Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

kingik 

všechny recenze uživatele

David Koepp si vydupal režii a balancoval na hraně, kdy jako méně zkušený režisér nemusí dobře vystihnout hororovou podstatu. Hororové cítění mu nechybí, ale přesto si dovolím tvrdit, že nehrát šílený Kevin Bacon hlavní roli nemusel být výsledek nijak oslnivý. Bacon filmu přidal pěkných pár procent navíc. Známý scénárista Koepp sázel na mrazivé vyobrazení jedné tragické události, obohacenou o nadpřirozené síly a Bacon mu s tím vydatně vypomohl. Jenže znám spoustu opravdu lepších hororů ve kterých se nonstop pořád něco děje. Tohle není ten případ a na nějaké to křečovité strašení mě neužije. 50% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem příliš mnoho, namlsaný vysokým hodnocením a nadšenými komentáře, a nebýt toho, možná bych byl i spokojenější. Ozvěny mrtvých jsou žánrovým průměrem, který neurazí, ale ani nenadchne, ať už jde o scénář, obsazení a herecké výkony i režijní práci. Vcelku předvídatelný konec. Začátek s dětským motivem vypadal nadějněji než samotný průběh a rozuzlení, místy jsem cítil zjevnou inspiraci jinými slavnými filmy, např. u černocha z parku se mi vybavila postava z Kubrickova Osvícení. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nevidí mrtvé lidi Haley Joel Osment, nýbrž synek Kevina Bacona a po zdařilé hypnóze bude "osvícen" touto schopností i sám Kevin. Snímek má zdařilou atmosféru, kterou se od počátku daří úspěšně budovat. Zhruba poslední půl hodiny však nastanou události takového ražení, které "svléknou" dosud mysteriózní kabátek a hodí na sebe žertovný kostým. Scény, kdy Kevin rozkope celou zahradu a poté sbíječkou zlikviduje sklep i další prostory svého domu vyznívají poněkud směšné a připomínal mi v nich Bruce Campbella z Evil Dead. Nebohou dívku ztvárnila Jennifer Morrison. V závěru se dozvíme, co se jí skutečně stalo a jaký krutý zločin na ní byl spáchán. Naštěstí je to hodná holka a její duch netouží po ničem jiném, než aby bylo její tělo nalezeno a její duše dostála klidu. Takže se z její strany neodehrávají žádné pomstychtivé, zákeřné, ani smrtící eskapády. I přes onu závěrečnou humornou "vložku" s workoholickým amokem, se jedná o vydařený thriller. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozaj nadpriemerný duchársky horror. Moc som toho neočakával, hlavne keď som videl v hlavnej roli Bacona, som myslel, že je to len nejaký ťahák, ale on to zahral skvele. Poviete si duchárske príbehy už sú tak obohrané, že to už ani nemôže mať nejakú neohranú pointu, ale čuduj sa svete, je. A aká! Fakt, pre fanúšikov duchov skvelé, nieje to síce horror plných ľakačiek, ale má skvelú atmosféru. 85%.. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama