabídnuta Franku Brunovi. (HellFire)

Reklama

Reklama