Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

janek85 

všechny recenze uživatele

Průměrný, až podprůměrný horůrek. Vlastně mi to ani jako horor nepřipadalo, sem tam sice byly takové strašidelnější scény, ale že by to mělo člověka vystrašit, to rozhodně ne. Ale musím pochválit výkon Jessicy Alby, nikde jinde jsem ji neviděl hrát, ale je z ní opravdu talent, tady to předvedla. Viděl jsem to ve z******* kinoripu a bez titulek, tak až uvidím lepší verzi, možná změním názor. 40% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč mají američani potřebu točit debilní remaky, které stojí za hovno. Co čekají? Oscara? Za tyhle filmy by měli dostat hovnem do ksichtu. Celý film je špatně. Známé scény z originálu jsou nahrazeny debilními pascénami. Jessica Album je herečka upe uža. Moje prdel oblečená do šatů by to zahrála líp. (1/10) ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

J. Alba sa producíruje po ulici s takým sebavedomím akoby vystupovala v súťaži krásy. Nie slepé dievča jej nikto nemôže uveriť ani na sekundu. Ale to nie je hlavný problém filmu. Oko je remake a navyše citeľne slabší. Tým pádom sa film stáva zbytočným. Nechápem prečo sa amíci musia zakaždým opičiť a točiť takéto chabé odvary skvelých originálov. Jedinú vec ktorú oceňujem je veľmi depresívna nervydrásajúca hudba. Škoda že nebola použitá v nejakom atmosferickejšom a hutnejšom horore. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Oko“ je klasickou ukázkou toho, co to znamená americký remake. Je to vzít něco zajímavého, udělat z toho něco amerického a vlastně se tak postarat o to, aby to zajímavé přestalo být. Film je jen propojením „Šestého smyslu“ a „Nezvratného osudu“, kde se závěr strašně moc snaží o to, abyste s postavami soucítili, ale vy spíš doufáte, že všichni vyletí do vzduhu. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jen velmi, velmi málo chybělo k pěti hvězdičkám. Ta rozhodující věc je konec, který byl převrácen v pravý opak toho, jak končilo původní Oko - nic v zásadě proti tomu, až na to, že tak smysl filmu vyznívá zbytečně prázdně. Jinak nemám moc co kritizovat, krom toho závěru stejně dobré, stejně působivé a zároveň přesto jiné Oko. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)

Reklama

Reklama