Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Patlal a bulharský Syfy kůň Todor Chapkanov stvořil nečekaně funkční a v podobném duchu nesoucí se pokračování kultovní mlátičky. Příběh je samozřejmě druhořadý, ale o ten tu nikdy nešlo. Konečně se opět naplno využívají dovednosti Scotta Adkinse, jež doplňuje dobrá choreografie a kamera, která přehledně snímá každý úder a nevadí ani časté zpomalovačky. Boyka! 7/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Konečně je dlouhé čekání u konce a já si film,na který se již dlouho těším vychutnávám plnými doušky. Příběh je opravdu jednoduchý a navazuje na předchozí dva filmy. Žádné zvraty tu nečekejte, protože film si jede v kolejích předchozích filmů. Kromě Adkinse a Ganeva se tu neobjevují žádní herci z předchozích filmů, což mě i trochu mrzí, protože mi zde chyběla hlavně role Gagy, který se zde mohl klidně také objevit v menší roli jako Ganev. Ostatní herci jsou pro film dostateční a fighteři opravdu umí. Záporák je solidní slizák a i protivníky litovat nebudete. Obsazení ve trojce mi vyhovovalo víc. Chybí mi tu i hlášky, které jsem si v předchozím díle oblíbil. Když ale přijdou ke slovu souboje, tak člověk zapomene na to, co mu chybí z předchozích filmů. Choreografie je ještě vymazlenější, než u předchozích filmů a člověk opravdu kroutí hlavou nad tím, co jde natočit bez zbytečných rychlých střihů. Všemožné údery jsou opět zvýrazněny pěkným zpomalováním a ještě víc dodávají na údivu. Navíc je zde soubojů opravdu hodně a jak už jsem psal, všichni borci opravdu umí. Konec filmu se mi hodně líbí a asi další film už nebudu, což je na jednu stranu škoda, ale na druhou je to víc než skvělé zakončení série. Já se u filmu opravdu bavil a dlouho se mi nestalo, že bych film pustil okamžitě znovu. I přes zmiňované neduhy musím dát filmu 100%, protože Boyka je zpět v plné síle!!!!!!!! ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Prostě Boyka!!!! Kdo přistoupí na pravidla, kde příběh je tuctový a sepsaný za jeden den, ale bitky jsou fajn, tak bude spokojený. Boje samotné mají opět parádní choreografii a kamera zabírá fakt všechno. Každý protivník měl něco do sebe, takže jsem osobně spoko. Komu se líbila trojka, tomu se bude líbit i tohle. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

No pribeh je proste ty volee! ale je jeden z nejlepsich v serii, z adkinse je dobrak, ktery to nema jednoduche a o jeho pomoc neni zajem..taky klasika..porad veri v boha a vypada cool..bojovky mimo i v arene sou zase top, ale uz je to cely takovy overthetop a warrior je neprekonan, ktery je o mnoho realistictejsi..ale na to seru a mame tu nejlepsi undisputed! uz to chce dalsi a doufam ze nebudem cekat tak dlouho! boyka je borec a charakter. davam klasicky plnou palbu. update: videl sem podruhe a proste tomu nemuzu dat plno..souboje sou horsi nez ve 3tim, kde byl finalni epickej fight a tady pff.. nebylo to proste ono..dam 4 jen kvuli kvalitnim fightum a adkinsovi jinak je to plebs :( ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins sa konečne zase vrátil k svojej životnej úlohe a síce toto pokračovanie prakticky v každom ohľade za dvojicou predchádzajúcich výborných dielov trochu zaostáva, predsa len je to stále slušná žánrová zábava. Fakt, že sa dej presunul z prostredia väznice mi určite moc neprekáža, ale teraz predsa len trochu vidno, že sa tým celkom dobre zakryl nižší rozpočet, ktorý je teraz podstatne viditeľnejší a vizuál lacnejší, ale predsa len to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a hlavne teraz, keď takéto filmy aspoň nejakej kvality sa už takmer netočia. Inak zápletka je síce ohraná, ale stále funkčná a navyše patrí medzi moje obľúbené, bojovník, ktorý sa rozhodne postarať o vdovu, ktorej nechcene usmrtil manžela, aby si tým aspoň trochu uľavil svedomie. K Boykovi sa to síce moc nehodí, ten grázel a antihrdina, ktorému išlo len o to byť najlepší ma bavil viac, ale aj v takejto polohe ma celkom bavil a dejovo mi to úplne vyhovovalo. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je očakávane prvotriedne zvládnutá, ale predsa už len ničím prekvapivá. Súbojov je ideálne množstvo, väčšina samozrejme v ringu, ale občas sa nájde aj niečo mimo neho. Všetky sú vynikajúco natočené, strihov je zanedbateľné množstvo, pôsobia správne kontaktne a aj tie spomaľovačky sú vždy vhodne použité, aby vyniklo to najdôležitejšie, ale tá choreografia už jednoducho neponúkne nič, čo by po predchádzajúcich dieloch ešte mohlo nadchnúť, aj keď pár výraznejších momentov sa predsa len nájde. A môžu za to aj menej atraktívni a rozmanití súperi, všetci sú samozrejme na vysokej bojovej úrovni, ale chcelo by to aj niekoho s výrazne odlišnejším štýlom, čo by ponúklo priestor pre nápaditejšiu choreografiu alebo aspoň charizmou a dostatočne slizkým charakterom, aby som sa mohol tešiť, keď si ho Boyka podá. Minulé diely toto ponúkli, no tento už nie. Ale nechcem, aby to vyznelo až tak kriticky, na všetky súboje sa výborne pozerá, sú vysoko nad priemerom a najviac som si užil dva predposledné súboje, s dvojicou protivníkov a s najlepším miestnym bojovníkom. Inak obsadenie je aj mimo bojovníkov skôr sklamaním, Boyka je výborný a aj postava vdovy svoj účel splní, ale okrem nich už nie je o koho stáť, nevýrazné vedľajšie postavy a slabí záporáci. Ale som rád, že zmena režiséra sa na filme prakticky vôbec neprejavila. Takže ani tento Boyka určite nie je žiadne sklamanie a v dobách, keď už akčný žáner nestojí prakticky za nič mi takéto parádne béčko dokáže napraviť chuť, ale nestane sa pre mňa takou klasikou, ako práve tie dva predchádzajúce diely, ktoré si dokážem pozrieť kedykoľvek. Tie mali lepší scenár, postavy a aj akciu. 72% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme si mal pôvodne zahrať Nathan Jones, no nabitý pracovný rozvrh mu to nedovolil. Nahradil ho Martyn Ford. (m.a.t.o.)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama