Reklama

Reklama

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom sa tu podľa mňa dali robiť divy a mohlo to byť oveľa šťavnatejšie. Nechápem tento výpadok. Veď zvyky, tradície, pamiatky a štýly života každej krajiny sa dali tak neskutočne krásne zosmiešniť alebo zosmiešniť samotných Griswaldovcov, že to mohol byť triumf nad jednotkou. Škoda mierneho poklesu humoru, no stále je to pozerateľná rodinná záležitosť. 70%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jen bezcílně bezdějově se tu řetězí jednotlivé bláznivé výletní zážitky rodinky Griswoldovic, typických Američanů na návštěvě v Evropě. Bohužel s velmi proměnlivou kvalitou vtipu, mnoho jich vyznívá hluše a usekle bez pointy (přičemž si dost neurvale utahují "z nás", tedy zejména z Francouzů :-)). Pěknou pohodičku v klasickém stylu groteskovitých komedií se ale nastolit podařilo. ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé pokračovanie, ktoré je dosť nudné a človek sa pri ňom zasmeje iba parkrát a miestami to už začínalo byť aj dosť trápne. Výlet do Európy mohol byť zaujímavý, ale tak to dopadne keď si to zoberiem do parády podpriemerný režisér, v tomto prípade režisérka Amy Heckerling. A herci: Jason Lively a Dana Hill mi boli dosť nesympatický. /45%/ ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Budu docela stručný. Film postrádá skutečný humor. Ano, jsou zde zastoupeny úsměvné momenty a slovní spojení vystihuje podstatu toho, co chce básník říct. Nad řadou věcí se prostě pousmějete, ale nebudete se chechtat. Snímek si dělá srandu z Italů, Němců i Francouzů ve své době. Zobrazuje jejich klasické vlastnosti a dělá naopak z Američanů nevzdělané idioty. Na druhé straně jedná se o komedii a proto je vše nutné brát jako pokus o vtip. Film vlastně děj jako takový postrádá. Rodina střídá stát za státem a tam právě poznává charaktery jednotlivých obyvatel. Jako chlap přidávám malé, docela malinké plus, že vidíme řadu krásných slečen čímž se potvrzuje, že evropanky jsou krásnější než Američanky. Pubertální herci pak bohužel příliš talentu nepobrali. Jako úsměvná podívaná na to, jak nás vidí mimokontinentální cizinci se to dá strávit. Jednou. Ale znám plno lepších komedií. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

O dost slabší pokračování má příchuť nastavované kaše. Obrovský ohlas prvního dílu nenechali producenti bez odezvy a vyrukovaly s vykalkulovanou, jen místy vtipnou, komedií. Amy Heckerling (při vší úctě) není dobrá režisérka a její přírůstek do série mohl znamenat definitivní stopku dalším chystaným pokračováním. Naštěstí se tak nestalo a Chevy Chase se nám později vrátil v komedii, jenž napravila reputaci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (19)

  • Filmovanie prebiehalo v mestách Chicago, Londýn, Paríž a Rím. (dyfur)
  • Chevy Chase (Clark Griswold) má na sobě ve filmu mikinu s logem Walley World, což je fiktivní americký zábavní park, do kterého rodina podnikala cestu v prvním díle této série. (ChandlerBing)
  • Videokamera (JVC SF-P3), ktorou Clark natáča Ellen v sprche, bola skutočná a patrila Chevymu Chaseovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama