Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Týjo! Tak tohle bylo absolutní překvapení! Čekal jsem béčkový podprůměrný horor, ale to co jsem dostal, mě absolutně odrovnalo! Velice povedený mix hororu a komedie, který se ani na chvíli nebere vážně. Jestli tvůrci opravdu plánovali, natočit toto tak se jim to podařilo na výbornou. Já jsem se prostě po celou dobu sledování filmu královsky bavil, a i když se tam objevil krokouš pořád to zůstávalo vtipný, což bylo nakonec moc dobře, protože kdybych se aspoň trochu bál, nejspíš bych nakonec ještě byl dost překvapenej. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vydařená kroko-eko-hororová komedie. Funkčně se v ní snoubí odlehčený situační humor s akčnějšími polohami, jen je trochu škoda, že tvůrci nezahrnuli do filmu více momentů, jako je Kellyin výstup při nalezení lidské hlavy ("Pořád na mě padají hlavy!"). Obsazení rolí je rozporuplné, od extrémně nevýrazného Billa Pullmana, přes standartní Bridget Fondovou až po skvělé duo Oliver Platt & Brendan Gleeson - pošťuchováni se dvou posledně zmíněných tvoří nosník humorného elementu. Krokodýl se ve filmu objevuje až ve druhé polovině a ačkoliv na obrazovce nijak moc času nestráví (snad s vyjímkou závěru), jsou chvíle s ním perfektní. Hned první scéna s požíračkou medvěda zavře všem pochybovačům huby - pod trikovou stránkou je podepsán sám mistr Stan Winston a digitální monstrum je prakticky bezchybné, stejně jako jeho zapasování do reálného světa. Mezi zápory bych uvedl pomalejší rozjezd, naznačený románek mezi Pullmanem a Fondovou, kde ta míra odlehčenosti pošilhává směrem k trapnosti, a především scény s babiznou žijící u jezera - zbytečné a blbé. Celkově dobrý a nenudící nadprůměr. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro Lake Placid a místního makrokrokodýla mám slabost. Třeba pohlceného méďu si jako jednu z mála filmových scén skutečně pamatuju a dokonce si ji ve vzpomínkách i správně řadím k tomuhle filmu. Alzheimer je totiž svině. V poslední době se tedy, ještě než se mi definitivně setmí, vracím k zamilovaným flákům, abych na ČSFD vyryl alespoň náznak svého skutečného filmového vkusu, v posledních letech pošramoceného setkáním i s kvalitativně hodnotnější filmovou tvorbou. U podobných béček však slintám blahem, ne snad proto, že bych u nich tzv. vypínal mozek a relaxoval, to bych si lhal do kapsy, ale proto, že se v nich cítím jako ryba ve vodě a všemu dokonale rozumím. Nádherná příroda, převeliký krokodýl, dobrodružství, spousta legrace a i nějaké to napětí. Jooo, velmi osvobozující návrat ke kořenům jednoduché komentařiny přímo od srdce! Kdybych byl býval, debil, v ní byl vytrvalejší, mohl jsem to tu třeba mít i za sedm litrů jako golfista. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Od tvůrce seriálů Ally McBealová či Picket Fences Davida E. Kelleyho (scénář) se opravdu nedal očekávat tradiční "monster movie". Postavy jakoby vypadly právě z těchto seriálů. Myslím, že to mohla být ještě větší legrace, ale i tak se člověk dost zasměje. Do kina bych na to nešel, ale v telce je to pohoda. :o) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podařená komedie, skoro kult pro mne, řekl bych. Pár citátů : Ale on mi nic neudělal. Protože právě sežral krávu, vole !! Tak znova se zeptám, kde máte manžela !!! Sežralo ho něco ? Tak jsem vám ho chytil...helikoptérou. Tajemné, veselé, obsazené spoustou dobrých herců, jen si sednout a sledovat. Ale jak tak koukám na ta hodnocení, jsem jeden z mála co tomu dá plný počet....ale já se opravdu u tohoto filmu bavím a ještě ho několikrát uvidím. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • „Veľká zbraň“ šerifa Keougha (Brendan Gleeson) bola falošná zbraň vyrobená špeciálne ako rekvizita pre tento film. Dokonca jej dali falošné meno a nazvali ju „Jednotka vzdušných zariadení pre prednú oblasť s nízkou hmotnosťou“, čo je samo o sebe paródia na vojenský žargón. (Arsenal83)
  • Devět metrů dlouhý krokodýl vznikl ve studiu Stana Winstona, které stojí také za filmy Terminátor (1984), Avatar (2009) nebo například Predátor (1987). (Terva)

Reklama

Reklama