Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když velitelé koncentračního tábora Osvětim sestavili speciální komando z židovských vězňů, slíbili jeho členům několik měsíců života navíc za spolupráci při bestiálním vyhlazování ostatních Židů. Členům komanda se podařilo zorganizovat ozbrojenou vzpouru, jedinou, ke které v tomto vyhlazovacím táboře došlo. Na samém jejím začátku objevila skupina čtrnáctiletou dívku, která zázrakem přežila hromadnou popravu v plynové komoře. A tak záchrana jediného lidského života ohrozila akci, která mohla zachránit tisíce jiných... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jaká zvěrstva se v Auschwitzu odehrávala, jsem očekával, že filmové zpracování bude převážně syrové, nekompromisní a bez jakýchkoliv servítek, leč nikoliv. Dosti amatérská forma pohřbívá potenciální obsah a ony drastické záběry mající vyvolávat pocit nenávisti a zhnusení jsou zcela bez účinku, což je pro film tohoto tématu velký nedostatek. Příběh Sonderkommanda je rovněž mdlý a z velké části nudící. Buscemi s Keitelem nevýrazní. Zkrátka podprůměrný snímek, který nemá moc, co nabídnout. 40% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Film vyrobený pomerne lacno, myslím ,že celý bol natočený v Bulharsku, ale s o to väčšou výpovednou hodnotou. Určite je to film,ktorý treba vidieť! Mne osobne vadila iba jedna scéna a to práve tá vzbura okolo ktorej sa celý film točil. Pripadala mi málo napínavá, krátka a režisérsky nezaujímavo natočená, ale ináč super, odporúčam každému.80%. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro coby otec Lorenzo v Příběhu z Bronxu říká..., že nejsmutnější věcí v životě je promarněný TALENT. Já naprosto souhlasím a za sebe ještě dodávám....,také nevyužitý POTENCIÁL. To je přesně případ tohoto snímku. Silné téma, navíc na motivy skutečné události, silné herecké obsazení ( alespoň co se jmen týče ), přesto to v konečném výsledku dosti skřípe a až na pár silnějších momentů se tento snímek Tima Blakea Nelsona utápí ( možná chtěl dotyčný, aby snímek dělal " čest " svému jménu ) v ŠEDI průměrnosti. Nutno podotknout, že se o to podělili všichni zůčastnění. Od průměrného scénáře a následného zpracování, po unylou režii a co se hereckých výkonů týče, tak největším zklamáním byl pro mě osobně naprosto průměrný Harvey Keitel. Přitom jeho role skýtala velké možnosti a dostatek prostoru pro vyniknutí. Kdo naopak lehce potěšil a příjemně překvapil ( alespoň mě ), to byl David Arquette. To je ale na takovýto typ snímku zatraceně málo. Je mi to velice líto ( vzhledem k tématu ), ale snímek The Grey Zone si ode mě více než 55% nevyslouží...... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný, v rámci obdobné americké tvorby řekl bych ojedinělý filmový počin o hrůzách šoa. Bez ohledu na to, že Židé v koncentračních táborech byli samozřejmě v první řadě oběti, nebojí se tvůrci realisticky zobrazit i skutečnost, že tváří v tvář hrozbě vlastní smrti se i v obětech mohou projevit temné stránky osobnosti, že okolnosti mohou i z obětí učinit viníky, nebo aspoň necitelné a otupělé pomocníky zla. Ale chraňte bohové, abych se odvažoval kohokoliv z nich jakkoliv soudit - nikdo z nás nemůže vědět, jak by v podobné situaci jednal, jestli by si radši zvolil brzkou smrt a zachoval si důstojnost a čisté svědomí, nebo by se s vyhlídkou na prodloužení života o pár měsíců stal poslušnou součástkou vražedné mašinérie. Očitá svědectví několika přeživších příslušníků sonderkommand jsem už četl a ani v oněch knihách si tihle chlápci nehráli na svatoušky a přiznávali, že každý transport pro ně de facto znamenal dobře nacpaná břicha, nové oblečení, cigára, chlast, nebo nejrůznější cennosti. Možná jen kvůli kostrbatým amatérským titulkům jsem měl ale chvílemi pocit, že seznamování s jednotlivými postavami je příliš stručné až zmatené, nebo střih místy poněkud překotný a chaotický. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne siahodlhé dialógy a hádky zdržujú a zdržujú. Najviac tým trpí začiatok filmu, kedy sa ani neoslovujú menami, takže som netušil, kto je kto. Šedej zóne proste niečo chýbalo. Nie som schopný presnejšie špecifikovať čo. Veľmi slušné herecké výkony, prekvapivo dobré obsadenie a až na pár výnimiek viacmenej presvedčivé kulisy. Film sa dosť vliekol (už to je vždy výstrahou) a hlavne vo mne nič nezanechal. Určite je to škoda, pretože ide o vďačnú tému. Škoda, že sa ale tvorcom nepodarilo túto určite silnú tému spracovať lepšie. Film sa síce snaží pravdivo vykresliť brutalitu v pracovných táboroch, ale celá táto snaha vyznieva akoby do prázdna. Cez to si myslím, že záujemcovia o históriu 2.svetovej vojny si tento snímok ujsť nenechajú. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Autor knihy venuje povstaniu sonderkomanda iba necelých 13 strán. (gogo76)
  • 90 % celé reprodukce táboru Březinka v Osvětimi bylo nedaleko města Sofia v Bulharsku. Ke stavbě byly použity skutečné plány tábora. (mi-ib)
  • Harvey Keitel, který zde hraje SS-Oberscharführera Erica Muhsfeldta, je ve skutečnosti polsko-židovského původu. (mi-ib)

Reklama

Reklama