Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn mood konce devadesátek a snaživé budování atmosféry, ale Stir of Echoes má tu smůlu, že v tomhle období vznikla celá řada výborných mystery thrillerů na které se ani náhodou nechytá. Ve druhé polovině tempo trochu slábne a jako horor to taky moc nefunguje - děsivé to není skoro vůbec. I když je ale pointa od začátku průhledná a hlavní hrdina k ní postupně lineárně dojde, vcelku se mi líbilo ono spojení nadpřirozena a reálného zla. Načrtnutá mytologie mi navíc tak trochu připomněla The Shining a vůbec bych se nezlobil, kdyby v podobném duchu vzniklo nějaké soudobé volné pokračování (však víme s kým). ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další z řady duchařin, které člověk vidí a poměrně rychle na ně zapomene. Klasická paranormální detektivka, kde se hlavní hrdina snaží zjistit proč ho otravuje duch mrtvé holky a co má udělat aby se jej zbavil. Za povšimnutí stojí poměrně obstojný výkon Kevina Bacona, kterému jsem tu postupně narůstající schízu a ztrápenost neměla problém věřit. A poučení? Jakmile se mluví o nezchybné a klidné čtvrti, buďte si jisti, že tak bezchybná a klidná zdaleka není:). ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Rozmazaný a nie moc zimomriavkami naskákaný film s pár ducharskými prvkami, ktoré hasnú rýchlejšie ako zapaľovač pri nepriaznivom poveternostnom počasí. Bacon je jedna veľká herecká otrava a vôbec sa mi nejaví ako muž na svojom mieste a jeho výkon považujem za druhoradý. Niektorí si myslia, že horor a k tomu ešte mysteriózny má vyzerať presne takto! Lenže sa mýlia, toto nemá nič spoločné s plnohodnotným hororom, javí sa len ako lacná knižka prezentujúca niečo na čo ani nie sme zvedaví. Už od samého úvodu si film plieni cestu skázy a v závere ako tak dofrčí v polocelku. Rozbitý, neúplný, matúci s predpokladom nenaplniť nič. Ak si niekto myslí, že film Stir Of Echoes má niečo do seba, že sa nechal atmosférou len tak bez zábran unášať tak nech sa unáša. Je to len jeho vlastná zodpovednosť, ktorá ho pripravuje o skutočný zážitok. Samozrejme mám na mysli Šiesty zmysel... 50% ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, které si to šmahem „kope“ do finále, které naštěstí dává logiku a nepřekrucuje scénáristickými berličkami předešlé dění. Režisér (nedoceněné Tajemné okno s Johnny Deppem) a věhlasný scénárista (Jurský park, Hadí oči, Úkryt, Válka světů) David Koepp spolu s Baconem dovedou pomocí malých kompromisů dosáhnout děsivého výsledku, který je dle mého o třídu lepší než přeceňovaný a podobně laděný Šestý smysl. Tom, správný chlap od rodiny vyhecuje na party kamarádku, aby jej zhypnotizovala. Aniž by čekal následky, začne se v jeho okolí dít mnoho neočekávaného, nicméně jeho zkratkovité vize začnou velmi brzy vysvětlovat reálný zločin, který se stal v jeho blízkém okolí. Atmosférické duchařině vévodí jako vždy brilantní Kevin Bacon. Ten těší filmové fanoušky již několik desetiletí, jeho Tom tentokráte variuje chladnou odtažitost s tátou, co se postará. S ohledem na očekávání před projekcí jsem velmi spokojen.. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama