Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

vooddoo 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se velmi těšila, bohužel mi přinesl jen velké zklamání. Když film začínal v lunaparku a přišla scéna s horskou dráhou, říkala jsem si fajn, a teď to přijde! Nepřišlo. Od začátku mi bylo jasné, kdo přežije, ale scéna s mrtvou manželkou hlavního hrdiny byla dost dobrá! Ničím vyjímečný horor, u kterého jsem ani jednou nezažila pocit strachu. Za snahu dávám alespoň dvě hvězdy. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jakmile jde o prachy, tak se najde spousta lidí co pujde do nebezpečí a dělají si z toho legraci. Jenže když přijde na lámání chleba, tak ty prachy každej vrací a chce za každou cenu pryč. Říkám si proč vlastně?! Stejným způsobem si může každý z pětice náhodně vybraných lidí vydělat milion od milionáře Price, který si s nimi chce zahrát bláznivou hru... Jenže nic není na první pohled čím se zdá... 40% ()

Reklama

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Vyvražďovací odpad, ktorý vrele a od srdca neodporúčam. Film v nás evokuje otázky: Je dom strašidelný? Je prekliaty? Alebo ide o obyčajnú vraždu? Je to len hra? Prečo sú pozvaní práve títo ľudia? Komu robí dobre točiť takéto filmy? Keď odhliadneme od absencie myšlienky, či (ako sme už zvyknutí) nelogickosti správania sa postáv (prečo tam všade vôbec liezli?) zostáva len samoúčelné násilie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kombinace bizarních vražd a pokus o temnou atmosféru selhává na režisérovi William Maloneovi, který se spíše orientuje na televizní tvorbu, a podle toho film vypadá. K ruce měl více než dobré herecké obsazení, nad kterým dominoval nejlépe hrající Geoffrey Rush, ale přesto se tento horor nedokáže zbavit určité televizní lacinosti, která ho celou dobu provází. S první vraždou se sice snímek solidně rozjede, ale bez pořádného napětí a hororové lehkosti mohl sotva vzniknout nadprůměrný horor. Vypadá to tak, že nebýt slušného hereckého ansámblu, tak by sotva někdo o tento film zavadil. Jenže, tento horor vyhlížel dost ambiciozně a své ambice v čistě "béčkovém" zpracování nenaplnil. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se povedl daleko lépe než jsem čekal. Myslel jsem si, že to bude nějaký trapný remake, kde veškerá atmosféra a nápady budou nahrazeny krví a vnitřnostmi, ale byl jsem příjemně překvapen. Krev, vnitřnosti a nechutnosti sice přítomny byly, ale docela vkusně a v normě. Příběh byl částečně inspirován starým Domem na prokletém vrchu, ale hodně toho bylo přidáno. Nejvýrazněji byla zesílena funkce nadpřirozena, duchů uvnitř domu hrůzy, ten nápad se sanatoriem se mi hodně líbil. Postava Stevena Price mi byla hodně sympatická, hlavně se mi líbila i fyzická podobnost s Vincentem Pricem, který tu samou postavu hrál v původním filmu. Jeho žena byla taky super a jejich vzájemné černohumorové špičkování mě bavilo ještě víc než ve starém Haunted Hillu. Celkově u mě původní verze asi pořád vede, hlavně proto, že byla maličko mrazivější, ale tahle nová je pro mě kvalitně odvedený, příjemný horor, na který se rád podívám někdy znovu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Postava Geoffrey Rushe má příjmení Price, což je odkaz na Vincenta Price, který hrál v původním House on Haunted Hill z roku 1959. (Chatterer)
  • Jediná postava, která se vyskytuje v originále i remaku, je vlastník domu Watson Pritchet. (Chatterer)

Reklama

Reklama