Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (325)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Předlohu jsem nečetl, většinově je ale velmi chválena... K seriálu. Dlouho jsem byl přesvědčený, že budu hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Ono totiž asi tak polovina dílů je opravdu zajímavá a poutavá, včetně zde v komentářích zhusta zatracované hi-tech virtuální reality. Pak se ale stalo to, co je poměrně časté, a sice, že děj podřadil z divácky přívětivé čtyřky na utahanou dvojku a opět dostaly prostor srdceryvné monology a táhlé pohledy do očí, které ovšem neposouvají děj ani o píď, ale za to zajišťují, že lze vykouzlit pár dílů navíc...Také atmosféra, která báječně fungovala v prvních epizodách, se  postupem času vytratila, a z tušené hrozby se stalo cosi poněkud banálního a navíc odsunutého bůhví proč o čtyři sta let...? Za což autoři seriálu nemohou, ale je to jako by se Jan Ámos Komenský děsil nástupu AI.

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Za mě v pohodě. Obstojný scénář, herecké obsazení a výkony taky. Pod dojmem zdejšího ,,nic moc,, hodnocení jsem neměl velká očekávání, ale celkově o úroveň výš, než jsem se obával. Na pomezí tří a čtyř, ale trochu přitlačím, abych podpořil...78%.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Celkem solidní, s několika hodně povedenými momenty, ale bohužel ve snaze udržet diváka co nejdéle u obrazovky asi tak o dva díly delší, než by bylo záhodno. Normalizační atmosféra nebyla vystižena tak dobře jako ve Volze. Žádný obrázek Husáka na stěně a málo soudruhování. Akorát cigaret vyhulili požehnaně. Suma sumárum 78%.

plakát

Ghostland (2018) 

Dvoumetrový idiot, transgenderová osoba, hnusný barák plný hnusného harampádí s velkým sklepem, stará dodávka...celkem nepůvodní mix, kde jediným aspoň trochu originálním je hra na to, co je realita a co ne. Na jedno shlédnutí celkem ok, na druhé už ne.

plakát

Opičí muž (2024) 

Velmi slušné, na podobné úrovni jako první John Wick, jen s příměsí indického folklóru. Viděno v prázdném kině.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Geena Davisová mě strašně vytáčela...dobrá hudba, působivé exteriéry ale podivný a přepálený konec...a Geena Davisová mě strašně vytáčela...

plakát

Wonka (2023) 

V podstatě to bylo hezké,  ale spíš pro dětské publikum. Nejvíc mě rušila změna ve Wonkově mládí- otec zubař vs matka co vyráběla čokoládu. Umpa- lumpa v podání Hugh Granta byl asi nejlepší z celého filmu. Karlík a továrna na čokoládu je celkově dospělejší a temnější, tohle je taková docela hezká pohádka.

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Překvapivě dobrý prequel výborného BBT.