Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přece jen malinko vyčpělé, protože se vlastně jen opakuje to stejné téma s tím, že tady se Paul Kersey na chvíli i dostane do vězení, ale vlastně za něco, co nespáchal, což je pěkná ironie. Herecky je to opět takové suché, což udává sám Charles Bronson, a dějově to asi nepřekvapí, jen je to takové větší, více to tu bouchá, více se střílí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tak celkem nic moc a hlavně to bylo strašně urychlený, hned jak skončily úvodní titulky, byl Bronson v base. Pak se dlouho nic nedělo, ale finále mi vzalo dech. Takhle jsem se totiž už dlouho nezasmál (v tom dobrém smyslu). Kde jinde vidíte hořící důchodce co to právě koupily molotáčem, ženský se zástěrou a brokovnicí, do toho Charles Bronson zabil tak 50 lidí kulometem z Vietnamu a jako bonus přepychová smrt hlavního záporáka. Ano, na protitankové zbraně vám neprůstřelná vesta není moc platná. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Polovina 80. let přinesla mnoho do dnes fanoušky vyhledávaných akčních snímků a tak není divu, že si tvůrci vzpomněli i na architekta Paula Kerseyho beroucího v zájmu spravedlnosti právo do svých rukou. Jako akční hrdina byl tématicky velice vhodný. A tak vzniklo třetí volné pokračování, které je od předchozích hodně odlišný. Pryč je psychologická stránka věci a citového porozumění. Tvůrci Paula poslali zpět do New Yorku navštívit svého přítele, který je mezitím, jak jinak, zavražděn. A tak se z tajnou podporou policie dostává do války gangů, kde nezůstane nit suchá. Nejakčnější díl série vezoucí se pouze na popularitě žánru své doby. Jako akční osmdesátce tomu není co vytknout. Patřičná dávka patosu, nemalého množství akce, sem tam nějaké té hlášky a hlavně hrdiny, který si s bandou grázlů umí poradit. Z nostalgického hlediska nestárnoucí akční béčkový film se svými klady i zápory, jak se na takový filmový počin sluší a patří. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $16,116,878Tržby Celosvetovo $16,945,171║ Tak tretia likvidačná seanca už bola troška nad normu prestrelená, hlavne záverečná pouličná vojna proti všetkým hnilým típkom z ulice. Už len také akčné bezhlavé béčko. /40%/ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Podľa autobiografie Michaela Winnera sa Charles Bronson sťažoval, že starý nemecký guľomet, z ktorého strieľal na konci filmu, bol príliš hlučný a boleli ho z neho uši. Winner sa vtipne vyjadril, že by mohol prepísať scenár tak, aby si Bronson otvoril stánok s hotdogmi a zabíjal zloduchov otravou jedlom. (m.a.t.o.)
  • Auto, ktoré si Paul (Bronson) kúpil ako návnadu na výtržníkov, bolo Cadillac Seville z roku 1976. (m.a.t.o.)
  • Přestože exteriéry evokují USA, vyjma úvodních scén ale natáčení probíhalo v Londýně. (infected)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno