Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dialógy ma udivovali lebo boli také domyslené,žiadny z nich netrhal uši trápnosťou ale všetky boli inteligentné a na správnom mieste.Pekný komorne ladený ducharsky horor,ktorý vie dobre narábať z atmosférou a hlavne to prostredie veľmi rozsiahleho sídla školy z jeho chodbami,ktoré sú osvetlené len tak provizórne a do toho sa ozývajú všelijaké zvuky a to vie navodiť tu správnu atmosféru.K tomu musím prirátať vynikajúce prepracovanie v príbehu a aj spracovanie bolo tiež obstojné.Hudba bola famózna.Okrem dvoch lakačiek všetky ostatné boli prvoplánové a predvídateľné.Pointa bola troška predvídateľná a ten koniec bol vysoko prekombinovaný a skončil dvojzmyselne. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho point hororova smrt. Navíc si to až moc okatě půjčuje odjinud (Sirotčinec, Ti druzí) aniž by to dosahovalo úrovně své přímé konkurence (Žena v černém). Škoda dobrých herců, West je sympaťák a Rebecca Hall když zrovna povinně nesufražetí, neni úplně k zahození. Jo, a Isaac Hempstead-Wright nám zvěstoval, že Zima se blíží. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Bylo to pro mě utrpení, ale rozhodně to není takovej průser jako ( mnou naposledy viděný ) " Amityville: The Awakening ". Film má povedenou kameru a solidní hudební kulisu, ale to je asi taky to jediný co lze na tomhle filmu hodnotit pozitivně. Když jsem film na chvilku v čase 39:43 zastavil, přítulkyně povídá : Co děláš ? Moje odpověď zněla: Jen se chci podívat jak dlouho ještě budu trpět. Myslím že to hovoří za vše. A to jsem ještě nevěděl co mě čeká dál. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že Awakening je dokonalá či originálna duchárina, pretože už počas úvodnej polhodiny ma napadlo viacero kúskov, ku ktorým by sa ten námet dal pekne prirovnať (napr. El Espinazo del Diablo či Fragile - tieto dva ma napadli ako prvé), aj keď nájsť nejakú originálnu pecku je už v dnešnej dobe poriadne obtiažne. Ja mám však takéto báchorky celkom rád, takže mne vlastne k šťastiu úplne stačila pekná kamera, desivá hudba, atmosféra, sympatická hlavná hrdinka a niekoľko podarených ľakačiek, pri ktorých som si fajnovo podskočil. Ako je tu už spomenuté, ten záver je aj na môj vkus až príliš prekombinovaný, ale aspoň sa to pokúsilo o nejaký nečakaný zvrat. Ja som spokojný, je to také akurátne postrašeníčko na dobrú noc. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale ale, copak se nám to tu vylouplo za vydařený duchařský horůrek... :-) Moc příjemné překvapení, The Awakening má zpočátku pomalejší rozjezd (avšak ani ten nemá šanci nudit), aby se to zhruba v polovině zlomilo v docela slušné duchařské běsnění. Horor s přesahem až někam k psychologickému dramatu byl přesně tím, co jsem po všech těch krvácích potřeboval vidět, protože toto má, lidi, vážně dobře napsaný scénář, dialogy nešustí papírem a člověka to zaujme na první dobrou, už jen díky krásné (trefně podzimní) atmosféře. Náladou takové menší (a méně profláklé) The Others. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama