Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Typický horor pre tupú americkú mládež. Remakovat Oko bol strašný krok pre doteraz skvelých režisérov(ich Ils je 100%-tná záležitost). Film len každou scénou kopíruje skvelý originál a nemá čo nové ponúknut. Totálne bez atmosféry s pár lakačkami, ktoré sú nehorázne predvídatelné. Jessica Alba je strašná koza a dostal som od nej to čo som čakal, nič. Ako som predvídal, zbytočný film. 30% ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Příčinou, proč tvoříme remaky starších filmů, je fakt, že dostaneme nápad, jak snímek nějakým způsobem inovovat, vylepšit či ho jen celkově vytříbit. Režisér by se měl nad tím nejdříve zamyslet, ani jedna možnost se totiž zde nekoná. Naopak se koná pouze laciná bafačka s opravdu "hlubokými" dialogy a trapnými hereckými výkony - čili kam Jessica Alba přijde, tam se musí okamžitě někdo chystat natáhnout bačkory s několika bubáky okolo sebe, o nic jiného zde nejde, hloubka původní, asijské verze se někam vytratila. Režie nezáživná, zajímavé momentky kamery pouze okopírované z původní verze - tu jsem měl možnost vidět, čili mám srovnání a můžu tedy s klidným srdcem prohlásit, že toto tedy opravdu NE-E! 1/10 a ani nevím za co. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Není asi vždy úplně fér ohánět se při hodnocení remaku originálem a zaříkat se jeho kvalitami, ale cyp s tím. Život není fér. Hoši stojící za vynikajícím Ils se po vzoru kolegů jako Valette nebo Aja nechali sešrotovat americkou mašinerií, z pojmu originalita učinili tabu a vyblili předělávku, která se může pyšnit nejhůře zremakovanou postavou všech dob. Alba je možná hezká, ale jako herečka, která by měla předvést nějaké (jakékoli, proboha) emoce, naprosto selhává. Hodinu a půl dlouhá zrůdnost. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Remake, jehož originál jsem neviděl, a tak jsem s hodnocením možná smířlivější než ti, kteří měli tu čest vidět hongkongskou předlohu. A nebo to jednoduše bude tím, že tenhle remake není tak špatný jak se může na první pohled zdát. Jessica sice nikdy nebude patřit mezi hereckou elitu, ale její výkon neurazí a rozhodně není slabinou filmu. Taky si myslím, že by tenhle film daleko lépe fungoval jako čistě mysteriózní drama a obešel by se tím zásadní problém typu "když nevím, jak dál, dám tam nějakou prvoplánovou lekačku a bude z toho zase horor". Oko v žádném případě neboří hranice žánru, ale mezi novodobými horory působí tak trochu jako jednooký mezi slepými. 55% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

J. Alba sa producíruje po ulici s takým sebavedomím akoby vystupovala v súťaži krásy. Nie slepé dievča jej nikto nemôže uveriť ani na sekundu. Ale to nie je hlavný problém filmu. Oko je remake a navyše citeľne slabší. Tým pádom sa film stáva zbytočným. Nechápem prečo sa amíci musia zakaždým opičiť a točiť takéto chabé odvary skvelých originálov. Jedinú vec ktorú oceňujem je veľmi depresívna nervydrásajúca hudba. Škoda že nebola použitá v nejakom atmosferickejšom a hutnejšom horore. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)

Reklama

Reklama