Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Za prvé remake prvního dílu bylo hodně solidní a jedna z nejlepších duchařin které převálcovaly veškeré rádoby strašidelné filmy typu Insidious. Mělo to atmosféru, nečekané lekačky a překvapivě solidní herce včetně Redcliffa. Na druhý díl jsem se celkem proto těšil ale nakonec můžu říct že se nepovedl. Veškerá atmosféra se ztratila a i přes parádní rekvizity z prvního dílu se film prostě nepovedl navodit ani špetku strachu. Příběh i když má světlé chvilky není nijak výjmečný a v hodně momentech nudí a herci mi nebyly moc sympatický a bohužel jejich postavy byly spíše hloupé. Dal bych horší hodnocení ale pár chvilek(ruka na stropě, atd...)byly celkem vydařené. Tohle je přesně ten případ nepovedeného pokračování kterému je lepší se vyhnout. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

"Z hovna bič neupleteš!", zaslechl Harper, výzvu přijal a upletl z hovna film. Tím předčil veškerá očekávání a zaskočení spoluúčastníci, kteří ze své ranní stolice začali vyrábět teprve první copánky, se na to vysrali a zahanbeně odešli do prdele. Určitě si pomyslíte, že ten věčně nespokojený retard RedAK, jehož hodnocení odrazuje kvalitu jeho sexuálního života, zase nesmyslně kritizuje, nicméně ti z vás, jenž mě sledují už déle, moc dobře vědí, že já a horory spolu máme poslední rok očividně nějaký problém. Již dlouho čekám na ten pravý, který mě nemilosrdně odhodí na postel, zuřivě ze mě strhá oblečení, včetně mých oblíbených trenýrek se Spider-manem, bez skrupulí mě popadne za koule a vyděsí mě tak, že ještě další měsíc budu na hajzlu srát s otevřenými dveřmi a příborovým nožem v kapse. Ale neděje se tak. Většinou mě ty potvory rozdráždí líbivým trailerem, pak ze mě vysají prachy za lupen a nakonec mi ani nedají a ještě se mi vysmějí do ksichtu. Pokračování relativně zdařilé jedničky mělo děsit, ovšem namísto toho se moje myšlenky na Ženu v černém ubíraly tradičně perverzním směrem a já se teď vzruším pokaždé, když vidím jeptišku. Scénář patrně vyšel jako vítězný kousek z literární soutěže Ostravského ústavu pro mentálně zaostalé a děsivější hororové prvky byste bezpochyby našli i v reklamě na zubní pastu pro psy. Stejně tak o dost méně předvídatelnou dějovou zápletku byste nalezli naprosto kdekoliv, i v pornu; opravář praček přijde, zkušeně ji demontuje, vymění topné těleso a ejhle, nikdo netuší, jak se to mohlo stát, ale panička nemá na zaplacení. Peněženka zeje prázdnotou a bankovní konto je po poslední silikonové akci dokonale vyluxované. Při řešení nastalého problému mezi opravářem a paničkou nečekaně přeskočí jiskra a následující půlhodinu jsme svědky nádherné romantické vsuvky, při níž nezůstane jediný kapesníček suchý. Prostě paráda. Ale toto? Ještě jsem nenašel žádný jiný žánr, který by ve své definici zaostával natolik, aby alespoň jednou za čas nepřinesl pořádnou záživnou pecku. Ovšem nevzdávám se a mé pátrání bude i nadále pokračovat! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování bylo teda o dost slabší než minulý díl. Atmosféra je opravdu mizerná, postavy nejsou moc zajímavé. Je to celé dost tmavé. Lekačky nejsou nic extra a ani samotná Žena se tam moc neobjevuje. Takže děj se posouvá až do roku 1941, kdy jsou do domu v bažinách poslány děti z bombardovaného Londýna. Dvě vychovatelky se tam o ně starají. Děti ale začnou záhadně umírat. Zbytek si asi dokážete domyslet sami, zbytečné pokračování... "Nemám rád vodu." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žena v černém zůstává na místě činu stahujíc dětičky do temnoty. Tentokrát stojí v popředí mladá a sympatická učitelka Eve, která dostává na starost skupinku osiřelých dětí z válkou zmítaného Londýna, se kterými v doprovodu své starší nadřízené, odjíždí na odlehlý venkov. Ano, hádáte správně. Jejich konečnou destinací je prokletý dům, ve kterém se před časem Daniel Radcliffe všemi možnými způsoby snažil zbavit svého "herypoterovského" syndromu. Dům je nyní zpustlý a zchátralý, je nasáklý zlověstnou atmosférou a brzy se zaměří na chlapečka, který po rodinné tragédii ztratil řeč. Postupně Žena v černém nějaké to dítko odrovná, až vše dospěje do celkem napínavého zúčtování s monstrem. Na volném pokračování, které má se svým předchůdcem jen několik málo styčných bodů, mně skoro nic nevadilo, jen bylo zarážející, že si monstra divák moc neužil. Uzřít Ženu v černém byl vzácný jev, prohlédnout si ji v celé její kráse, bylo zhola nemožné. Přitom zrůdička to byla solidně děsivá, ale většinou snímaná z dálky nebo kvapným kamerovým nájezdem. Takže ve výsledku hovno z toho. Nicméně, absence monstra na scéně nutně neznamenala zánik hororové atmosféry. Ta byla velice hutná a schopná držet si poctivý horůrkový nadstandard. Interiér domu byl pořádně nepříjemný, poprvé se mně stalo, že jsem si dokázal představit, jaký hnilobný zápach se držel v jeho plísní nasáklých stěnách. Prostě fialový hnus si tam lehnout do peřin. Scéna barabizny parádně nasvícená, z každého tmavého koutu bylo cítit připraveného bubáčka, který jen vyskočit na vystresovaného diváka (z Babišovy důchodové reformy). Ve výsledku těch lekaček bylo méně, než se dalo čekat. I tak převážně seriálový a uznávaný režisér Tom Harper, i přes nulové zkušenosti s filmem, ukázal, že s plátnem umí být kamarád. Oproti svému režijnímu předchůdci se tolik nemazlil a pár hardcore scén je k vidění. V jedničce jenom pičus neurčitého věku chodil po baráku a to bylo maximum, co film z hororového hlediska nabídl. Blamáž po jedničce se však stoprocentně nepodařilo odčinit. Přidal bych více vražd, na závěr se nedočkáme žádné zajímavé pointy, do pořádného hororu to má pořád daleko, ale oproti dětsky trapné jedničce hotový zázrak. Vyměnil se celý realizační tým. Mužský hrdina byl vyměněn za odvážnou mladou ženu. Phoebe Fox je prakticky neznámá herečka, ale postupem času se ukázalo, že nebyla špatnou volbou do hlavní role. Celkem dobře byli vybráni i účastníci dětských rolí, kteří měli tendenci dospěláky přehrávat. Temná, obskurní atmosféra mě na filmu hodně bavila, tempo neselhávající a prostě ve všem lepší než unylá jednička. Film se probojoval i do našich kin. V nich působil nenápadným dojmem. Na dvd jistota kvalitního mrazivého večera. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama