Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sólo pro křídlovku...a ,,Rockyho" z Holešovic! Velice dobrý, ba téměř vynikající retro film ze sportovního prostředí situovaný do druhé poloviny 30. let 20. století, které jsou ve filmu také hodně cítit. Věrohodně zvládnuté boxerské scény, hodně podařené tréninkové sekvence s přiznanou inspirací ze zaoceánského pravzoru, prvního Rockyho, dokonce i s podobně znějící hudbou a sprintujícím Vašutem. Ten je vůbec největší devizou, typově přesný, skvěle motivovaný (též herecky, jak ho normálně nemám rád) i sportovně připravený, dobrá režie, téměř se nechce věřit, že to natočil tentýž Jaroslav Soukup, který později tvořil a tvoří obskurnosti typu Discopříběhů, byvších poldů a ukradených Dagmar... jak hluboko se dá umělecky klesnout...a z jakých výšin... ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Cesky Rocky Vilda Jakub pro me v perfektnim podani Marka Vasuta, jasne ukazuje ze Jaroslav Soukup dokud nezacal tocit ty zhovadilosti typu Diskopribeh ci Byl jednou jeden polda, mel presvedcive rysy solidniho rezisera, nebot tento film si drzi slusne tempo a vynika vybornou atmosferou predvalecnych let. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

UDĚLÁŠ MI KAFE? Film u kterého jsem měl dost problém s uvěřením atmosféry 30. let. Automobily po ulicích a dobové oblečení mi k tomu jaksi nestačily. Navíc stále dokola se opakující hudební motiv, jako vystřižený z černobílého noiru, mi k tomuto filmu příliš neseděl. Na druhou stranu, Vilda je zde sympaťák a nedá se mu nefandit. A navíc se film jmenuje Pěsti Ve Tmě a to už je nějakej název. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velký příběh o velkém souboji, za nímž stála velká hrozba ze strany gestapa. Marek Vašut předvádí obdivuhodné výkony nejen v ringu a po boxerské stránce se mi líbí snad více než Stallone aka Rocky, protože jej můžeme vidět s rukama nahoře, bránícího se a zkrátka jeho zápasy působí autentičtěji. Rocky je však jen jeden - svým věhlasem a vlastností motivovat. Nevím, zda je to možné, ale přijde mi, jako kdyby se tvůrci Pěstí ve tmě inspirovali Stallonovými filmy, alespoň po hudební stránce (občas jsem v tom opravdu slyšel tóny z Rockyho) a v některých tréninkových pasážích. Přesto však výborný film. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Velice mile překvapen! Líbil se mi příběh a ''špinavá hra o vyšší princip'' boxerské scény. Co na mě opravdu hodně zapůsobilo byly skvěle vybrané exteriéry, kdy jsem měl opravdu pocit, že jsem zpět ve 30. letech v Praze. Vašut byl opravdu super a bylo vidět, že kvůli roli na sobě musel hodně makat. Člověk by fakt řekl, že je to profesionální boxer... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • V letech 1933 - 1936 byl Vilda Jakš mistrem ČSR ve střední váze. V letech 1932 - 1935 vybojoval v profesionálním ringu 28 zápasů bez porážky. Roku 1935 se stal prvním Čechoslovákem, který boxoval o titul profesionálního mistra světa. (cheyene)
  • Scenárista filmu Jaroslav Vokřál byl sám dobrým boxerem. (dinamit_1)
  • Vilda Jakš se narodil 25. dubna 1910 a zemřel 21. srpna 1943. Získal československý válečný kříž a medaili za chrabrost. V roce 1943 byl se svým letounem sestřelen německými stíhači. (cheyene)

Reklama

Reklama