Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

agass 

všechny recenze uživatele

Mlčení šunek je ukázkou toho, že natočit kvalitní parodii nebude jen tak. Působilo to na mě spíš jako přehlídka trapnosti. Billyho Zanea vem čert, ale Martin Balsam i John Astin (ano, ten z Addams Family) toho myslím neměli zapotřebí. Zkraje se mi osmdesáti minutová stopáž zdála dost málo, ale opak je pravdou. ()

Eliszk.a 

všechny recenze uživatele

Je to dokonale vtipné a trapné zároveň což tvoří dohromady s Billy Zainem, Rangerem a hromadou nezapomenutelnýh vtípků snad nejlepší parodii co jsem kdy viděla. *Co to děláš?* *Už jsem ti to říkal, dělám postel* :D Samozřejmě, že po chvíli se vám všechny ty ne jen dobré vtipy omrzí, ale na zlepšení nálady záchvaty smíchu je tento zajímavý film až nečekaně dostačující :). ()

Reklama

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

Príjemné sprestrenie noci. Samozrejme to nebola žiadna bomba, ale bolo tam pomerne dosť sekcií, kedy som sa s chuti zasmial. "Nevspomínam si na Vaše jméno. Víte, sem nikto nechodí, človek si těžko pamatuje tolik jmen." "Jane." "Ah, Jane, jako moje teta Maria." ()

RendaVahala odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa, a to ještě dlouho budu mít výčitky svědomí, že jsem se na to vůbec díval. Mlčení šunek je prozatím nejhorší film, který jsem kdy viděl. V žádném případě nechápu Ezio Greggio, jenž toto režíroval musel se ještě sám obsadit v tomto filmu. To není dobrá kombinace. A navíc vůbec neměli na můj krásný film Mlčení Jehňátek.. Tohle parodovat nemuseli, za to je nemám rád... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K parodiím přistupuji dost odměřeně, protože jen málokteré z nich mně dokáží skutečně pobavit a zaujmout. Pár z nich to skutečně dokázalo a mám je rád, ale výtvory Ezia Greggia mezi ně určitě patřit nikdy nebudou, Tohle je má třetí zkušenost z jeho tvorbou a pokaždé odcházím spíše znechucen. Jediným štěstím je, že Mlčení šunek se velkým obloukem vyhlo žánrovému zařazení „horor“ a zůstalo pouze u komedie/thriller. Alespoň neprzní hororové databáze. A to i přesto, že si vzalo na mušku takové skvosty jako Mlčení jehňátek nebo Psycho. Slovo trapné/trapnost tu nabralo míru vrchovatou, ale přesto bych lhal, kdybych řekl, že jsem se tady párkrát nezasmál (a dokonce i nenuceně). Hlavně zpočátku filmu – ten byl docela dobrý. Konec už však byla jen jedna velká přehlídka ubohosti – stejně jako slavná scéna ze Základního instinktu. Docela se divím, že se do toho nechali angažovat herci jako Billy Zane, Bubba Smith, nebo Joanna Pacula. Charlene Tilton jsem vůbec nepoznal. Od Dallasu se hodně změnila – vzhledově k horšímu…30% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)
  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama