Reklama

Reklama

Zatóiči abare himacuri

  • Japonsko 座頭市あばれ火祭り (více)

Recenze (10)

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento film o slepom masérovi je akoby návratom k starším snímkom, kde sa dokonale mixoval koktail súbojov a vtipu. Zatoichi má veľké komplikácie so šéfom yakuzy i tajomným samurajom, ktorý sa mu chce pomstiť za niečo čo neurobil. Ak k tomu pridáme romantický aspekt, o problémy je postarané. Zaujímavosťou sú aj trošku odvážne nahé scény, treba však podotknúť, že sú profesionálne natočené. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou fakt skvělé. Akční scéna v lázních je top notch. Veškerý akční scény jsou fakt dobrý. Vedlejší postavy jsou zajímavé. Jen jsem byl občas docela zmatený motivacemi postav a tím, co se děje. Často jsem nepochopil, proč jsem v konkrétní scéně, motivace yakuzy, motivace Zatoichiho atd. Možná to bylo i kvůli tomu, že jsem film viděl jen v japonštině s anglickými titulky. Jakožto fanoušek série Vlk Samotář (ve které hraje bratr Šitara Kacu) jsem Zatoichiho zkoušel mnohokrát, ale nikdy jsem k němu nemohl úplně najít cestu. Alespoň však se tenhle díl nebere tak vážně jako některé jiné snímky téhle série a je tu dost zábavných scén. Jen stále fakt nemůžu říct, že jsem pochopil příběh nebo postavy. Bavilo mě to na úrovni krátkých částí, ale jako celek - nevím nevím. Upřímně netuším o co tam šlo. Možná však je chyba na mojí straně. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dalsi dil filmove serie s hlavni postavou slepeho masera a bojovnika.Tentokrat okorenena pritomnosti jedne z nejvetsich japonskych hvezd Tatsuya Nakadaie(Kagemusha,Ran,Harakiri)ztvarnujici podobnou postavu jako ve filmu Zbesilost(the sword of doom).Velice vypjate sceny na ostri mece a vtipna postava mladeho "gangstra"-trochu holcicky-trosku chlapecka :-).Pro nemilovniky orientalni uchylnosti 4hvezdicky dolu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zaotichi se zamotává do velmi zajímavého příběhu, který s sebou přináší prvky, které jsou pro Japonsko typické, ale v téhle sérii ještě tolik akcentovány nebyly. Může to být dáno i dobou. Souboje už nejsou tak velkolepé, ale přesto jsou velmi dobré a silné. Zatoichi pak není jedinou postavou, která v příběhu vyniká, což je dobře. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jeden z nejlepších ne-li snad úplně nejlepší ... Je v něm úplně všechno, co má správný Zatoichi "díl" obsahovat. Od perfektního humoru, hlášek, špičkového hereckého výkonu Katsua i dalších zúčastněných, až po "WTF" scény, nad kterými jen kroutíte hlavou ... jako třešnička na dortu je pak samuraj, kterého hraje Nakadai, ze všech dílů zatím naprosto nejšílenější postava, totální psychopat, vytřeštěné oči do prázdna, obrovské sebevědomí a čirá temnota, zabíjí na potkání muže i ženy, psychicky úplně vyšinutý kvůli nevěře své manželky ... Pokládá omylem Zatoichiho za jejího posledního milence a jeho smyslem života je samozřejmě Zatoichiho smrt ... Nakadai podává GRANDIOZNÍ výkon!!!! Z toho chlapa fakt běhá mráz po zádech!! Navíc je to stroj na smrt a pobije také nějakou tu desítku nepřátel ... Celý děj flmu je také výborný ... Zatoichi klasicky cestuje, potkává se s velmi zajímavými postavami a jeho nepřátelé nenjsou už nějaká banda grázlů z nějaké zapadlé vesnice. Tady už jde opravdu do tuhého, Zatoichi se účastní jakéhosi "oficiálního" zasedání samotné Yakuzy, které se přestane hodit a která tajně rozhodně o jeho zlikvidování. Sám boss Yakuzy je také pěkně nepříjemná osina v zadku ... Zatoichiho velká slabina je láska k mladé dívce, která mu nadělá řadu nepříjemností ... Ale nebyl by to Zatoichy, který říká ve finále filmu v temné noci, kdy proti němu stojí tak 150 kamerou zabraných nepřátel s tasenými meči: "Now the real entertainment is about to start... Závěrečná řežba je absolutně něco neuvěřitelného, úžasná atmosféra, neuvěřitelná choreografie, desítky a desítky padlých nepřátel, chvílemi to vypadá, jako by Katsu s Nakadaiem společně "káceli les" ... Vše pak tradičně vyvrcholí v závěrečném duelu, při kterém má Zatoichi opravdu zdatného a smrtícího protivníka ... GENIÁLNÍ!!!!!!! ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama