Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB18: Tady se to nejvíc zvrtlo. Vše, co jsem obdivoval na mém nejoblíbenějším hrdinovi je kompletně pryč. Fuč. Už před kulkama neutíká, ale běží jim naproti. Ženy jemně a šarmantně nesvádí, ale jenom š*ká. Příběh se nevyvíjí, ale frčí jede a to jednorázově bez jakého koli vývoje, oddechu, dramatu nebo čehokoli, jak tomu bylo za Conneryho. Bondovská atmosféra nulová. Pravda akční scény jsou skvělé, nápadité. Ale dřív bylo zajímavé sledovat co, jak a kdy Bond udělá nikoli tady. Z Bonda udělali frajera, kterej (se mi zdá) to bere všechno na lehkou váhu, laxně. Je znát předem určitá jasnost jeho nesmrtelnosti. Ač už stojí proti jakékoli hrozbě smrti, tak ho to nechá absolutně chladným. Hodí otočku, uhne spršce kulek ( i těm protivníkovým) a šupajdí si to pro skleničku s martiny. S ničím a snikým nemá problém. Nikdo totiž není silnější, rychlejší, šikovnější apod. Naopak všichni mají dokonalé vlastnosti prvotřídních zabijáků: slabí, většinou střelci slepci, hlavně hloupí, špatní řidiči. Jako bondovka je to chabý a já to hodnotím jako bondovku, ne jako akční film ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, Zlaty oko to, co se tyce kvalit v ramci bondovek, neprekonava, na druhou stranu, je to naprosto vynikajici akcnak, kterej me bavil vic nez Zlaty oko. Je tu docela zajimavej a na bondovky originalni pribeh, zaporak, ackoliv vypada jak sprtacek, kteryho by kazdej bez problemu proplesk, tak pravdepodobne diky Pryceovo hereckymu umu a charisma je hodne solidni, hudba sice typicky bondovska, ale hodne svizna. No a Brosnan si to vse dava naprosto s prehledem a tentokrat se nestiti pouzit dvojici samopalu, protiletadlovy rakety, proste nepohrdne zadnym kverem, kterej mu pride pod pazoury. Jediny minusy jsou tu asi dva, jednak bondgirl, Hatcher by byla fajn, kdyby za moment z deje zase nevypadla. Yeoh je sice drsnacka, akci zvlada s prehledem, hrat umi, ale proste to neni bondgirl, ale spis takovej Bondovo rovnocenej partak. Druhej problem je ve vedlejsich zaporacich, krome malicky role Schiavelliho tu totiz nikdo zajimavej neni. No a tahle bondovka, jak uz jsem na zacatku psal, je hlavne o akci, pravdepodobne jedna z tech nejakcnejsich, ale ta akce je docela vychytana a triky slusny, takze to nezacne nudit a ty dve hodiny jsou vlastne neustale nejaky honicky a prestrelky a ja se od zacatku do konce skvele bavil. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Marně se snažím přijít na to, co by mě mělo v téhle bondovce ohromit a přiznám se, že vážně nevím. Pár zajímavých akcí by se našlo. Jako byl únik z několikapodlažního parkoviště (ty skryté technické a obranné vymazleninky bond-auta já vážně můžu) nebo motocyklová honička ve vietnamských uličkách, na balkónech či skrzeva obývací pokoje, byly celkem fajn. Jenže se přiznám, že jinak mě to celkově krapet to ... nudilo. Jo a taky vždycky žasnu, jak se u těchhle filmů hlavní hrdina dokáže mistrně vyhýbat kulkám, po něm pálených z několika samopalů. Ani jediná ho neškrábne, všechny ho minou nebo se odrazí od kovového zábradlí, prostě borec nakonec. Radost mi ještě udělalo obsazení mé oblíbené Michelle do role čínské agentky, no a to je asi tak všechno, přátelé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Brosnan je tradične kritizovaný za nedostatočného Bonda, ale mne sa tie príbehy s ním páčili, vrátane tohto, kde tie Bond girls nestále podľa mňa za veľa. Karate Malajčanka a Teri "vyžla" Hatcher, no nič, bolo už aj lepšie. Film ale nemá hluché miesta, je to akčne nadupaný, záporák ako má byť. Bond má hlavne zabaviť a to sa mu podarilo aj v tejto verzii. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Brosnanova Bondovka. Jakože pár věcí je tu vymazlených, ale pak jsou tu další které to zbytečně srážejí. Hlavně mizerní záporáci. Pryce naprosto šíleně přehrává. Od začátku mě sral a přál jsem mu pořádně potupnou smrt. Nápad je tu výbornej, ale mě to prostě neuchvátilo. Snad jenom Michele Yeoh jako bondgirl co umí řádně nakopat chlapům prdele potěší. Jinak po všech stránkách pouze průměr.50% ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Scéna s motocyklovou naháňačkou v Bangkoku sa nakrúcala v anglických štúdiách Frogmore. (ash99)
  • Během honičky v Hongkongu pronásledující helikoptéra několikrát visí s „nosem“ dolů na místě, nebo letí jen pomalu, aby někoho rozsekala vrtulí - což není možné, protože každý vrtulník náklonem směrem dopředu zrychluje. (Stejšn)
  • Vo filme sa použilo dvakrát toľko pyrotechnického materiálu ako v Zlatom oku (1995). Pyrotechnický tím mal až sedemdesiat ľudí. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama