Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 2

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 396)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CBS Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,855 // Otvárací Víkend USA: $20,874,072 // Nepatrím síce k hororovým fanatikom, ale viem ohodnotiť kvalitu a Woman in Black ju určite má. Dej je možno jednoduchý a nevyniká ničím výnimočným, no temná a hororová atmosféra áno. K tomu Daniel dokázal, že vie zahrať aj niečo iné, ako kúzelníka a do filmu zapadol kvalitne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Daniel Redcliffe ani "Potterovky" mi nejako extra k srdcu neprirástli, ale tu sa Redcliffe buď prekonal, alebo som ho doteraz veľmi podceňoval. Úloha v tomto skvelom duchárskom horore mu výborne sadla a svojím hereckým výkonom ma veľmi ku kritike nepustil. Už je to dlho, čo som naposledy videl dobrý duchársky horor. Film ma bez problémov vtiahol do deja, gradácia a "ľakačky" slušne fungujú, ale najviac poteší pochmúrna atmosféra zahmleného Anglicka. Hľadanie mŕtvoly v bažinách mi pripadalo obzvlášť napínavé a temné. Príbeh nesklamal, hudba bola správne mrazivá a aj ten záver bol presne v duchu poctivého hororu, až som si hovoril, či to má byť drsný koniec alebo happyend...80%. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost brakové, babsko-povídačkové téma zpracované sterilně a nudně a studeně, jako by šlo o nějakou oficiální biografii populárního státníka. Tím pádem zcela nepochopený a nevyužitý potenciál námětu. Považuju se za člověka, který má strach rád a také ho má docela hodně nakoukaný, takže zde používané lekačky by se mnou nepohnuly, ani kdybych se dívala o půlnoci sama na hřbitově a promítala si to na stěnu staré zapavučinované hrobky. A casting hlavní role je ostudný. Kdyby tam figuroval hercův sádrový odlitek, tak od něj člověk dostane víc emocí než z živého masa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Historicky duchariny mam rad a tenhle patri k tem lepsim, ale zase precejen par problemu tu je. Pribeh jede vicemene v klasickejch predvidatelnejch kolejich, vysvetleni o co tu jde taky neni buhvijaky a zaver je lehce stupidni. Ale zase to vynahrazuje solidne hrajici Radcliffe a hlavne perfektni atmosfera s par solidnima lekackama, vicemene od zacatku do konce obstojne napinavy a vizualne moc pekny. Celkove jsem sice spokojenej, ale furt to bohuzel neni na vic nez lepsi 3*. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmový lidový strašidelný román, který dokonale vytěžuje konvence gotického hororu a viktoriánské estetiky duchařských příběhů (autorka předlohy Susan Hill je na ně odbornice). Watkins zvolil celkem ultimátní digitální look, který je někdy nádherný (barevné kontrasty a jemná práce se světlem v úhledných interiérech), někde velmi umělý a nevěrohodný (hlavně upravené exteriéry). Atmosféra je fajn, vytýkat tomu předvídatelnost je nesmyslné, ten film je de facto stylistické cvičení s jasnými pravidly, které je třeba dodržet. Trochu mi překáží inklinace k levným lekačkám, ale zase ty dlouhé špacíry se svíčkou setmělým domem jsou hutné. Radcliffovi se to ztracené vylekané štěně navíc dá uvěřit bez obtíží. Příjemně staromilské, od závoje až po kotníkové botky. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Peterborough a v Layer Marney Tower. (kriticom)
  • Skutečná přítelkyně Daniela Radcliffa (Arthur Kipps) Rosie Coke byla asistentkou produkce a krátce se objevila i jako žena v černém. (KucC)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama