Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší pokus o horor postavený na prievane, otváraní a zatváraní dverí, rozmazaných šmuhách a xichtoch, ktoré zase nejaká skeptická čúza naháňa, aby jej zase časom docvaklo, že teraz kápla konečne na skutočného bubáka. Keďže je rok 1921, tak akurát všemožné termokamery nahradil starý foťák, baterky sviečky a pohybové senzory zvončeky na špagátikoch - proste je to hodne zábavné vidieť, ako táto praveká lovkyňa duchov rozkladá po dome takýto vercajg a naháňa bubáka. Našťastie po hodine atmosferického ničoho aj duch zo zvedavosti, čo za zmindrákovanú dementku tu pobehuje, vystrčí nos a začne sa niečo diať. Tu sa však začne film lámať zo síce mierne nazáživného, no aspoň jemného brnkania na nervy, na vyslovene stupídnu kravinu, kde všetci pobehujú ako zblúdelé kravy z izby do izby, duch servíruje jeden zvrat za druhým a sentimentálny záver je už vyslovene na odpad. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tha Awakening úplně přesně pasuje do škatulky "starosvětská duchařina". Tvůrci se očividně pokusili natočit něco, co by mohlo konkurovat takovým duchařským peckám jako Ti Druzí nebo Sirotčinec (a pár scén, zdá se mi, z nich dokonce vykradli, ale ruku do ohně za to nedám), no bohužel se jim to zcela nepovedlo. Atmosféra je místy solidní, pár lekacích a originálně pojatých znepokojivých scén se taky najde (domeček), ale nakonec se snímek sám pohřbí tím, že se nevytasí s ničím jiným, než s podivným finále a povinnou pointou, která rozhodně nenadchne, ba spíš naopak. Celkově je to takový nevýrazný průměr. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Bylo to pro mě utrpení, ale rozhodně to není takovej průser jako ( mnou naposledy viděný ) " Amityville: The Awakening ". Film má povedenou kameru a solidní hudební kulisu, ale to je asi taky to jediný co lze na tomhle filmu hodnotit pozitivně. Když jsem film na chvilku v čase 39:43 zastavil, přítulkyně povídá : Co děláš ? Moje odpověď zněla: Jen se chci podívat jak dlouho ještě budu trpět. Myslím že to hovoří za vše. A to jsem ještě nevěděl co mě čeká dál. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Moc se o tom napsat nedá. Prostě pěkné, působivé interiéry, fungující atmosféra a sympatická hlavní představitelka. Závěrečný twist celkem v pohodě. To je ale všechno. Někomu to stačí, mně ne. Pokud na mě vybafne někdo za měsíc jméno tohoto hororu, těžko si vzpomenu, o co vlastně šlo. Chybí něco, kvůli čemu bych si ho zapamatoval delší dobu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Asi v půlce se úplně zapomene na budování atmosféry příjemného mrazení a dojde k velmi nepříjemnému obratu do polohy "přílišné vysvětlování" a taky "zbytečně natahovaná backstory". V poslední době mě zklamalo několik point za sebou, tak mi přijde už trochu blbý si zase stěžovat, ale když ono je to tady tak strašně nudný a omšelý, až srdce zabolí. Já neříkám, že s každým filmem má přijít úplně novej nápad, ale copak je tak těžký to starý dobrý klišé nějak osvěžit, mírně překopat nebo tak? Přitom to má tolik kladů: lokace, děsivě vyhlížející chlapecká škola, studená našedlá kamera, zabírající prach vířící z polštářů, což dost dodává na autenticitě a v neposlední řadě skvělou Rebeccu Hall a Dominica Westa. Dokonce i ten vysvětlovací flashback na konci byl udělanej pěkně. Škoda jen, že horor zaujímá tak 25% stopáže. Zbytek je spíš něco jako mysteriózní thriller říznutý trochu nadpřirozeného rodinného dramatu. Vždycky když zhlédnu takovou promarněnou šanci na obstojnou duchařinu, je to smutná zkušenost. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama