Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Julie, musím končit, lítaj tu krávy !!" ;) Ze spojení de Bont, Crichton nemohlo vzejít nic jiného než naprosto nadčasová dechberoucí adrenalinová jízda nejen pro milovníky bouřek, po pár minutách je průměrnému divákovi i průměrnému psychiatrovi jasné, že tentokrát spojení honit se za tornádem neznamená žádnou metaforu, která na vás to obrovské nadšení, jak ze strany tvůrců, tak i hlavních postav, prostě přenese jako málokterý jiný film a ještě vám až neskutečně zvedne náladu !! Helen Hunt se mi snad nikdy nelíbila tolik jako zde, v mé oblíbené pochoutce z KFC dochucené tradičně skvělým ostrým soundtrackem Marka Manciny i na svoji dobu úžasnými triky !! A tak Twister z dílny režiséra naspeedovaných akčňáků a fenomenálního kameramana Jana de Bonta platí za moji jasnou letitou srdcovku, velmi originální, svižnou i vtipnou záležitost, která nevědomky pomohla na svět celé řadě naprosto zhovadilých následovníků s tornádem v názvu, jednu z nejvýjimečnějších v rámci krystalických akčních béček, paradoxně se spoustou ne zrovna béčkových herců, což jména jako Helen Hunt, Bill Paxton či Phillip Seymour Hoffman jasně dokazují !! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mam rád, pokaždý když je v tv tak se na něj musim podívat. Je skvěle natočenej, má spád a ani na chvilku nenudí, pořád se tam něco děje a ten nápad se sledováním a stíháním tornád je originální a ještě suprově zpracovanej. Dvě hlavní role by asi dokázalo zahrát víc neznámých herců, ale známá herecká tvář potěší a ještě film pozdvihne, ale to co se mi na tomhle filmu líbí nejvíc jsou triky, na svojí dobu jsou geniální a realisticky natočený, všechny ty tornáda, který ničej na co přijdou, lítající domy a krávy, který letěj kolem a bučej, teda nevim jestli to bylo chtěný, ale třeba ty létající krávy byly i vtipný. A i když to znám, tak jsem byl napnutej a to jsem to viděl už asi popátý ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bill Harding se chce nechat rozvést s manželkou Jo, pracovat jako usedlý televizní meteorolog a užívat si poklidný život slušně vydělávajícího Amíka. Není však pouze zmanipulován svou novou přítelkyní psychologičkou Melissou? Setkání s Jo za přítomnosti větrné smrště totiž v Billovi probouzí dlouho potlačované pudy. Zase má duši kluka, který pronásleduje tornádo, z vědeckých důvodů se vrhá do jeho víru a hlavně cítí, že znovu naplno žije. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete přenést přes velkou nadnesenost filmu, čeká vás divoká honička za tornády všeho druhu. Viděl jsem o nich několik dokumentů a některé věci ve filmu jsou podle skutečnosti, ale velice často jsou v rámci dramatičnosti samozřejmě přitažené za vlasy. Jan De Bont umí, triky jsou na dobu přímo revoluční a banda tornádolovců dostatečně šílená (tzn. sympatická). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všechno lítá, co má peří… Kombajn?! Miluji bouřky. To zlověstné ticho, když se blíží, stahující se mračna, blesky křižující oblohu a pročištěný vzduch, když už je po všem - tudíž mě měl de Bontův katastrofický spektákl tak trochu v hrsti už předem. Co naplat, že postavy jsou karikaturami, jejichž osobní problémy nezajímají ani poletující zemědělskou techniku - slouží jen jako doplňková omáčka k výživnému masíčku digitálních triků. Ohledně profláklé scény s létajícím skotem mě napadlo, že mít tornádo ve Státech četnější výskyt, nebudou mít tamní honáci co žrát.. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • Bill Paxton a Helen Hunt sa po natáčaní náročnej scény, v ktorej sa prvýkrát skryli pred tornádom v špinavej priekope, museli dať zaočkovať proti žltačke. Hunt si taktiež neustále udierala hlavu o drevené trámy, pretože bola z vyčerpania tak moc unavená, že ju vôbec nevnímala. (Real Tom Hardy)
  • 20. května 1996 se Ontariem prohnalo skutečné tornádo a zbořilo i letní kino, kde se Twister promítal. (Divočák)
  • V jedné scéně do automobilu hlavních hrdinů narazí cisternový kamion s logem společnosti Benthic Petroleum. Jde o stejnou společnost, která zaměstnávala postavy snímku Propast (1989) Jamese Camerona. (D.Moore)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno